Komoly célokkal érkezett a DEAC csapatához Tomola Patrik – interjú a 22 éves játékossal


Február közepén jelentette be a hírt az NB3-as Debreceni EAC együttese, miszerint egy több poszton bevethető játékost igazoltak Tomola Patrik személyében. A 22 esztendős labdarúgó legutóbb a Cigánd SE csapatában szerepelt, ezt megelőzően pedig a Tiszafüred gárdáját erősítette. A focival is Debrecenben ismerkedett meg, és szerepelt a Loki tartalékcsapatában is a harmadosztályban, így kijelenthető, hogy egy tősgyökeres debreceniről beszélünk, aki komoly célokkal érkezett új csapatához, a DEAC-hoz. Oldalunknak elárulta, hogy szeretne NB2-ben szerepelni még a közeljövőben, emellett pedig a civil pályán is szeretné építeni a jövőjét, az egyetem elvégzésével.

Tomola Patriknak, és a DEAC klub sajtósainak köszönjük a gyors válaszadást, és sok sikert kívánunk a jövőben!


Kép: DEAC


1. Mindenekelőtt arra kérnélek mesélj egy kicsit magadról. Ugyebár a DVSC akadémiáján pallérozódtál, a körülmények adottak voltak a jó fejlődéshez?

Igen, Debrecenben nevelkedtem, először a DSi-ben, aztán kerültem a DVSC-hez. Lehetőségünk volt profi körülmények között fejlődni, szakmailag tapasztalt edzőkkel együtt dolgozni.


Kép: DEAC


2. Sok labdarúgó számára gondot okoz, hogy nincs elég idejük a foci mellett a tanulásra. Te le tudtad küzdeni ezt az akadályt?

Gyermekkorom óta ebben a ritmusban nevelkedtem. Délelőtt suli, délután edzés. Egyszer energiám van, de időm nincs, máskor pont fordítva. Mindig bennem volt a bizonyítási vágy, hogy nem csak a pályán hanem az iskolapadban is sikereket érjék el, igaz néha több, kevesebb sikerrel.

3. Ha már szóba került a tanulás, ha jól tudom jelenleg is egyetemista vagy, méghozzá a népszerű Debreceni Egyetemen. Hogy bírod? Nagy a hajtás?

Nehéz összeegyeztetni az edzéseket és az egyetemet, de próbálok minél több órán részt venni. Általában a félév végére, a vizsgaidőszakra halmozódik fel minden tananyag, ekkor általában óriási kapkodás és hajtás van a tárgy megszerzéséhez, de eddig nagyobb hiba nélkül sikerült teljesítenem őket.

4. Néhány napja jelentette be a DEAC, hivatalos oldalán, hogy Te vagy a csapat legújabb igazolása. Mi volt az első gondolatod, amikor megtudtad, hogy Debrecenben érdeklődnek irántad? Örültél a megkeresésnek?

Már 2-3 éve szeretnék ennek a gárdának a részese lenni, úgyhogy kifejezetten örültem, hogy most végre zöld lámpát kaptam, de csak most kezdődik az igazi munka.

5. Hogyan fogadtak az öltözőben az új csapattársaid? Jól érzed magad abban a közegben?

Volt szerencsém megismerni a DVSC-ben több játékost is, szóval nem volt teljesen ismeretlen az öltöző, segítettek a kezdetekben. Úgy gondolom, hogy ebbe, a nagyjából fiatalos közegbe sikerült beilleszkednem, jól érzem magam közöttük.


Kép: DEAC


6. Első felkészülési meccseden góllal debütáltál a DEAC-ban. Kérlek meséld el, hogy történt az a bizonyos gól!

Meccs előtt megbeszéltük, hogy én zárom a hosszút támadó oldalszabadrúgásoknál, hát ez így is történt. Pontosan a fejemre érkezett a labda, kapura bólintottam, igaz a kapus nagy bravúrral kivédte, de a kipattanót elrúgtam mellette.

7. Ad egyfajta löketet, hogy máris az első meccsen gólt szereztél új csapatodban?

Természetesen, hisz edzés edzés hátán van, jó mentális löket volt számomra. Meg persze megtudtam mutatni, hogy az ellenfél kapuja előtt is tudok veszélyes lenni.

8. A DEAC jelenleg az NB3 Észak-Keleti csoportjának 6. helyén áll. A feljutást érő első hellyel szemben elég nagy a lemaradás. Mi a célotok? Hányadik helyen fogtok végezni?

Véleményem szerint elég nagy a hátrányunk az éllovassal szemben, és csak 13 meccs maradt a tavaszi szezonra. Ha dobogós helyezést elérnénk a szezon végére, az jó alap lehetne a következő idény előtt.

9. Nemrég 1 évig NB2-es csapat volt a DEAC. Látsz rá esélyt, hogy a közeljövőben ismét feljut a csapat a második vonalba?

Igen, de ehhez rengeteg időt és munkát kell belefektetnünk. A körülmények egyértelműen adottak hozzá. Személyes céljaim között is szerepel, hogy a közeljövőben NB2-ben szeretnék játszani.

10. Még a bemutatkozó interjúdban említetted, hogy univerzális, több poszton bevethető játékosnak számítasz. Melyik az a pozíció, amit a leginkább szeretsz játszani? Persze nem kívánságműsor, de ha választani lehetne mit mondanál?

A 8-as, középső középpályás pozíció az, amiben a legtöbbet játszottam. De az utóbbi években balhátvéd poszton is kezdtem otthon érezni magam.


Kép: DEAC


11. Megjártál már jó néhány sporttelepet/stadiont pályafutásod során az NB3-ban, és

a kupában egyaránt. Van-e esetleg ezek közül egy (vagy több) olyan, amely

kiemelt szereppel bír nálad, és ahol az ellenfél szurkolóinak „túlereje” ellenére is

szeretsz játszani?

A DEAC stadionja volt eddig nekem az a hely, ahol minden alkalommal amikor pályára léptem (igaz ellenfélként) jobban feltudtam magam szívni, mint egy “átlagos” meccsen. Bízom benne ez a későbbiekben is így lesz.

12. Tudom elég relatív ez a kérdés, de mégis kíváncsi vagyok a véleményedre. Sokak szerint a 4 NB3-as csoport közül az Észak-Nyugati a legerősebb. Te mint tapasztalt Észak-Keleti játékos, mit gondolsz erről?

Sajnos csak pár csapat ellen tudtam megtapasztalni az Észak-Nyugati mezőnyt, de előbb vagy utóbb az új szabályzat szerint, a rájátszásban ez kiderülhet, melyek a legerősebb NB3-as csoportok

13. Mi a célod a jövőben a labdarúgás terén, és a civil életben?

Szeretnék magasabb osztályban játszani, és mindenből kihozni a maximumot. Ehhez a megfelelő helyen vagyok, hogy közösen elérjük ezt a célt. Civilként az egyetem befejezése után, ahogyan a foci engedi, szeretnék a gazdasági életben elhelyezkedni, de addig még bármi történhet.

14. A magyar férfi labdarúgó válogatott zsinórban harmadszor is kijutott az EB-re. Mit vársz a fiúktól a kontinensviadalon?

Nyilván az első cél a csoportból a továbbjutás. De egy kis szerencsével szerintem az egész nemzetet boldoggá tenné, ha felül tudnánk múlni a a 2016-os EB-t, ezzel meghökkentve a világot.