Horváth Rudolf: „Felvettük a ritmust a szlovén másodosztályú Lendva ellen is” – Kaposvári Rákóczi FC – NK Nafta 1–0 (1–0)

Horváth Rudolf együttese jó eredményeket ért el a felkészülés során. A csapat játéka is egyre inkább összeáll, amire szükség is lesz, hiszen jövő hét vasárnap már tétmérkőzést játszanak, a Veszprémet fogadják.

Felkészülési mérkőzés

Kaposvári Rákóczi FC – NK Nafta 1–0 (1–0)

Kaposvár, Puskin utcai edzőközpont, 60 néző. V.: Bana.

Kaposvári Rákóczi FC: Ipacs (Horváth F., a 85. percben) – Zólyomi (Borbély Á., a 74. percben), Gál, Harsányi (Szederkényi, a 74. percben), Böndi – Ekker, Horváth B. (Keszi, a 85. percben), Kocsis B., Kálmán Sz. (Pintér M., a 74. percben) – Pintér N. (Mayer Máté, a 74. percben), Bíró D. (Hampuk, a 74. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

NK Nafta: Kiss Á. – Kumer (Novinic, a 25. percben), Dávid Z. (Plej, a 80. percben), Gergely B., Papp L. (Nikolic, a 80. percben) – Sulejmanovic (Murar, az 58. percben), Dinnyés (Bezjak, a 65. percben) – Petrovic (Fehér B., a szünetben), Ostrek (Pigac, a 65. percben), Szabó B. (Bukovec, a 80. percben) – Boros Zs. Vezetőedző: Boér Gábor.

Gólszerző: Bíró D. (a 16. percben).

Horváth Rudolf: – Újabb pörgős, nemzetközi meccset sikerült játszunk, ami egy remek felkészülési lehetőség számunkra. Felvettük a ritmust a szlovén másodosztályú Lendva ellen is, látszik a játékunkon a fejlődés. A hibák azonban előjönnek egy ilyen szintű mérkőzésen, az ellenfél sok esetben állított minket nehéz feladat elé, főként pontrúgás után voltak veszélyesek, illetve a labdavesztéseink után, hiszen azonnal támadták a kapunkat. A legnagyobb ziccerek viszont előttünk adódtak, de ezeket be kell majd rúgni ahhoz, hogy a bajnokságban is nyerjük a meccseket. Ami fontos, hogy kapott gól nélkül sikert győznünk, ez pedig önbizalmat ad a Veszprém elleni rangadóra.

Boér Gábor: – Még csak a felkészülés közepén járunk, hiszen március elején indul a bajnokság. A létszámunk sem a legideálisabb, sok utánpótláskorú játékos van a keretben. A terhelés szempontjából viszont elérte a célját az edzőmérkőzés, de játék minősége még nem tökéletes. Az sem volt egyszerű, hogy először játszottunk füvön ebben az évben, de összeségében hasznos találkozón vagyunk túl egy minőséget képviselő Kaposvár ellen.

Forrás: http://rakoczifc.hu/