Már a 44. másodpercben eldőlt a meccs sorsa – FC Nagykanizsa-Bicskei TC 1-0 

Problémamentes hosszú – oda-vissza 410 km-es – utazás (amelyre különbusszal a Bicske Tigers szurkolói csoport is elkísérte csapatunkat) után a Bicskei TC a következő összeállításban kezdte a mérkőzést az élmezőnybe igyekvő Kanizsa ellen: Illés – Gaszner, Bozsoki, Lakatos, Lencsés – Bori, Vékony, Marsa – Savanya, Sóron, Kovács P. Sajnálatos módon a kezdőbe jelölt, hosszú idő és műtét után Siófokról visszatérő Lapos a bemelegítés közben meghúzódott, így Lencsés került a kezdőbe helyette. A 44. másodpercben máris munkája akadt az eredményjelző kezelőjének. Történt hogy az előre vágott labdával Szilágyi megtolta a labdát Szabó Patrik Zsolt részére, aki a jobb oldalon Lencsés mellett elfutott, a 16-oson belülre érve Lakatos előtt beadta, Pleszkán ugyan bedobta magát, de nem ért bele, így Bozsokiról a kapu felé pattant labda, Illés Bencéről pedig a magasba, amelyet végül Kondor 3 lépésről a kapuba bólintott (1-0). 

A 12. percben ismét az apró termetű Szilágyi ívelt be jobbról, Lőrincz kapásból, 10 méterről az oldalhálóba bombázott. A 20. percben Bori ívelt szabadrúgást az oldalvonal mellől, a védők kifejelték a labdát, és villámgyors ellentámadást vezettek a hazaiak, öten vezették három védőnkre a játékszert, de a végén Lencsés vágta ki a labdát oldalra. A 26. percben Sóron továbbított Borinak, aki elvállalt egy 25 méteres lövést, ami alig tévesztett célt, majd Marsa passzolt Sóronnak, az ő 20 méteres lövése pedig a léc fölé szállt. A 30. percben Marsa indította Sóront, aki a 16-oson belülre érve kissé jobbról a hosszú sarkot célozta meg, de Hajagos nagyot nyújtózva ütötte szögletre a labdát. Két perccel később, a következő sarokrúgást követően előbb Bozsoki fejjel, Lencsés, majd utána Marsa 20 méterről bal lábbal próbálkozott, végül Kovács P. elől a kapus tisztázott. A 41. percben Sóron-Kovács P-Sóron összjáték után az utóbbi 10 méteres lövése a blokkban akadt el.

A szünetet követően hármas cserét hajtott végre Csordás mester, Kovács P., Savanya és Lencsés helyett Dencinger, Szokolay valamint Pekowski folytatták. Az 55. percben Szilágyi lefutotta Pekowskit, élesen belőtt labdáját Pleszkán elcsúszva 8 méterről fölé bombázta. Két perccel később Bori Sóront futtatta a jobb oldalon, beadása szögletre pattant, Bori ívelését Lakatos 6 méterről fejelte fölé. A 61. percben Lőrincz futott el a bal oldalon, beadását a mezőny legalacsonyabb játékosa, Szilágyi fejelte a jobb kapufára, ami elgurult keresztbe a gólvonal előtt. A 70. percben kisebb sérülés miatt Borít Molnár váltotta. A 72. percben Gaszner jobb oldali beadását Sóron fejelte sikertelenül a kapura. Gaszner következő beadását sem sikerült gólra váltani a 80. percben, ezúttal Szokolaynak a gólba tartó fejesét Kószás vágta ki. A következő percben a pályára lépett még egy bicskei támadó, Németh, a szünetben csereként beálló Pekowski pedig elhagyta a játékteret.

A 82. percben Dencinger indította Marsát, ő Sóronnak továbbított, akinek 16-osról leadott lövését védte Hajagos. Mindent egy lapra feltéve támadott csapatunk az egyenlítésért, majd felbillent a pálya, de a kinyíló védelem következtében a kontrák bizony nagy gólhelyzeteket hoztak a kanizsaiaknak. A 83. percben János emelése már túljutott Illésen, de a gólvonalról Lakatos és Molnár közös erővel tisztáztak. Az utolsó percekben Szilágyi, majd Kovács Gy. két alkalommal hagyott ki óriási ziccert. A játék képe alapján legalább a döntetlent megérdemelte volna a vendégcsapat az esélyesebbnek tartott vendéglátók ellen, de súlyos árat kellett fizetniük az 1. perc figyelmetlenségéért. Folytatás újabb nehéz mérkőzéssel jövő vasárnap, november 6-án 13.00 órakor hazai pályán, a tabella 2. helyén álló VLS Veszprém csapata ellen. (tudósított és fotó: Venczel József, Nagy György) 

Forrás: https://2060.blog.hu/