Könyörtelenül kihasználta a hibákat a Békéscsaba együttese – Körösladányi MSK – Békéscsaba 1912 Előre 1-5 (1-2)

Békés vármegyei rangadót rendeztek múlt héten vasárnap a labdarúgó NB3 Dél-Keleti csoportjának 29. fordulójában. A 4. helyen álló Körösladány együttese fogadta a már biztosan bajnok Békéscsaba együttesét. Az őszi szezon folyamán 2-2-es döntetlent játszottak egymással a felek Békéscsabán, így bízhattunk ismételten egy jó és izgalmas mérkőzésben.

fotó: BEOL

Az első félidő első felében élénk küzdelem alakult ki a pályán, a játékosok a két tizenhatos között gyűrték egymást. A Körösladány próbálta letámadni a Békéscsabát, ám ez kevés sikert hozott a hazaiak számára.

Az első lehetőség a fehérben pályára lépő csabaiak előtt adódott a 24. percben, ekkor egy szögletet követően egy vendég játékos csúsztatott kapura, ám Kertész Dániel védeni tudott.

Kettő perccel később a túloldalon is egy szöglet következett, a balról bejövő labdát Krajcsó Krisztián csúsztatta meg, majd a játékszer valamilyen módon bekerült Póser Dániel kapujába. (1-0)

Nem sokáig örülhettek Ekker Attila tanítványai, hiszen hat perccel később jött a válasz a Békéscsabától: ezúttal is egy szögletből veszélyeztettek a vendégek, a középre érkező labdát Zádori Krisztián ollózta a kapuba. (1-1)

Amikor már mindenki azt hitte, hogy döntetlennel vonulnak az öltözőbe a felek, akkor vezetést szerzett Csató Sándor legénysége: egy szép labdajáratást követően Tóth Máté centerezett középre, majd az érkező Zádori Krisztián 7-8 méterről a kapuba passzolt. A 27 éves támadónak ez volt a 18. gólja a bajnokságban. (1-2)

fotó: BEOL

A második félidőt jól kezdte a Békéscsaba, és az 54. percben sikerült újabb gólt szerezniük: egy szabadrúgást követően Hulicsár Máté elé került a labda, akinek a ballal eleresztett lapos lövését még védte Kertész Dániel, ám a kipattanóra érkezett Hodoniczki Márk és az üres kapuba lőtt. (1-3)

6 perccel később tovább nőhetett volna a különbség a két csapat között, ám Hulicsár ziccerben a kapuba lőtte a labdát. Ezután ígéretes támadásokat vezetett a Körösladány, amely miatt rend beszorult a békéscsabai együttes. A ladányiak legnagyobb helyzete Farkas János előtt adódott, aki egy beadást követően fejelhetett teljesen üresen, de végül nem találta el a kaput.

Hiába a pillanatnyi mezőnyfölény, a következő gólt is a Békéscsaba szerezte: a 70. percben hátul passzolgattak a hazai játékosok, amely miatt letámadtak a fehér mezesek, majd a kapu előterében sikerült labdát szerezniük és már Vólent Roland is gólt szerezhetett volna, de a jobb helyzetben lévő Sármány Kristófnak passzolt, aki az üres kapuba passzolta a ziccert. (1-4)

A 77. percben Vólent maga is gólt szerezhetett volna, ám a lövése nem találta el Kertész kapuját. Pár perccel később már ünnepelhetett a békéscsabai támadó, mivel Sármány Kristóf hozta kihagyhatatlan ziccerbe a társát, akinek nem volt nehéz dolga és az üres kapuba lőtte a labdát. Sármány visszaadta a gólpasszt Vólent Rolandnak. (1-5)

A hátralévő időben már nem változott az eredmény, így a Békéscsaba bajnokhoz méltóan futballozva győzte le a szezon végére kissé elfáradó Körösladányt.

forrás: Sportklub


NB3 Dél-Keleti csoport 29. forduló

Körösladányi MSK - Békéscsaba 1912 Előre 1-5 (1-2)

Körösladány, Körösladányi MSK Sporttelep, 540 néző

Vezette: Ujhelyi Tamás (Benkő Róbert, Balla Levente)

Körösladány: Kertész – Sztankó, Ruzsa (Raducu, 46., Szántó, 75.), Wéber, Krajcsó – Zelenyánszki, Bakk – Rajsli (Talpalló N., 46.), Geiger (Papp Zs., 58.), Csicsely (Farkas J., 58.) – Malkócs

Vezetőedző: Ekker Attila

Békéscsaba: Póser – Kuzma, Kovács G., Bora – Himics (Hodonicki, 46.), Pusztai A., Tóth M. (Mihály, 73.), Zvara (Komáromi, 80.), Kóródi – Hulicsár (Vólent, 65.), Zádori (Sármány, 65.)

Vezetőedző: Csató Sándor

Gólszerzők: Krajcsó (26. perc), illetve Zádori (33. perc és 45. perc), Hodonicki (54. perc), Sármány (70. perc), Vólent (82. perc)


Vezetőedzői értékelések

Ekker Attila, a Körösladányi MSK vezetőedzője: ,,Felvállaltunk egy bátor játékot, hogy lemérhessük valójában hol tartunk. A bajnokságban megmutatkozó különbséget a pályán nem tudtuk eltüntetni, sőt a mai meccsen mi tettük negatívvá azt az elkövetett hibáinkkal. Teljesen megérdemelten nyerte meg a bajnokságot a Békéscsaba és a mai mérkőzést is. Sok sikert kívánunk nekik az osztályozóhoz!"


Csató Sándor, a Békéscsaba 1912 Előre vezetőedzője: ,,Gratulálok a fiúknak, akik bizonyították, hogy nem érdemtelenül nyertük a bajnokságot. Nagyon jó hozzáállással és motiváltan győztünk még ilyen arányban is. Jó kezdés után bosszantó gólt kaptunk, de szerencsére gyorsan egyenlítettünk, előnnyel térhettünk pihenőre, a második félidő pedig egészen extrára sikerült."


Egy fordulóval a bajnokság vége előtt a Békéscsaba tovább növelte előnyét a táblázaton, hiszen mostmár 16 ponttal előzik meg a 2. helyezett ESMTK-t. A Körösladány együttese jelenleg az 52 megszerzett pontjával a 4. helyen áll.