Magabiztos győzelmet aratott a Körösladány a Szolnok ellen – Körösladányi MSK – Szolnoki MÁV FC 3-1 (1-0)

A Körösladány csapata a tavalyi szezonban az 5. helyen végzett a NB3 Keleti csoportjában és ezt az eredményt szeretné idén is megismételni. A szebb napokat is megélt Szolnoki MÁV FC a 12. helyen fejezte be a legutóbbi szezont az NB3 Közép csoporjában, de bizakodóak voltak a szezon előtt a Tisza-parti gárdánál. Ez a két csapat mérhette össze tudását, az NB3 Dél-Keleti csoportjának nyitófordulójában.

Így nyert a Sényő Békés megyében

fotó: http://sportklub.hu

Hatalmas kapushibával kezdődött a mérkőzés, az 5. percben a vendégek hálóőre, Csáki Kálmán rosszul mozdult ki a kapujából és Czirok József szépen elvitte a labdát mellette és gurított az üres kapuba. 1-0

Mindez nem vetette vissza szolnokiakat, akik Iván Milán közeli lövése révén közel jártak az egyenlítéshez, de Kertész Dániel bravúrral hárította azt.

A mezőnyben egyenrangú partnerek csatáztak, a kapuk egyik oldalon sem igazán forogtak veszélyben, inkább a küzdelem dominált a szünetig.

fotó: https://keleten.hu/

A második félidő is góllal kezdődött, egy előreívelt vendég labdánál Kertész a kapujában ragadt, a menteni igyekvő Zelenyánszki László pedig a szolnokiak támadóját, Busa Bencét találta el, amiért büntető járt. A labda mögé Lengyel Béla állt és magabiztosan értékesítette a helyzetet. 1-1

Szerkezet váltott a hazai gárda, és cserélt is, ezek közös hatására offenzívabbá vált, ami az újabb gólokat is meghozta. A 73. percben egy kontra végén balra került ki a labda, a beadást pedig Rajsli Tamás lőtte 16 méterről pontosan a kapu alsó sarkába. 2-1

A vendég szolnokiak nagyon kitámadtak és erre ráfizettek, hiszen a 78. percben Jánovszki László kapott egy jó labdát és a kifutó Csáki lábai között, a labda utat talált a kapuba. 3-1

A végéig már nem történt semmi érdemleges, 3-1-re nyert hazai pályán a Körösladány. A találkozót követően értékeltek a vezetőedzők.

Ekker Attila, a Körösladányi MSK vezetőedzője: ,,Tudtuk, hogy nem indulhatunk ki a két csapat edzőmérkőzéséből, egy sokkal stabilabb Szolnokot kaptunk. A korai gólunk után rosszul reagáltuk le a mérkőzést, emiatt nem lehettünk biztosak a dolgunkban. A második félidőben az egyenlítés után változtattunk. Ezt viszont már jól reagálta le a csapat, labdabirtoklóvá váltunk és megérdemelten nyertünk.

Horváth Csaba, a Szolnoki MÁV FC vezetőedzője: ,,Az első félidőben nem volt benne, hogy a végén vesztesen hagyjuk majd el a játékteret. Jól cseréltek azonban a hazaiak, és csapatomra erőltették akaratukat. Végül megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.”

A találkozó összefoglalója:

forrás:https://www.youtube.com/watch?v=l3eCo3So0PU