Osztályozók az NB3-ba jutásért – Június 4-én lesz a sorsolás

Ezen a hétvégén már minden megyében befejeződik a bajnokság, így lassan körvonalazódik, hogy mely csapatok szállnak majd harcba az NB3-ba való feljutás 10 helyéért.

Az MLSZ idevonatkozó szabályzata:

2023/24 évi NB III. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírásaosztályozó

A 2023/24. évi Területi I. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságok 1. helyezett csapatai közül 10 csapat. Amennyiben egy bajnokság 1. helyezettjének nincs 2024/25. bajnoki évre szóló harmadosztályú ( NB III. ) licence vagy nem kíván magasabb osztályba lépni, akkor az adott bajnokság 2. helyezettjét illeti meg a bajnokkal azonos feltételek mellett az osztályozóban való részvétel joga. Ha a 2. helyezettnek nincs 2024/25. bajnoki évre szóló harmadosztályú ( NB III. ) licence vagy nem akar feljebb indulni, akkor a 3. helyezettet illeti meg az indulás joga. Amennyiben a 2023/24. évi Területi I. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság 1., 2. és 3. helyezett egyike sem rendelkezik 2024/25. bajnoki évre szóló harmadosztályú ( NB III. ) licenccel vagy nem akar magasabb osztályba lépni, akkor abból a bajnokságból nem lesz résztvevő az osztályozón. Az osztályozó mérkőzéseken csak azon 2023/24. évi Területi I. osztályú Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság 1-3. helyezést elért sportszervezet csapata vehet részt, amelynek a 2023/24. évi NB III. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságban nem szerepel csapata. Osztályozó mérkőzések szükségesek, amennyiben 10 csapatnál több jelentkező sportszervezet van a 2024/25. évi NB III. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságra. Az osztályozó mérkőzések megrendezésének szabályait az MLSZ Versenybizottsága határozza meg.

forrás: MLSZ Dokumentumtár

Információnk szerint az osztályozók első mérkőzésére június 8-án szombaton, a visszavágókra pedig június 12-én szerdán kerül majd sor.

A megyei bajnokokról, illetve azokról a csapatokról amelyek NB3-as licenccel rendelkeznek, és várhatóan részt vesznek majd az osztályozókon a későbbiekben írunk majd.