Öt érkező, két távozó Mátészalkán

Június 28-án elkezdte a felkészülést az NB3-as bajnokságra a Mátészalkai MTK csapata. A szatmári város 16 évet követően szerepelhet újra a harmadosztályban, miután a legutóbbi szezon végén kettős győzelemmel legyőzték az esélyesebbnek tartott Pest vármegyei I. osztályú Dunaharasztit az osztályozón.

fotó: Mátészalkai MTK

A csapatnál komoly változások kezdődtek, mind a szakmai stábban, mind a játékoskeretben.

Távozott az egyesülettől Paulik István, aki két évvel ezelőtt a Cigándot, tavaly pedig a Mátészalkát jutatta fel az NB3-ba. Az 51 éves szakember a Merkantil Bank Liga NB2-ben szereplő Budapest Honvéd csapatának lett az asszisztens edzője.

Arról már korábban beszámoltuk, hogy Sándor Tamás személyében új vezetőedzővel vág neki az következő idénynek a szalkai együttes. Az 50 esztendős szakember munkáját Fejér Márkó asszisztens edzőként, valamint Kanócz Béla kapusedzőként fogja segíteni.

fotó: Mátészalkai MTK

A tavalyi keretből távozott Csáki József és Lyáh Artúr, míg érkezett Kristóf Sándor Kisvárdáról, Matyi Zoltán és Lőrincz Zsolt Mándokról, Starosta Dávid az ESMTK-tól, valamint a fiatal Törő Alex Benjamin a Vasastól. Információink szerint rövidesen újabb játékosok szerződtetéséről is beszámol a klub.

A szabolcsiak múlt hét szombaton lejátszották az első felkészülési mérkőzésüket, ahol 3-0-ás vereséget szenvedtek a DEAC csapatától. A felkészülésben további két edzőmérkőzés szerepel, július 13-án a román harmadosztályú Szatmárnémetit fogadják Sándor Tamás tanítványai, majd július 20-án a Nyírbátor ellen tartják a bajnoki főpróbát a szatmáriak.

Az NB3-as bajnokság július 28-án kezdődik, ám a csoportbeosztásra, valamint a sorsolásra még várniuk kell a szurkolóknak.


MÁTÉSZALKAI MTK

Érkezők: Kristófi Sándor (Kisvárda FC), Matyi Zoltán (Mándok VSE), Starosta Dávid (ESMTK), Lőrincz Zsolt (Mándok VSE), Törő Alex Benjamin (Vasas FC)

Távozók: Lyáh Artúr, Csáki József (Ibrány SE)