Horváth Rudolf: „Kezd kiegyenesedni a csapat, a sérültjeink is visszatértek” – Paksi FC II. – Kaposvári Rákóczi FC 1–4 (1–2)

Négy döntetlen, valamint egy vereség mellett megszerezte első győzelmét a Kaposvár, pedig az ellenfél az előzetesen esélyesebbnek tartott Paksi FC második csapata volt. A meccset követően a vendégek feljöttek a 11. helyre, míg a Paks a 6. pozíciót foglalja el a tabellán.

Paksi FC II. – Kaposvári Rákóczi FC 1–4 (1–2)

Paks, 230 néző. V.: Szalai L. (Keszthelyi T., Balogh B.).

Paksi FC II.: Simon B. – Zoltán R., Temesvári, Gregor – Földi D., Pupp, Hegedűs J., Lépő (Máté Cs., 62. percben), Szécsi P. (Perger, a 73. percben) – Pesti Z., Ulbert (Szabó A., a 73. percben)

Vezetőedző: Kindl István

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Ekker, Heil, Gál (N. Mazzonetto, a 74. percben), Harsányi, Pusztai – Szederkényi, A. Mazzonetto, Horváth B. – Hampuk (Ötvös, a 88. percben), Bíró D. (Babinszky, a 73. percben)

Vezetőedző: Horváth Rudolf

Gólszerzők: Pesti (45+2), illetve Bíró D. (a 30. és a 40. percben), Hampuk (a 68. percben), Szederkényi (a 75. percben

Horváth Rudolf: – A héten jó formát mutatott a csapat, már a Nagykanizsa ellen is látszott, hogy kezd összeállni a tervezett játék. Azon a meccsen is a kezünkben volt a győzelem, ezúttal viszont jöttek a gólok is a jó játék mellé. Kezd kiegyenesedni a csapat, a sérültjeink is visszatértek. Ezt a formát tartva, győzelmeket aratva szeretnénk stabilizálni a helyünket a bajnokságban. Még nagyon az elején vagyunk, rengeteg pontot lehet szerezni, emellett még a MOL Kupában is van lehetőségünk kiemelkedőt nyújtani.

Kindl István: – Egy szervezetten, jól védekező Kaposvárral találtuk magunkat szemben, próbáltunk őszintén futballozó, talán túlságosan is. Nem álltunk vissza, szerettünk volna az ellenfél térfelén labdát szerezni, de ez nem igazán működött. A meccs első fordulópontjából nagyon rosszul jöttünk ki, hiszen egy egyértelmű büntetőt nem kaptunk meg, amikor a csatárunkat ziccerben átlökték a labdát. Az ellentámadásból megszerezte a vezetést a vendégcsapat, így borult a meccsre tervezett forgatókönyvünk. Az addig is fegyelmezett Kaposvárt még nehezebb volt megbontani, majd egy újabb véleményes labdaszerzés után a második kontráját is gólra váltotta az ellenfél, ezzel eldőlt a mérkőzés, még úgy is, hogy a szünet előtt sikerült gólt szereznünk. A második játékrészben már nem éreztem, hogy ezt meg tudnánk fordítani. Hiába mentünk előre, a belső védőt is felküldtem, hogy megbontsuk a Kaposvár, de ezzel csak tálcán adtuk a lehetőségeket, így akár nagyobb különbséggel is nyerhettek volna.

Videó: https://www.youtube.com/@kaposvarirakoczifc1184 https://rakoczifc.hu/