MOL Fehérvár FC II – Bicskei TC 0-2 (0-1)

img_20220814_120439.jpgPergőn ütemes, szimultán dobszó, remekül megénekelt rigmusok, mindent átható dudaszó, mindez együtt, a legnagyobb összhangban, úgy, hogy a hasfaladban is érzed a ritmust. Nem, ez nem valamelyik afrikai folklórcsoport beharangozója. Ez a Bicske Tigers! Vasárnap szurkolótábor és labdarúgó csapat együtt alkotott hatalmasat, meg is lett az eredménye, mert a Bicskei TC az elmúlt 2 év egyik legjobb játékával, meggyőző magabiztossággal hozta el a 3 pontot a MOL Sóstó Arénából. Sajnos ismét gyásszünettel indult a bajnoki és ismét újpesti legenda, a héten elhunyt 56-szoros válogatott Tóth József emlékére. 

Rekkenő hőségben, de a vendégszurkolók által keltett kiváló hangulatban a MOL Fehérvár II a Gergely – Forgó, Urbán, Horváth G, Berekali – Hodzic, Molnár Cs. (Csepregi), Horváth B. (Kovács B) – Bábos, Tóth (Batizi-Pócsi), Pető (Hajdinger) összetételben kezdett, míg a vendégcsapat az Illés – Gaszner, Bozsoki, Lakatos, Száhl – Hirman, Bori, Dencinger – Savanya, Sóron, Kovács P. felállással vette fel a harcot. Nagy elánnal kezdett a két csapat, a 6. percben a Száhl elleni fault utáni szabadrúgást az oldalvonal mellől Bori végezte el, Sóronhoz továbbított, a 17 méteres lövést Gergely szögletre mentette. A sarokrúgás után Sóron ismétlése a blokkról lepattant, ebből indult az ellentámadás, amit Berekali az oldalhálóba lőtt. A villámgyors vendégtámadást Sóron 14 méteres lövése követte, a kapus szögletre ütötte a játékszert, ami után komoly tűzijáték alakult a hazai kapu előtt, végül Dencinger a kapu mellé emelt.

A 18. percben Pető kígyózott át a bicskei védelmen, 20 méteres lövése azonban elhalt az egyik vendégvédőn. A 30. percben Gaszner jobb oldali beadása Savanya fejét találta el, sarokrúgás következett, ami után Kovács P. fejelt, siker nélkül. Menet közben Hirman sérülése kiújult, a vsszatérő Vékony váltotta. A 33. percben Sóron vállalkozott lövésre 22 méterről, a kapusról kipattant a kísérlet, a visszaszerzett labdával Kovács P. indult meg, remek ütemben Sóront szöktette, aki a kiinduló Gergely mellett 14 méterről a kapuba lőtt (0-1). A 39. percben Sóron driblizett, majd lőtt, az elé vetődő védőről visszapattant elé a labda, az ismétlést azonban fölé durrantotta.

A szünetben kettőt cserélt Csordás mester, Gaszner és Dencinger helyett Pekowski valamint Molnár A. folytatta. Az 50. percben egy bíztató jobb oldali beadás Vékony derekáról pattant le, így oda lett a kínálkozó lehetőség. Három perccel később Sóron indította Vékonyt, aki egy pimasz csel után vissza passzolt Sóronnak, ő pedig 20 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0-2). A 64. percben Csepregi baloldali beadását Babos öt méterről tűzte rá, Illés nagyot nyújtózva mentett. A 66. percben Kovács P. és Savanya helyett Lassú és Varga léptek pályára. A 69. percben Csepregi 22 méterről nagy lövést eresztett el, a labda centikkel került a léc fölé. A 72. percben jobb oldali átívelést követően Lassú Vékonynak továbbított, a lövés a védőkről pattant az alapvonalon túlra.

A 82. percben Lassút akadályozták szabálytalanul a bal oldalon, Bori ívelt, Vékony pedig mellé fejelt, majd a másik kapunál Batizi-Pócsi 10 méteres fejese szállt mellé. A 86. percben Csepregi 25 méteres lövését ütötte ki Illés, az ismétlést Kovács B. lőtte, ezt már fogta a kapus. A következő percben Sóron jobbról átívelt, Molnár A. befelé cselezett, majd 18 méterről mellé csavart. A hosszabbítás első percében Sóron jobbról befelé cselezgetett, majd lőtt, a lepattanót Lassú ugyan a hálóba vágta, de lesről. Ezúttal remekül sikerült a fehérvári kirándulás (a májusi idényzáró ugyanitt 4-4-es döntetlent hozott), helyenként kitűnő játékkal biztos győzelmet aratott a mozgalmas, nagy iramú mérkőzésen csapatunk.

Öröm volt nézni, ahogy a feltolt védekezésben (ami taktikailag igencsak meglepte a házigazdát) minden csapatrész együtt mozgott, hibátlanul és a nagy meleg ellenére bírta is végig. Kétség nem fért ezúttal a bicskei sikerhez, amihez persze ezúttal is kellett a remek formába került Sóron eredményessége, amivel máris egyedül vezeti a csoport góllövő listáját. A meccs végén szokásos köszöntés során volt mit megköszönni egymásnak a csapat és a tábor oldaláról egyaránt. Folytatás szerdán 18.00 órakor hazai pályán a Komárom VSE csapata ellen, de előtte kedden a futballínyencek láthatnak ugyanitt 17.00 órától egy Törökország-Horvátország U17 Telki Kupa válogatott mérkőzést is. (tudósított: Venczel József, fotó: Valencsik Melinda és Komjáthy Péter)

Forrás: https://2060.blog.hu/