Mindkét edző elégedett volt a meccs után – Érdi VSE – Gyirmót FC Győr II 0–0

Sokszor játszott fölényben több helyzetet dolgozott ki ellenfelénél, de azokat nem tudta gólra váltani és 0–0-s döntetlent játszott hazai pályán a Gyirmót FC Győr második csapatát az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 16. fordulójában.

Öt sárga lapos eltiltás miatt ezúttal Göblyös Dánielre nem számíthattak a házigazda érdiek a Gyirmót FC Győr II elleni hazai találkozón, ennek ellenére nagy iramban, aktívan kezdték a mérkőzést és rögtön a második percben nagy helyzetig jutottak, amikor Németh Gábor Vince tört a tizenhatoson belülre, majd jól vette észre a középen üresen érkező Farkas Bálintot. Utóbbi jobb alsóba tartó lövését azonban Kecskés visszanyúlva szögletre tudta menteni. Ennek ellenére az első percekben nagy nyomás volt a Rába-partiak kapuján és nem sokkal később Szabó Richárd beadását Fülöp Noel sem sokkal csúsztatta mellé, aztán szűk negyedóra után Molnár Dániel veszélyeztetett szintén fejjel.

Az intenzív érdi kezdés után egyre kiegyenlítettebbé vált a játék és egy érdi labdavesztés után a vendégektől Mayer Ádám vezethetett ziccert Kertész Ferenc kapujára, de nem sokkal melléemelt.

A gól nélküli első félidő után a második elején is az érdiek voltak aktívabbak és közel is álltak a gólhoz, de előbb az 50. percben Farkas Bálint 11 méterről leadott lövését mentették a gólvonalról a vendégek, majd egy perccel később egy bal oldali akció végén Molnár Dániel rövidbe tartó kísérletét is hatástalanították a gyirmótiak, majd Gubacsi Zoltán szöglet utáni fejese landolt Kecskés Barnabás kezében, aztán egy újabb sarokrúgás után a kipattanón érkező Szabó Richárd bombázott mellé.

Szűk egy óra után pedig Kürti Zsolt balról, kicsit kiszorított helyzetből leadott életerős lövését is védenie kellett a vendégek kapusának. Igaz, öt perccel később Rátonyi Soma is nagy lehetőséget puskázott el a vendégektől.

A hajrában is több helyzete volt a hazaiaknak, Farkas Bálint fejese után egy bal oldali beadást Csoma-László Bence sodort a kapura, aztán Németh újabb helyzeténél is fel tudtak szabadítani a vendégek, így egyik lehetőséget sem tudták kihasználni a hazaiak, akik az ETO Akadémia elleni idegenbeli 1–1 után a másik győri együttessel, a Gyirmót FC Győr II-vel is döntetlent játszottak. 0–0

“Nem vagyok elégedetlen. Az első félidő első felében és a második játékrész elején is nagyon jól játszottunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, sajnos azok értékesítésével most hadilábon álltunk, annak ellenére, hogy ziccereink is voltak, amiket kicsit nagyobb koncentrációval és egy kis szerencsével értékesíthettünk volna. Az mindenképp pozitív, hogy ismét nem kaptunk gólt és  vissza tudtunk térni erre az útra. A bizonyos szakaszokban mutatott játékkal elégedett vagyok, de nyilván vannak hullámvölgyek minden mérkőzésen belül, ezt átvészeltük, de sajnos a gólszerzés most nem sikerült” – értékelt Ebedli Zoltán.

“Az első negyedórában kicsit az öltözőben ragadtunk, amire fel is hívtam a figyelmet, de utána kiegyenesedtünk. Tipikus egygólos mérkőzés volt, sok helyzet volt itt is, ott is. A döntetlennel elégedettek vagyunk. Többet is kihozhattunk volna ebből a meccsből, de reális eredmény született” – nyilatkozta Ördög József, a Gyirmót FC Győr II vezetőedzője.

Az Érdi VSE-re jövő héten is hazai mérkőzés vár, hiszen november 13-án, vasárnap 13 órakor az újonc Móri SK-t látja vendégül az Ercsi úti Sporttelepen a 17. fordulóban.

NB III, Nyugati csoport 16. forduló
Érdi VSE–Gyirmót FC Győr II 0–0
Érd, 150 néző. V.: Kakuk (Zahorecz, Pogonyi)
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi, Pallagi, Fülöp, Németh G. V. – Farkas, Szabó R., Morvai (Csoma-László, 76. perc), Révész, Kürti (Pintér N., 67. p.) – Molnár D. (Pál Sz., 84. p.)
Edző: Ebedli Zoltán
Gyirmót II: Kecskés – Vajda (Somogyi Á., 65. p.), Wágenhoffer, Lányi B., Babayigit – Lázár P. – Rátonyi (,Dán, 73. p.) Tarsoly, Nagy K. (Lányi D., 90. p.), Ominger (Domján, 90. p.) – Mayer (Rimai, 90. p.)
Vezetőedző: Ördög József

Forrás: https://erdivse.hu/