Reagált a Csornai SE a Remili Mohamedet ért durva támadásokra

Otromba, labdarúgópályára nem illő dolog történt a hétvégén lejátszott Csornai SE – Kelen SC mérkőzésen. A hétéves kora óta Magyarországon élő Remili Mohamedet bőrszíne miatt inzultálták, „hamaszos robbantósnak” nevezték. A 38 éves játékos cserét kért a szurkolói bekiabálások miatt. A Csornai SE vezetősége példásan reagált, válaszában elítélte a rasszista megnyilvánulásokat.

Fotó: https://www.facebook.com/KelenSC

A Csornai SE közleménye:

„A mérkőzésen a vendég csapat 7-es számú játékosa egy általa elvégzett szögletrúgás előtt a 69. percben magához hívta a játékvezetőt és közölte vele, hogy a déli lelátóról néhány személy sértő megjegyzéseket tett rá. Ezen megjegyzéseket a játékvezető nem hallotta, és az északi oldalon, ahol a kispadok is elhelyezkednek, szintén nem lehetett ezen nézői megjegyzéseket hallani. A játékos által elmondottakat a mérkőzés játékvezetője jelezte a főrendezőnek, aki intézkedett arról, hogy a hangosbemondóba felszólítsák a lelátón lévő nézőket a sportszerű szurkolásra, és ahogy a mérkőzés elején is elhangzott arra, hogy futballban nincs helye a kirekesztésnek.

Ezen események után a mérkőzést követően a Csornai Sportegyesület vezetősége azonnali vizsgálatot kezdett a történtek kiderítésére. A vizsgálatból kiderült, hogy a déli lelátón lévő nézők közül néhányan kirekesztő megjegyzéseket tettek a Kelen SC csapatának 7-es számú játékosára. Jelenleg folyamatban van ezen személyek beazonosítása. A Csornai Sportegyesület vezetése javasolja a Sportegyesület elnökségének ezen személyek kitiltását a Csornai Sportegyesület minden sportrendezvényéről. A Csornai Sportegyesület vezetése teljes mértékben elítéli és elhatárolódik az ilyen nézőtéri magatartástól, az így viselkedő nézőknek nincsen helye a sportrendezvényeken. A Csornai Sportegyesület nevében ezúton kérünk elnézést a Kelen SC 7-es számú mezt viselő játékosától, Remili Mohamedtől a történtekért. A jövőben is mindent megteszünk azért, hogy ilyen események ne fordulhassanak elő sportpályánkon. Éppen ezért a a következő hazai mérkőzéseinkre megerősített rendezői gárdával fogjuk a sportszerű szurkolást felügyelni és biztosítani.”

Forrás: https://csornaise.hu/