Tavasszal is folytatná remek szereplését a Körösladány – Ekker Attila

Második szezonját tölti a harmadosztályban a Körösladányi MSK, amely a tavalyi 5. helyezést szerette volna megismételni, vagy akár azt felülmúlni. Ez egyelőre jól megvalósult az ősz folyamán, hiszen 11 győzelemmel, 3 döntetlennel és 3 vereséggel, 36 pontot szerezve a 3. helyen állnak a ladányiak az NB3 Dél-Keleti csoportjában.

fotó: Sportklub

A csapat vezetőedzője, Ekker Attila értékelte az őszi szezont.

fotó: BEOL

,,Örülök annak, hogy történelmet írhattunk az őszi 3. hellyel. Természetesen elégedett vagyok azzal, hogy most a dobogó 3. fokán állunk, de nagy hibát követnénk el, hogyha nem azon dolgoznánk, hogy ezen javítsunk a tavaszi szezonban. Előrefelé kell tekintsünk és az egész tavaszi szezon folyamán bizonyítanunk kell azt, hogy helyünk van a dobogó valamelyik fokán.”

A 48 éves szakember elmondta, hogy sok mérkőzésen jobban játszottak, de mégsem tudtak győzelmet aratni. Összesen három őszi mérkőzést emelt ki ilyen szempontból.

,,Ezek természetesen fájó pontvesztések voltak, ezek után mindig az bizonyítja egy csapat erősségét, hogy a csapat hogyan reagálja le a következő mérkőzést és milyen sikerekkel veszi azokat. Ahhoz, hogy eredményesek tudjunk lenni, fontos, hogy elkerüljön bennünket egy negatív spirál, de ehhez az kell, hogy a keretet nagy részben vagy lehetőség szerint teljes egészében jó sportemberek alkossák. Minden mérkőzésnek más a lélektana. Monor jó csapat, ezt már jeleztük a csapat felé a mérkőzés előtti héten, elmondtam, hogy ez a csapat a tabella elején fog végezni, ennek függvényében idegesen és frusztráltan játszottunk ezen a mérkőzésen. Mire fogást találtunk az ellenfelünkön, kettős emberhátrányba kerültünk. Az ESMTK elleni mérkőzésen is egy félidőt emberhátrányban játszottunk, mégis meg tudtuk szerezni a vezetést, ezért volt kifejezetten fájó, hogy az utolsó pillanatokban kiénekelték a sajtot a szánkból. Szolnokon nehéz körülmények között játszottunk, de ezek a nehézségek mindkét csapat előtt fennálltak. Mind a három mérkőzésnek volt olyan periódusa, amikor megnyerhettük volna azokat. Ez nagyon fontos, a jövőben pedig azon leszünk, hogy ezekben a szakaszokban le tudjuk zárni a mérkőzéseket.”

fotó: Körösladányi MSK

Ekker Attila hozzátette, hogy a csapatnak még van hova fejlődnie a tavasz folyamán, valamint már beszélt a téli felkészülésről is.

,,A fejlődésre mindig szükség van, és ebben az esetben nem csak az elmúlt fél évből indulnék ki. Úgy érzem, hogy fegyelmezettségben előre tudtunk lépni szezon közben, ezt  szeretném ha továbbra is így maradna, az mindenféleképpen előnyünkre szolgálna. Azon időszakokban, amikor lehetőségünk nyílik egy adott mérkőzésen belül lezárni a találkozót, azt mindenféleképpen hatékonyabban kell tegyük, mint az elmúlt időszakban.”

,,Jól megérdemelt pihenőjük után, január 10-től futó programokat fognak kapni a srácok. Január 22-től már egy 6 hetes felkészülési időt fogunk együtt tölteni az első bajnokiig, közben 8 felkészülési mérkőzést játszunk.”

A hírek szerint több játékosért is érdeklődnek magasabb osztályban lévő csapatok, akiket igyekeznek majd megfelelően pótolni.