Nem bírt egymással a Putnok és a Szentlőrinc az első mérkőzésen – Putnok FC – Szentlőrinc SE 1-1 (1-0)

Vasárnap délután rendezték meg az NB2-es feljutásért vívott osztályozós párharc első mérkőzését, ahol az NB3 Észak-Keleti csoportjának bajnoka, a Putnok FC fogadta az NB3 Dél-Nyugati bajnokát, a Szentlőrincet. Teltházas lelátó, nagyszerű futballhangulat és remek időjárás fogadta a csapatokat a Várady Béla Sportközpontban.

fotó: Putnok FC

Az első percekben a fehér mezes baranyai együttes indult meg többször veszélyesen, viszont a vezetést a borsodiak szerezték meg.

A 10. percben Lőrincz Attila végezhetett el egy szabadrúgást jó 25 méterről, aki jobbal remekül találta el a labdát, és az kikötött a kapu bal oldalában. Úgy néz ki, hogy a 27 éves középpályás nem tud kis gólt szerezni az elmúlt időszakban, hiszen néhány héttel korábban a Sényő elleni bajnokin emelt a saját térfeléről az ellenfél kapujába. (1-0)

fotó: Putnok FC

A folytatásban kiegyenlített volt a játék képe, és bár a vendég együttes többet birtokolta a labdát, így is a veszélyesebb lehetőségeket Szala Ákos fiai alakították ki.

A 27. percben Korbély Kristóf lőtt távolról a szentlőrinciek kapujára, amelyet magabiztosan hárította Héninger Bendegúz. Kettő perccel később Korbély adott középre Pócsik Botondnak, aki közelről a felső lécet találta telibe.

A 34. percben Váradi Ádám került helyzetbe, miután remek labdát kapott az egyik csapattárstól, majd a kifutó kapus mellett átemelte a labdát, de a baranyaiak csapatkapitánya, Tamás László még kifejelte a gólvonal előtt.

Az első komolyabb szenlőrinci lehetőségre a 35. percig kellett várni, ekkor Pataki Bence végezhetett el egy szabadrúgást, ám a kísérlete nem sokkal a kapu mellé ment.

A félidő végéig már nem történt említésre méltó lehetőség, így egygólos putnoki vezetéssel mehettek a csapatok az öltözőbe.

fotó: Putnok FC

A második félidőben egy támadóbb szellemű Szenlőrincet láthattunk, amely már helyzetekben is megmutatkozott. A 60. percben egy szögletet követően Keresztes Bence fejelt kapura, ám Mészáros Dávid megfogta a kísérletét.

A 68. percben kis híján nagy bajba került Pichler Gábor legénysége, miután egy röviden hátra passzolt labdára Pócsik indult el, amelyet végül csak az utolsó pillanatban tudott elrúgni Héninger.

Kettő perccel később egyenlített a Szentlőrinc: egy Kapu előtti kavarodást követően lábról-lábra járt a labda, majd Pataki Bence rúgta jobbal Mészáros mellett a léc alá a labdát. (1-1)

A 82. percben megint csak Pócsik előtt adódott nagy lehetőség, de ezúttal nem jól célzott a putnoki játékos, majd egy perccel később a túloldalon Kiss-Szemán Péter passza után Novák Zsombor lőtt a kapu fölé.

Az utolsó percekben mindkét csapat megnyerhette volna a találkozót. Előbb a hazaiak előtt adódott egy nagy lehetőség, miután egy szögletet követően Lőrincz tüzelhetett, de ezúttal célt tévesztett. A végén Hleba Tamás szöglete után Múcska Viktor vette célba a putnokiak kapuját, ám nem sokkal mellé ment a próbálkozása.

Hiába a nagy erőlködés a hátralévő időben, végül nem született több gól a találkozón, így 1-1-es döntetlennel ért véget a Putnok – Szentlőrinc osztályozós párharcának az első felvonása.

fotó: Putnok FC


NB2-es osztályozó első mérkőzés

Putnok FC – Szentlőrinc SE 1-1 (1-0)

Putnok, Várady Béla Sportközpont, 700 néző

Vezette: Bogár Gergő (Vígh-Tarsonyi Gergő, Horváth Róbert)

Putnok: Mészáros D. –  Galacs (Kovács D., 84.), Szabó K., Tordai, Nemes –  Lőrincz A., Vattay, Váradi (Dobrovolszki, 61.) – Korbély (Mrva, 72.), Boros G., Pócsik

Vezetőedző: Szala Ákos

Szentlőrinc: Héninger – Miklós P., Keresztes, Tamás L., Kiss-Szemán – Medgyesi (Sághy, 79.), Kesztyűs M. (Múcska, 54.), Hleba – Novák Zs. (Szabó Z., 89.), Csörgő (Helesh, 54.), Pataki

Vezetőedző: Pichler Gábor

Gólszerzők: Lőrincz (10. perc) illetve Pataki (70. perc)


Vezetőedzői értékelések

Szala Ákos, a Putnok FC vezetőedzője: „A korai vezetésünk után némileg módosítottunk a játékunkon. Rendszeresen nagyon jól mentünk be a védelmük mögé és le tudtuk volna zárni a mérkőzést az első félidőben. A második felidőben többet birtokolta az ellenfél a labdát és veszélyesebbek voltak. Mindennek ellenére a második félidőben is előttünk adódtak a nagyobb lehetőségek. Két jó csapat, két bajnok csapat játszott a mai nap és ez a mérkőzés iramán látszott is.”

Pichler Gábor, a Szentlőrinc SE vezetőedzője: ,,Egy igazi rangadót játszottunk, mind a hangulat, mind a játék minősége szempontjából. Sajnos nem úgy kezdtük ezt a mérkőzést, ahogyan szerettük volna, mivel a hazai csapat első kapura lövéséből, amely egy szabadrúgás volt, gól született. Ezután egy kicsit reaktívabb lett a Putnok játéka, és mi vettük át az irányítást. Domináltunk, valamint labdabirtoklási fölényben is voltunk, amelyekből sikerült kialakítanunk három-négy lehetőséget, de az ellenfél gyors átmeneteiben is ott volt a veszély. A szünetben egy-két dolgot átbeszéltünk az öltözőben, főként taktikai dolgokat. A második félidei mentalitással elégedett vagyok, mivel sikerült egyenlíteni, de én azt éreztem, hogy utána mi álltunk közelebb a második gólhoz, de egy pici frissesség és koncentráció hiányzott a támadásaink befejezésénél.”


A párharc visszavágóját június 9-én vasárnap rendezik meg Szentlőrincen, ahol eldől minden nyitott kérdés. A találkozót majd az M4 Sport élőben közvetíti.