NB3-ban indul a Nyíregyháza II. – Török László lett a csapat vezetőedzője

A Nyíregyháza Spartacus FC egy hivatalos közleményben bejelentette, hogy a tartalékcsapatukat elindítják az NB3-ban. A Szpari azzal érdemelte ki alanyi jogon az indulásra, mivel az első csapat a legutóbbi idényben bajnokként jutott fel az NB1-be, és a klub élni kíván ezzel a lehetőséggel.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

,,Elindul az NB3-ban a Nyíregyháza Spartacus második csapata! Mivel az élvonalba jutott az első gárda, így alanyi jogon indíthat együttest a harmadik vonalban. Ez nem kötelező, de klubunk szeretne élni ezzel, hogy lehetőséget teremtsen a fiataloknak a fejlődésre. Legutóbb is több saját nevelésű labdarúgónk futballozott az NB3-ban, most ezt a Szpari II-ben is megtehetik majd.”áll a nyírségi klub közleményében.

A közleményből azt is megtudhattuk, hogy a következő szezontól Török László fogja irányítani a kis Szparit, míg a munkáját Szatke Zoltán fogja segíti.

Az 54 éves szakember játékosként futballozott többek között Kecskeméten és a Honvédban, edzőként pedig végig járva a ranglétrát dolgozott az NB3-ban, NB2-ben, később pedig az élvonalban a KTE-nél és Kisvárdán is. UEFA Pro Licenszes végzettsége van, szakmai gyakorlaton többek között a Manchester Unitednél vett részt Sir Alex Ferguson idejében. Évekig dolgozott az utánpótlásban is, volt a kecskeméti akadémia szakmai igazgatója is.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

,,Örömmel fogadtam a felkérést, megtisztelőnek éreztem amikor Fekete Tivadar megkeresett, mert egy nagy múlttal rendelkező klub hívott. A tudatos munkának köszönhetően a Nyíregyháza visszakerült az élvonalba, ahová való, fantasztikus teljesítményt nyújtottak tavaly. Sokat dolgoztam fiatalokkal, ezúttal is ez lesz a feladatom. Most áll össze a keret, várhatóan 25 játékosunk lesz. Komoly feladat áll előttünk, és a labdarúgók fejlesztése a cél, így egyéni képzések is szerepelnek a programunkban. Remek stábot kaptam, Szatke Zoltánnal sokat játszottunk egymás ellen, komoly párharcokat vívtunk, most viszont közös célért dolgozhatunk." - mondta Török László.

A Nyíregyháza Spartacus FC II. 2019-ben alakult meg, amelynek az volt a célja, hogy a fiatalok fejlődhessenek. A megyei III. osztályt magabiztosan nyerték meg, majd 2020/2021-es szezonban csak a 2. helyen végeztek a megyei II. osztályban, de mivel a Kállósemjén nem vállalta a feljutást, így ők kerültek a megyei I. osztályba.

A 2021/2022-es szezonban nagy meglepetésre bajnok lett a Szpari II. Huszák Géza irányításával, ám a Majos elleni osztályozós párharcot 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett kevesebb góllal elveszítették, így akkor nem kerültek fel a harmadosztályba.

Az elmúlt két évben is meghatározó csapatnak számítottak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályban, tavaly előtt 3., míg idén a 8. helyen végeztek.

A Szpari nem csak az NB1-ben, hanem az NB3-ban is szeretne meghatározó tényező lenni az elkövetkezendő években.

,,Azáltal, hogy az NB3-ban rajthoz állunk, a nehezebb utat választjuk, mert a tapasztalat azt mutatja, sok második gárda nehezen áll helyt a harmadosztályban. Ez mind anyagilag, mind szakmailag, mint az infrastruktúra szempontjából megterhelő, de mégis elindítjuk az együttest. Nálunk ugyanis fontos, hogy a saját utánpótlásunkból minél több olyan fiatal érkezzen a jövőben, akik később az első osztályban futballozhatnak. A második együttes a felnőtt csapat közvetlen előszobája, és az elmúlt fél évben az NB3-ba kölcsön adott játékosok is bizonyították, mennyit léptek előre. Török László személyében egy olyan szakembert szerződtettünk, aki szakmailag és pedagógiailag is tökéletesen illik a feladathoz. Gyorsan megállapodtunk, mert tisztában van a szakmai elvárásainkkal." - mondta Fekete Tivadar, a Nyíregyháza Spartacus FC sportigazgatója.

A kis Szpari hétfőn megkezdte a felkészülést az előttünk álló idényre, ám a felkészülési mérkőzésekről csak később ad tájékoztatást a klub. A bajnoki mérkőzéseket a tervek szerint majd az Örökösföldi Sporttelepen vívja a gárda.