Hat összecsapás, 26 gól, eldőlni látszó párharcok – ez történt az NB3-as osztályozók első mérkőzésein

Szombat délután megrendezésre kerültek az NB3-as feljutásért kiírt osztályozós párharcok első mérkőzései. Összesen hat helyszínen mérte össze az erejét 12 csapat. A találkozók 15:00-kor kezdődtek el.

fotó: Füzesabonyi SC


Monostorpályi SE – Füzesabonyi SC 1-2 (1-0)

Az első félidőben ugyan vezetést szerzett a Monostorpályi SE együttese Füzfői Márk révén, de a második félidőben Berki Péter, valamint Szanku Kristóf révén fordítani tudott a Füzesabony, így egygólos előnyből várhatják majd a visszavágót. A találkozó eléggé magas színvonalú volt, amely mellé párosult még egy nagyon jó iram is. A papíron erősebbnek tartott hevesi csapat megmutatta, főként a második félidőben, hogy egy kicsivel, de jobb a jelenlegi ellenfelénél. A találkozó ideje alatt remek hangulat uralkodott a Hosszúpályi Sporttelepen, amelyet néhol magasabb osztályokban is megirigyelhetnének.


Tiszaföldvár SE – Villány TC 5-1 (3-0)

Szinte végig mezőnyfölényben futballozott a Tiszaföldvár együttese, amely Kálmán Szilárd, Oláh Ákos és Fehér Zsolt révén háromszor mattolta a sok hiányzóval rendelkező Villány csapatát az első félidőben. A folytatásban Bódai Nándor révén már 4-0-át is mutatott az eredményjelző, ám Wilkesz Edward révén sikerült egy kicsit szépíteni a helyzeten, de ez sem akadályozta meg a Tisza-partiakat abban, hogy újabb gólt szerezzenek, mivel a végén Palatinusz Patrik bevitte az utolsó tőrdöfést a baranyai csapat számára. A hazai csapatnál több egyéni jó teljesítmény is a felszínre tört, amely miatt magabiztos előnyből várhatják a visszavágót.


Csepel TC – Tatai AC 4-1 (0-0)

A szép nézőszámú nézősereg előtt a mérkőzés nagyobb részében megmutatta a Csepel hogy miért kiemelkedő ebből az osztályozós mezőnyből, de az első félidőben csak kapufáig jutottak Zsivóczky Gyula tanítványai, majd a második félidő elején 10 perc alatt, név szerint Bencze Márton duplájának és Gauzer Levente góljának köszönhetően már háromgólos is volt a fővárosi csapat előnye. Ugyan gyorsan sikerült szépítenie a tatai csapatnak, de lényegében nem forgott veszélyben a fővárosiak győzelme, akik a találkozó végéhez közeledve Dunai András révén végleg eldöntötték a mérkőzést.


Gyulai Termál FC – Bánk-Dalnoki Labdarúgó Akadémia 3-0 (1-0)

Gyakorlatilag esélyt sem adott a gyulai csapat a Bánk-Dalnoki Labdarúgó Akadémiának, mivel rendre dolgozta ki a helyzeteket, de Borsi Bence bravúrjainak köszönhetően tartották magukat a vendégek. A 22. percben Trecsula Máté góljával előnybe kerültek a hazaiak, majd a második félidőben sokáig nem tudták lezárni a találkozót a gyulaiak, ám Tanner Gergő öt perc alatt duplázni tudott, így kialakult a végeredmény. Ha nincsen Borsi kapus a nógrádi csapatnál, akkor elképzelhető, hogy sokkal nagyobb különbségű győzelmet arat a Gyulai Termál FC.


Mátészalkai MTK – Dunaharaszti MTK 3-1 (1-0)

A nagy meleg és a tét rányomta bélyegét a találkozó elejére, de Sárosi Norbert remek lövésének köszönhetően előnybe kerültek a szabolcsiak. Hiába birtokolta többet a labdát a Dunaharaszti, de nem tudott túl sok helyzetet kialakítani, majd a második félidő elején Tangel László révén megduplázta előnyét a szalkai csapat, amelyre pár perccel később válaszolt Szabó Bence. A hátralévő időben becsülettel gyűrték egymást a felek, majd a játéknap egyik legszebb gólját szerezte Bodó László a ráadás perceiben, amellyel a játéknap meglepetését szolgáltatta a Mátészalka. A Mátészalkai Városi Sporttelepen kiváló hangulat uralkodott a mérkőzés folyamán, amelyet akár még a magasabb osztályokban is elismernének.


Ózd-Sajóvölgye – Balatonalmádi SE 3-2 (0-1)

A jóval esélyesebbnek tartott ózdiak az első félidő 29. percében hátrányba kerültek Király Dávid góljának köszönhetően, majd a második félidő legelején Jánó Márton találatával megduplázta előnyét a Balaton-parti együttes, de a borsodiak nem adták fel a küzdelmet, és előbb szépítettek Fercsák Róbert révén, majd emberhátrányba kerültek, de végül így is sikerült fordítaniuk, méghozzá az imént említett Fercsák Róbert újabb két góljának köszönhetően, aki így egy klasszikus mesterhármast ért el.


A visszavágókat jövő héten szerdán rendezik meg 17:00-ás kezdési időponttal. Az idegenben szerzett több gól szabálya nem érvényes. Ha a második mérkőzés végén az összesített eredmény döntetlen, akkor hosszabbítással vagy akár 11-es párbajjal is eldőlhet a feljutás kérdése.

fotó: Mátészalkai MTK