Magabiztos, 4-1-es sikert aratott a Szolnok elleni hazai rangadón a Dunaújváros FC labdarúgó csapata

DFC – Szolnoki MÁV FC 4-1 (1-0)
Gólszerzők: Jakab 2, Gosztonyi, Szepessy, illetve: Iván

DFC: Hegedűs – Szunyog (Ferenczy, 46.), Hesz, Galambos, Tóth, Irimiás, Gosztonyi (Barna, 68.), Kesztyűs (Szepessy, 81.), Csiki (Székely, 61.), Jakab, Novák (Varga, 81.). 

Vezetőedző: Horváth Ferenc

Ismét hazai pályán lépett pályára a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjának hétközi fordulójában, ugyanis szerdán este fél hattól a jó formában lévő Szolnok volt Horváth Ferenc együttesének ellenfele.

Labdarúgóink úgy is kezdtek, ahogy a nagykönyvben meg van írva, Csiki már a 4.. percben kiharcolt egy jogos büntetőt, melyet Jakab magabiztosan gólra is váltott, így nagyon hamar megvolt a remélt vezetés (1-0). Együttesünk a folytatásban is fölényben játszott, Csiki ziccerénél csak a szerencse mentette meg a vendégeket az újabb kapott góltól, ám a félidő derekához közeledve egyre inkább megváltozott a játék képe. Labdabirtoklásban egyértelműen fölénybe kerültek a szolnokiak, míg a mieink rendre túl hamar akartak szabadulni a játékszertől, így a szünetig több lehetősége is volt az egyenlítésre ellenfelünknek, ám ezekkel szerencsére nem tudtak élni a vendégek.

Végh Zoltán felvételei

A szünetben rendezte sorait együttesünk, mely ismét remekül kezdett, s Gosztonyi remek fejesével már a 48. percben megduplázta előnyét (2-0). Sokáig nem örülhettünk azonban a biztosnak tűnő fórnak, mert egy saját tizenhatos előtt eladott labdából még az 52. percben szépítettek a vendégek Iván révén (2-1). A folytatás újra nyíltabb játékot hozott, némi dunaújvárosi fölénnyel, s több nagyon komoly helyzettel, ám mivel ezeket nem tudták értékesíteni a labdarúgóink, a véghajráig izgalmas volt a meccs. A 89. percben viszont már nem volt kegyelem, miután a szolnokiak egyik védője elesett a labdában, az üres kapura gólt szerző Jakab végleg eldöntötte a találkozót sőt, miután a 93. percben Szepessy is fejelt még egyet, a DFC végül megérdemelt, 4-1-es győzelemmel gyűjtötte be a három pontot, s jó hangulatban készülhet a Honvéd II. elleni vasárnapi bajnokira.

Forrás: https://dunaujvaros.com/