Partnerkapcsolati megállapodást kötött egymással a III. Kerületi TVE és a Ferencváros

Az NB3 Észak-Nyugati csoportjában 4. helyezett III. Kerületi TVE és az NB1-ben listavezető Ferencvárosi TC az elmúlt hetekben bejelentette, hogy a két klub mostantól szorosan együttműködik az utánpótlásban. A felek végül egy hosszas tárgyalássorozat után tudtak csak megegyezni egymással. Az együttműködés az utánpótláskorú gyermekek felfele áramoltatását segíti majd elő, így a jövőben a két patinás klub együtt dolgozhat majd azon, hogy utánpótlásuk még magasabb szintre kerüljön.

fotó: Ferencvárosi Torna Club

Filó Tamás, a III. Kerületi TVE utánpótlás szakosztály igazgatója a szerződés aláírás után kiemelte, hogy ez a megállapodás mindkét fél számára gyümölcsöző lehet.

„Nagyon örülök, hogy sikerült együttműködést kötni Magyarország egyik legjobban működő klubjával. Véleményem szerint hosszú távon sikerül majd mindkét félnek kölcsönösen profitálni ebből a partneri viszonyból. Remélem, hogy egyszer láthatunk majd kifutni a Groupama Aréna gyepére egy olyan játékost, aki a Kerületben nevelkedett és az együttműködés keretében került a Fradiba.”

Sajó Dániel, a III. Kerületi TVE sportigazgatója is hasonlóan vélekedett a megállapodásról.

” Nagyon pozitívan tekintek erre az együttműködésre. Az elmúlt években kialakult egy jó kapcsolat a két klub között és most értünk meg rá, hogy ezt szorosabbra fűzzük. Azt gondolom, hogy egy olyan együttműködési megállapodás jött létre, amiből mindkét fél profitálni tud a jövőben.”

fotó: Ferencvárosi Torna Club

A Ferencváros részéről Palásthy Norbert, a zöld-fehér klub utánpótlás akadémiájának igazgatója beszélt arról, hogy miért esett a választás az óbudai együttesre.