Nagy Sándor Sényője nagy győzelmet aratott, kieső helyen telel a Salgótarján – Sényő FC Selyem-Ber – Salgótarjáni BTC 5-1 (3-1)

Kiütéses, 5-1-es győzelmet aratott a Sényő FC együttese a Salgótarján ellen az NB3 Észak-Keleti csoportjának 17. fordulójában. Az első félidőben 4 gól mellett egy piros lapot is láthatott a publikum, majd a második félidőben a szabolcsiak magabiztos játékkal múlták fölül a teljesen széteső, és a félszezon végére elfogyó Salgótarjánt.

fotó: http://senyofc.hu

A téli hideg szél ellenére közel 150 néző volt kíváncsi a Sényő – Salgótarján összecsapásra. Ez a mérkőzés kiesési rangadónak minősült, mivel a találkozót megelőzően a hazai csapat a 14. helyet foglalta el a tabellán, míg a vendégek a 13. helyen tanyáztak, ezáltal mindkét csapatnak fontos volt a három pont megszerzése.

Nagy Sándornak és Sebestyén Szilárdnak is voltak problémái a kezdőcsapat összeállítása kapcsán, mivel mindkét oldalon akadtak sérültek, eltiltottak, betegek.

Az első percekben a mezőnyben folyt a játék és nem nagyon engedtek egymásnak lehetőséget a csapatok. A szabolcsiak vállaltak valamivel több rizikót, de nem tudták feltörni a tarjáni védelmet.

Az első valamire való helyzetre a 15. percig kellett várni, amikor is Vámos Márknál volt a labda, majd az irányító egy cselt követően fölé lőtt. Nem sokkal később Vámos Gergő játszott össze remekül Schmidt Péterrel a jobb oldalon, majd élesen lőtt kapura, de egy tarjáni védő lábáról a kapus kezébe került a labda.

A Sényő türelmesen járatta a labdát, és próbálta keresni az üres területeket, de nagyszerűen zárt a vendég védelem, akik gyors kontrákkal igyekeztek veszélyt okozni.

A 25. percben jártunk, amikor is Vámos, Kapacina és Schmidt volt a labda útja, ám a sényői támadó lövésébe többen is belevetődtek. Kapacina Kevin passzát lehetne kiemelni ebből a támadásból, aki jobbal remekül pörgette a labdát Schmidt Péter lábára, de menteni tudtak a tarjáni védők.

A 32. percben labdát szerzett a Sényő a saját térfelén, Vámos Márk jól vette észre a beinduló Schmidt Pétert, akit csak szabálytalanul tudott megállítani Nyirati András kapus a 16-oson belül, így a játékvezető 11-est ítélt. A labda mögé Kapacina Kevin állt, és magabiztosan a bal felsőbe bombázta a labdát. 1-0

Nem sokáig örülhettek a hazaiak a vezető gólnak, ugyanis a 37. percben egy jobb oldalról érkező bepasszra Csifó István reagált a leggyorsabban, és teljes tisztán a kapu jobb alsó sarkába passzolta a labdát. Az első komoly helyzetéből eredményes volt a Salgótarján. 1-1

Alig fél perccel később már sokkal boldogabb volt a hazai publikum, amikor is a középkezdést követően Farkas Márk kiválóan indította Lizák Bencét a bal oldalon, majd egy remek átvételt követően a hosszú felsőbe lőtte a labdát. 5 perc leforgása alatt már három gólt láthattunk, egészen elképesztő! 2-1

Az első félidő végén mégegyszer villant a Sényő, miután Lizák Bencét buktatták a 16-oson belül, így a bíró megint a 11-es pontra mutatott, ráadásul Klajban László megkapta a második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott. A labda mögé megint Kapacina Kevin állt oda, és ezúttal sem kegyelmezett Nyiratinak. 3-1

A második félidőt is a szabolcsiak uralták az első perctől kezdve, de az első helyzetre az 58. percig kellett várni, amiből gól is lett, hiszen Vámos Márk egy cselt követően 14 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. A 27 éves irányítónak nagy kő esett le a szívéről a gólját követően. 4-1

A negyedik sényői gól után kissé leült a játék, de továbbra is Nagy Sándor tanítványai domináltak. A 70. percben előbb Kapacina távoli lövését védte magabiztosan Nyirati, majd pár perccel később egy nagyszerű passzolgatást követően Vámos tüzelt 20 méterről, de a Salgótarján 22 éves kapusa ismét higgadt maradt, és védeni tudta a kísérletet.

Az utolsó negyedórába léptünk, amikor is egy előreívélt labdával próbálkozott a Salgótarján, Csifó István sikeresen átjátszotta magát Szokol Zsolton, majd lövésre vállalkozott 16 méterről, de Szondi Levente kiütötte a labdát, majd másodjára magabiztosan lehúzta azt.

A 80. percben a Sényő végezhetett el egy szögletet, a 16-oson belül álló játékosok közül Szokol Zsolt ugrott a legmagasabbra, és sikerült is kapura tennie a labdát, ám Nyirati óriási bravúrral kitolta a labdát a jobb alsó sarokból. Néhány pillanattal később egy sényői bedobás után remekül játszott össze három játékos, és végül Sárosi Norbert lőtt kapásból kapura jó 20 méterről, de pár centit tévedett a középpályás.

A Salgótarján nagyon támadott a szépítő gólért, de a 86. percben Tarlósi Patrik ziccerben Szondi Leventébe rúgta a labdát.

A kegyelemdöfést Sárosi Norbert adta meg a 91. percben a vendégek számára, miután egy labdaszerzést követően Erdei András remekül ugratta ki társát, aki higgadtan Nyirati kapus mellett a hálóba lőtt. 5-1

Ez maradt a vége, így a két csapat helyet cserélt egymással a tabellán, tehát a Sényő bennmaradást érő helyen van, míg a teljesen széteső Salgótarján örülhet nagyon az őszi szezon végének, hiszen rengeteg sérültje és eltiltottja lett az utolsó mérkőzésekre.

fotó: http://senyofc.hu

A találkozót követően Nagy Sándor, Sebestyén Szilárd és Vámos Gergő értékelt.


Nagy Sándor, a Sényő FC vezetőedzője:

-Gratulálok a győzelemhez! Hogyan látta a mester a pálya széléről ezt a mérkőzést?

,,Örömteli számunkra az, hogy lőttünk öt gólt és megszereztük a három pontot, mivel ez volt a fő célunk a mérkőzésen. A sikernek köszönhetően nem kieső helyen kell telelnünk, ami morális szempontból jó hatással lehet a játékosok számára. Nehéz mérkőzés volt, mivel nem csak az ellenféllel kellett megküzdenünk, hanem a mély talajjal is, de az első perctől kezdve a mi akaratunk érvényesült. Jól felkészültünk a Salgótarjánból, és nem engedtük meg nekik azt, hogy a saját futballjukat játsszák. A helyzetkihasználásunk egészen jó volt a mai nap, de még van hova fejlődnünk ilyen téren is. A bekapott gólt picit sajnálom, de összességében magabiztos és megérdemelt győzelmet arattunk.”

-Ön szerint mi dönthetett a két csapat között?

,,A középpályát szinte teljes mértékben mi uraltuk, hiszen elég sok labdát szereztünk tisztán és abból tudtunk szép támadásokat vezetni. Keveset szabálytalankodtunk, bár így is becsúszott a kelleténél kicsivel több hiba, de nem vagyok elégedetlen. Sok mérkőzését megnéztük az ellenfélnek, és láttuk, hogy a széleken tudjuk őket a legkönnyebben megbontani. Az edzéseken erre fókuszáltunk, és eléggé sokszor sikerült megvalósítanunk, hogy mögéjük kerültünk a szélsőink által vagy keresztlabdákkal, kis játékokkal. Több olyan játékszituációt láttam a játékosoktól, amit gyakoroltunk edzésen, és jó volt látni, hogy hatékonyan alkalmazták a pályán. Szinte minden szempontból a Salgótarján fölé nőttünk.”

-Korábban adott interjújában elmondta, hogy követte a csapat eredményeit. Ezek alapján ön hogyan értékelné a csapat őszi szereplését?

,,A Karcag elleni mérkőzésen csalódott voltam, mivel ott nagyon jól futballoztunk a múlthéten, és nem érdemeltünk vereséget, de még a döntetlen miatt is szomorkásabb lettem volna, viszont kárpótolt mindenkit ez a győzelem. Én nem szeretnék az őszi mérkőzésekkel foglalkozni, hiszen a klub és én is lezártnak tartjuk azt az időszakot, és csak előre tekintünk. Szeretnénk egy jó téli felkészülést csinálni, hogy tavasszal szép eredményt tudjunk felmutatni.”

-Mikor kezdi a csapat a felkészülést és várhatóak-e változások a keretben?

,,Január 15-én lesz az első edzésünk, de a játékosoknak lesz saját egyéni programjuk a felkészülés kezdete előtt. Most két hét teljes pihenőt kaptak, ahol kipihenhetik a bajnokság fáradalmait, de utána kezdődik a külön program a fiúknak. Összeállítottunk a kollégáimmal egy téli felkészülést, ahol mindenki személyre szabott edzéseket fog csinálni a két hét lejárta után. Természetesen ezeket a folyamatokat ellenőrizni fogjuk, mivel kötelezően be kell küldeniük az elvégzett feladatokat, akár kép vagy videó formájában. A felkészülés alatt lesznek változatos edzések, illetve edzőmérkőzések is, és szeretnénk a lehető legjobban készen állni a tavaszi folytatásra. A keretben történő változásokról jelenleg nem tudok beszámolni, de ha lesz is valami, akkor arról a klub tájékoztat mindenkit. A végén még annyit mondanék, hogy minden kedves futballszeretőnek kellemes ünnepeket kívánok!”

fotó: https://sport.szekelyhon.ro/

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője:

Hogyan értékelné ezt a mérkőzést?

,,Az idei szezonban a Sényővel lejátszott két mérkőzésünket össze sem lehet hasonlítani, mivel ősszel mi álltunk közelebb a győzelemhez, míg most egyértelműen látszódott, hogy melyik a jobb a csapat. Teljes mértékben megérdemelte a győzelmet a Sényő, mivel minden ponton fölénk kerekedett, és bár sikerült egyenlítenünk az első félidőben, de utána nem jól jöttünk ki a fordulópontokból. A második félidőben próbálkoztunk, de nem jelentettünk túl sok veszélyt ellenfelünk kapujára, így mondhatom, hogy utaztunk háromszáz kilómétert a semmiért. Csak gratulálni tudok a Sényőnek!”

-A 37. percben sikerült egalizálni, viszont a középkezdésből azonnal gólt kapott csapata. Mennyire fogta meg ez a gyorsan bekapott gól a társaságot?

,,Úgy gondolom, hogy ez volt az igazi fordulópont, mivel egyenlítettünk egy jobb oldali támadást követően, és ilyenkor általában a gólt szerző csapat kerül lélektani fölénybe, de sajnos a középkezdést követően az ellenfél szélsője nagyszerű labdát kapott, és kegyetlenül beverte azt a hosszú felsőbe. A kiállítás után végleg eldőlt a sorsunk, és bár próbáltam cserékkel frissíteni, de nem tudtunk megújulni semmilyen téren. Videóztunk a Sényőből, és tudtuk, hogy labdabiztos és gyors játékosai vannak, főként a széleken, de sajnos folyamatosan megvertek minket a szélsői. Hiába cseréltem mindkét szélre, hogy próbálják őket szerelni, de sajnos nem jött össze. Amit hozzátennék még, hogy én nem szoktam foglalkozni a játékvezetőkkel, de a mai mérkőzésen a kétes szituációk 90%-át a hazai csapat kapta meg, amit én nem tartok igazságosnak. Az NB3-ban rendszeres probléma szokott lenni a játékvezetők nem megfelelő ténykedése.”

-A mérkőzés előtti beharangozóban lehetett olvasni, hogy sok sérülttel küzdenek és szinte elfogyott az erő az őszi szezon végére. Mit lehet tudni a sérültekről?

,,Hát eléggé rossz a helyzetünk, mivel bő keretünk van, de rengeteg sérülés és betegség sújt minket az elmúlt időszakban. Jelenleg öt játékosom súlyos sérült, míg mellettük a héten is kidőlt néhány játékos, akiknek voltak kisebb húzódásai. Egyes játékosok belázasodtak a héten, de voltak olyanok, akik kettőt edzettek velünk és eljöttek Sényőre. Azt kell mondanom, hogy létszámban elfogytunk az őszi szezon végére, így jól fog jönni egy kis pihenő. Reméljük, hogy felépülnek a felkészülés kezdetére a játékosaink, és teljes létszámmal vághatunk neki a jövő évnek.”

-Hogyan értékelné az őszi szezont? Melyik mérkőzéseket tudná kiemelni pozitív és negatív értelemben?

,,Összeségében a megszerzett pontszámunk közel van ahhoz, amelyet kitűztünk magunk elé az őszi szezonra, hiszen nekünk továbbra is a biztos bennmaradás a cél. Egy-két mérkőzést sajnálok, mivel sokszor megérdemeltünk volna legalább egy pontot vagy akár hármat is, de valami mindig hiányzott. A pozitív mérkőzések közé tudom sorolni a Újpest II. és Kisvárda II. elleni győzelmeinket, míg negatívumként a két Sényő elleni mérkőzést, valamint a Putnok és a Tiszaújváros elleni súlyos vereségeinket. Bízom benne, hogy a télen sikerül egy-két olyan játékost igazolnunk, akik tudnak egy lendületet adni a csapatnak, és sikerül kiharcolnunk a bennmaradást a harmadosztályban.”

-Mikor kezdi a csapat a felkészülést?

,,Most egy kicsit pihenünk, és majd január 10-én kezdjük meg a tényleges felkészülést. A játékosok saját egyéni programot kapnak a szünetre, így nem nulláról kell kezdenünk az edzéseket. Minden nap fogunk edzeni és lesznek beiktatva szerdánként és szombatonként edzőmérkőzések, ahol külföldi ellenfelek is szóba jöhetnek. Még van hátra 13 mérkőzés a bajnokságból, és szeretnénk a végén a vonal felett végezni, de ehhez igazolnunk is kell, illetve a morálunkon is változtatnunk kell.”

fotó: http://sbtc.hu

Vámos Gergő, a Sényő FC jobbhátvédje:

-Gratulálok a győzelemhez! Hogyan láttad belülről ezt a meccset?

,,Köszönjük szépen a gratulációt! Mindenki nagyon keményen dolgozott a heti edzésen, és a mesterrel közösen remekül felkészültünk a Salgótarján játékából, és nem is ért minket meglepetés. Úgy érzem, hogy végig domináltunk és a mi akaratunk érvényesült. Megérdemelt győzelmet arattunk, mindenki 100%-ot adott bele az utolsó pillanatig, és ezáltal sokkal nyugodtabban mehetünk a téli pihenőre. Kicsit nehéz volt ilyen mély talajon futballozni, de futballisták vagyunk és nem húzhatjuk a szánkat emiatt.”

-Eléggé sokat voltál az ellenfél térfelén, sőt, többször előfordult, hogy felvetted a harcot az idősebb és erősebb játékosokkal. Rólad elmondható, hogy ilyen harcos típus vagy?

,,Valóban, én egy bátor gyerek vagyok, és nem féltem a bőrömet a párharcoknál. Kifejezetten szeretem a párharcokat, legyen szó földi vagy légi csatáról, szeretek ütközni, tehát ha ilyenekről van szó, akkor én biztosan beleállok. Nem számít, hogy idősebb, vagy hogy mennyivel erősebb nálam az ellenfél játékosa, nekem az a fontos, hogy a csapatom jól teljesítsen, és ehhez szeretnék hozzátenni. Most is sokat jöttem előre, próbálkoztam beadásokkal, lövésekkel, illetve igyekeztem megtartani a labdákat. A mester is elégedett volt a mutatott játékommal, ami boldogsággal tölt el. Próbálok ezen az úton maradni, és alázattal csinálni a dolgomat, hogy további lehetőséget kapjak majd tőle.”

-Hogyan értékelnéd a csapat őszi teljesítményét?

,,Messze nem így terveztük a dolgokat a szezon elején, mivel szerettünk volna ott lenni valahol az élmezőnyben, és csalódottak is vagyunk az őszi szezon miatt, de ez a győzelem egy löketet adhat nekünk a folytatásra. Nagyon várjuk a tavaszi szezont, és szeretnénk minél több pontot szerezni, hogy ott legyünk a bajnokság első felében.”

-Fél éve futballozol NB3-ban. Mennyire szoktad meg a bajnokság ritmusát?

,,Eddig legtöbbször a saját korosztályommal futballoztam, illetve a Nyíregyháza Spartacusnál már a felnőtt futballba is belekóstolhattam a megyei I. osztályban. Azt kell mondjam, hogy sokkal gyorsabb és fizikálisabb a harmadosztály, mint amire előzetesen számítottam, de azt gondolom, hogy gyorsan sikerült felvennem a ritmust és egyelőre remekül megállom a helyem. Sokat fejlődtem itt Sényőn, és ez köszönhető az NB3-as bajnokságnak is.”

-A téli felkészülésről már tudsz valamit?

,,Most lesz egy kis pihenőnk, és két hét múlva már egyéni edzéseket fogunk végezni társaimmal. Az első csapatedzés dátuma január 15-e lesz. Most igyekszem én is kipihenni magam egy ilyen hosszú őszi szezon után, és ezután teljes erőbedobással csak a munkára fogok koncentrálni. Biztosan lesznek edzőmérkőzések is a programban, ahol tudjuk gyakorolni a mester által kért játékelemeket. Bízom benne, hogy tavasszal sokkal sikeresebbek leszünk.”

fotó: http://senyofc.hu


A két csapat mostantól a pihenőjét tölti.