MOL Magyar Kupa: Zsámbéki SK – Bicskei TC 0-3 (0-2)

dscf6599_1.JPG

A szokatlan lebonyolításnak köszönhetően szombaton is a legjobb 64 között viaskodott a Bicskei TC a MOL Magyar Kupában és – miután továbbjutott – a következő fordulóban is ezt fogja tenni. Ekkor csatlakozik ugyanis a sorozatba a 12 NB I-es és 20 NB II-es alakulat, az e hétvégi akadályt sikerrel vevő 32 csapat mellé, így most már közönségvonzó első osztályú csapat is érkezhet Bicskére, ugyanakkor a pénzdíj reményében akár megyei II. osztályú ellenfélhez is utazhat a BTC az ország túlsó végére. Egy biztos, az andráshidai maratoni túra után ezúttal mindössze 12 km-t kellett utazni, aminek a Bicske Tigers szurkolói csoport – vadonatúj egyenszerelésben feszítő – tagjai és a vendégeknek szorító szimpatizánsok ugyancsak örültek. Csinos öltözőépület létesült a zsámbéki sporttelepen az elmúlt években, ugyanakkor a pálya körül még jócskán van teendője az NB III-ba a visszalépések miatt az utolsó pillanatban, felkérésre (az osztályozók veszteseinek rangsora alapján) felkerülő házigazdának. A lelátók hiánya mellett ülőhely is alig akadt, ami a bő 35 fokos kánikulában kissé kényelmetlennek tűnt, ám frissülés céljából gyorsan a büfé hideg italai felé vették az irányt az újonnan érkezők.  

A papírforma bicskei győzelmet ígért a bajnokság eddigi eseményei alapján, de tudjuk, hogy a kupa mindig más. A BTC számos sérültjét nélkülözni kényszerült, ugyanakkor pályára léphetett a 4 bajnokitól eltiltott gólzsák Sóron Tibor. Csordás Csaba szakmai igazgató az Illés – Gaszner, Bozsoki, Vékony, Száhl – Kincses, Bori, Dencinger – Németh, Sóron, Molnár összetételű kezdőt küldte pályára, a 46. perctől Lencsés és Pekowski, az 55. perctől Varga, a 61. percben Hirman, majd 20 perccel később a cserekapus Rigó is lehetőséget kapott. A 4. percben Száhl félmagas beadását a bevetődő Sóron közelről fejelte a jobb kapufa mellé. Ugyanő 6 perccel később Gaszner centerezését vágta 10 méterről a kapusba, aztán a hazai védők felszabadítottak. A 11. percben Németh indult meg középen, 18 méteres lövését Tímár sikerrel tornázta ki a bal alsó sarokból. A 14. percben Molnár próbált ollózva gólt szerezni, de végül Gaál Ákos játékvezető ellene ítélt szabadrúgást.

A 18. percben Kincsest buktatták a 16-os oldalvonalánál, Bori ívelését a védők kifejelték. A 21. percben Bori keresztlabdáját Száhl 22-ről kapásból fölé belsőzte, majd Kincses tüzelt 16 méterről mellé. A 28. percben Sóron már 35 méterről is kísérletezett, de célt tévesztett. A 33. percben egy jobb oldali beadás után a hazai védők Száhlt taglózták le, 11-es! Sóron az irányt jól érző Tímár mellett higgadtan helyezett félmagasan a bal sarokba (0-1). A 40. percben Bori ívelhetett be újabb szabadrúgást, az előrehúzódó védő Bozsoki jó ütemben felugorva fejelt a jobb felső sarokba (0-2). Egy perccel később Sóron újabb ordító ziccert hibázott egy lapos beadás után, majd a félidő záróakkordjaként Kincses bombázott fölé 16-ról egy kifejelt labdát. A kezdeti kiegyenlített játék után a Bicske kapva kapott a kínálkozó lehetőségek után és kétgólos előnye birtokában nyugodtan vonulhatott félidei pihenőre.

Bicskei szögletkombinációval indult a második félidő, Németh felpörgette a hozzá kerülő labdát, majd 17-ről fölé lőtt. Az 54. percben zsámbéki keresztlabdák után Csabafi fejelt végül 11 méterről jócskán fölé. 3 perccel később Pekowskit buktatták középen, Bori 28 méteres bal alsó sarkos szabadrúgását azonban Tímár nagy bravúrral kiütötte. A 63. percben Csórit buktatta az egyik bicskei védő az oldalvonaltól 3 méterre, a labda nehezen jutott a kapu előterébe, végül Zsuppán pattogós lövését fogta Illés. Két perccel később a kiugró Molnár 13-ról lőtt Tímár kezébe, majd szerencsétlenül ütközött a korábban Bicskén is szerencsét próbáló Marticsekkel, akit ápolni kellett, de folytatni tudta a játékot. A 66. percben végképp eldőlt a továbbjutás sorsa, bicskei kontratámadás során Bori ugratta ki a jobbösszekötő helyén a fiatal Vargát, aki futtából, 13 méterről a kapu bal oldalába bombázott (0-3).

A 75. percben Tolnay elől szedte fel a labdát Illés egy löbbölt labda után. A 82. percben ígéretes vendégtámadás során Sóron sarkallt rosszul a tizenhatosnál, az ellentámadásnál Barlangi 20 méterről, fordulásból lőtt méterekkel mellé. A 86. percben Varga lapos beadása után Sóron lőhetett az ötösről, de a védelem szögletre blokkolt. A 89. percben Varga és Pekowski összjátéka után utóbbi 17-ről lőtt a kapus kezébe, majd záróakkordként Bori-Hirman-Bori kényszerítőzés után a rutinos középpályás 15 méterről pörgetett a jobb kapufa mellé. Gaál egyetlen másodpercet sem hosszabbított, de ezt most alighanem senki sem bánta.

Küzdelmes, de sportszerű – és ami ritka – színes laptól mentes ütközetben megérdemelten jutott tovább a Bicskei TC. Félgőzzel játszva is érvényesíteni tudta akaratát, védelme jól zárt és az első adandó alkalommal lecsapott a zsámbéki megingásokra. A hazai csapat becsülettel és szimpatikusan küzdött, de szemmel láthatóan nagy szüksége lesz erősítésekre az NB III-ban maradáshoz is. A zsúfolt augusztusi program 31-én szerdán 18.00 órától BTC-Balatonfüred bajnoki összecsapással zárul a Fejér megyeiek számára. (tudósított és fotó: Komjáthy Péter)

Forrás: https://2060.blog.hu/