Nem született döntés a Tatabánya és a Békéscsaba közötti mérkőzésen – Opus Tigáz Tatabánya – Békéscsaba 1912 Előre 2-2 (1-1)

Igazi futballáz uralkodott vasárnap délután a Komárom-Esztergom vármegyei Tatabányán, hiszen a nagy múltú helyi csapat, az NB3 Észak-Nyugati csoportjában bajnoki címet szerző Opus Tigáz Tatabánya fogadta az NB3 Dél-Keleti csoportjának a bajnokát, a Békéscsabát az NB2-es feljutásért kiírt osztályozós párharc első mérkőzésén.

fotó: Opus Tigáz Tatabánya

Az első lehetőség a kékben pályára lépő Tatabánya előtt adódott, a 4. percben Szalánszki Gergő beadása után Árvai Dániel fejelt a kapu mellé. Pár perccel később megint csak a Bányász 27 éves támadója került helyzetbe, de ezúttal is a kapu mellé célzott.

Ezután szépen átvette a mérkőzés irányítását a fehér mezes csabai együttes, a 19. percben Hodonicki Márk lőtt kapura a 16-oson kívülről, ám Lóth Péter könnyedén védte a kísérletet.

Öt perccel ezután előnybe került a Békéscsaba: Kóródi Nándor cselezett egészen az alapvonalig, majd a centerezésére érkezett Sármány Kristóf, aki 7 méterről, ballal a bal alsó sarokba gurított. (0-1)

A 28. percben kis híján kettőre nőtt a csabaiak előnye, Hodonicki cselezgetett a jobb oldalon az oldalvonal mellett, majd befelé tört a labdával, visszagurított Pusztai Andrásnak, aki 12 méterről, jobbal a jobb kapufát találta el.

A félidő végén érkezett az egyenlítés a Bányásztól: Árvai Dániel kapott labdát a csabaiak térfelén, majd jó 25-26 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. (1-1)

Nem sokkal később a játékvezető úgy gondolta, hogy legyen vége az első félidőnek, így 1-1-es állással vonultak a csapatok az öltözőbe.

fotó: Opus Tigáz Tatabánya

A második félidő elejét kissé megnyomta a Tatabánya, ám így is a Békéscsaba szerzett újra vezetést: az 58. percben egy óriási hazai hibát követően Tóth Máté elé került a labda, aki Kóródi Nándorhoz passzolt, majd a vendégek középpályása egy gyönyörű mozdulattal tekert a bal felső sarokba. (1-2)

A gól után nem sokkal már a Tatabánya veszélyeztetett, Árvai passza után Soltész Barnabás vette célba a kaput, ám Póser Dániel szögletre tolta a labdát.

Egy perccel később megint csak egyenlítettek a hazaiak: egy jobb oldali szögletet követően Árvai csúsztatott meg egy labdát, majd Szegleti Gergely a kapujából kimozduló Póser alatt lőtt a kapuba. A csabai védők már csak a gólvonalon túlról húzták ki a labdát. (2-2)

fotó: Opus Tigáz Tatabánya

A 75. percben a Bányász járt nagyon közel a vezetés megszerzéséhez, ekkor a csereként pályára lépő Kiprich Dávid fejelt centikkel a kapu mellé.

A hajrához közeledve a Békéscsaba előtt is adódott egy lehetőség, Zádori szabadrúgását követően az előrehúzódó Bora György csúsztatta a kapu fölé a labdát.

A végén kétszer is megnyerhette volna a mérkőzést Gyürki Gergely legénysége, előbb Katona Károly élesen kapura tekert szögletét fejelték ki a gólvonalról a vendégek, majd Szegleti 23 méteres lövése megpattant egy védő lábán és csak centikkel kerülte el a bal alsó sarkot.

Az eredmény már nem változott, így 2-2-es eredmény született a Tatabánya – Békéscsaba mérkőzésen. Összeségében mindkét csapat megérdemelte volna a győzelmet, de talán még a döntetlen is igazságosnak mondható. 

fotó: Nemzeti Sport


NB2-es osztályozó első mérkőzés

Opus Tigáz Tatabánya – Békéscsaba 1912 Előre 2-2 (1-1)

Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 1500 néző

Vezette: Rúsz Márton (Tóth II. Vencel, Rózsa Dávid)

Tatabánya: Lóth – Molnár T. (Kiprich D., 62.), Buna, Krupánszki, Székely E., Katona K. – Szegleti – Szalánszki (Klausz Á., 75.), Kovács I. (Soltész B., 62.) – Árvai D., Letenyei (Szegő I., 82.)

Vezetőedző: Gyürki Gergely

Békéscsaba: Póser – Kuzma, Albert I., Bora – Hodonicki, Pusztai A. (Zvara L., 76.), Pintér N., Tóth M. (Komáromi Cs., 82.), Kóródi – Sármány (Hulicsár, 72.), Zádori (Vólent, 72.)

Vezetőedző: Csató Sándor

Gólszerzők: Árvai (45. perc), Szegleti (65. perc) illetve Sármány (24. perc), Kóródi (58. perc)


Vezetőedzői értékelések

Gyürki Gergely, az Opus Tigáz Tatabánya vezetőedzője: ,,Nyerni szerettünk volna, de a játékosaimat dícséret illeti, mivel kétszer is sikerült egyenlítenünk. Küzdöttünk és sikerült megmutatnunk magunkat országnak, világnak, hogy energikus szurkolótáborunk van. Pici hiányérzetem van, mivel a végén volt sanszunk arra, hogy megnyerjük a mérkőzést. Összeségében egy nagyon közönségszórakoztató meccs volt. Voltak olyan periódusok, ahol a Békéscsaba dominált, de voltak olyanok is, amikor mi voltunk a jobbak. A játékosok hisznek a belefektetett munkába, kiteszik szívüket, lelküket a pályára, valamint olyan karakteres futballistáink is vannak, akik képesek megvillanni. Picit fáj, hogy olyan szituációkból kaptunk gólokat, amelyek elkerülhetőek lettek volna. Úgy gondolom, hogy még precízebb játék kell a csapattól Békéscsabán, valamint ezt a stílust meg kell tartanunk vagy akár fokoznunk kell, mivel látható volt, hogy néha gondban volt a Békéscsaba. Nagyon jó egyéni teljesítmények is kelleni fognak, valamint egy nagyon szervezett és kompakt csapat, mivel nem férnek bele több ilyen védelmi megingások.”

Csató Sándor, a Békéscsaba 1912 Előre vezetőedzője: ,,Annak örülök, hogy nem kaptunk ki, valamint annak is örülök, hogy ilyen jó hangulatú mérkőzést tudtunk játszani. Bosszús vagyok, mivel kétszer is vezettünk, de nem rúgtuk be a helyzeteinket. Szerintem ma nyernünk kellett volna több góllal is! Azt azért lehetet látni a mérkőzés előtt az öltözőben, hogy a srácok feltüzelték magukat, mivel tudták jól, hogy az egész klub számára is ez egy nagyon fontos összecsapás. Jó volt a hozzáállásunk, a játékunk, tehát megtettünk minden tőlünk telhetőt, de ez ennyire volt elég egy jó csapat ellen. Éles visszavágóra számítok, ahol az fog dönteni, hogy ki rúgja be jobban a helyzeteit. Remélem, hogy hazai pályán lesznek lehetőségeink, méghozzá bőven, amelyeket tudunk értékesíteni, mivel szeretnénk feljutni a másodosztályba.”


A párharc visszavágóját június 9-én vasárnap rendezik meg Békéscsabán, ahol eldől minden nyitott kérdés. A találkozót majd az M4 Sport élőben közvetíti.