Félbeszakadt a Kisvárda Master Good II. – Sényő-Carnifex FC megyei rangadó – szeptember 15-én újra játsszák a mérkőzést

Előbb félbeszakították, majd nem sokkal később végleg beszüntették a Kisvárda Master Good II. – Sényő-Carnifex FC mérkőzést az NB3 Észak-Keleti csoportjának 6. fordulójában.

fotó: http://kisvardafc.hu

Nagy várakozás előzte meg a Kisvárda II. és a Sényő összecsapását, hiszen igazi megyei rangadóra volt kilátás. Az időjárás nem volt annyira kegyes a csapatokkal, hiszen reggel óta borongós és esős idő volt a környéken, ráadásul rövid idő alatt viszonylag sok csapadék is hullott a pályára, amivel nehezen tudott megbírkózni a talaj, hiszen nem vezette el megfelelően az esővizet.

A csapatok a mérkőzés előtti bemelegítést is elvégezték és végül is csak elkezdődött a megyei rangadó. A pálya futballra nem volt alkalmas, de a csapatok becsülettel gyürték egymást, harcoltak és brusztoltak. A labda is többször elakadt a pályán lévő nagy tócsákban, így futballról nem is lehetett beszélni és komoly helyzet sem alakult ki.

Lehet, hogy egy kép erről: 10 ember, amerikaifocizó emberek, futballozó emberek és fű

fotó: http://senyofc.hu

Az első negyedóra végén egy bal oldali kisvárdai szabadrúgás következett volna, ám az asszisztenst és Szigetvári Márk játékvezetőt is kihívta magához a szövetségi és a játékvezetői ellenőr, ahol az a döntés született, hogy ideiglenesen félbeszakítják a mérkőzést.

A Kisvárda játékosai láthatóan dühösen és feldúltan fogadták a döntést, de nem tudtak mit csinálni és kénytelenek voltak az öltözőbe vonulni a Sényő együttesével együtt.

Az első információk arról szóltak, hogy a félbeszakítás után 30-40 perccel később folytathatják a mérkőzést a csapatok, mivel addigra alkalmassá tehetik a pályát a munkások.

Hiába a nagy erőfeszítések a pályamunkásoktól, nem sikerült jobbá tenni a játékteret. Kb. 20 perc várakozás után érkezett meg Szigetvári Márk játékvezető, hogy ellenőrizze a talajt, de végül azt a döntést hozta, hogy végleg lefújja a találkozót és elhalasztják egy későbbi időpontra a megyei rangadót.

Jelen állás szerint így néz ki a pálya Kisvárdán:

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, futballozás és fű

Nem sokkal később a Kisvárda és Sényő vezetői megállapodtak abban, hogy 2023. szeptember 15-én 15:00-ás kezdéssel újra játsszák a találkozót Kisvárdán. Eredetileg aznap MOL Magyar Kupa forduló lenne, de mivel a Kisvárda II. nem szerepelhet a kupában, míg a Sényő már búcsúzott a sorozattól, így minden adott a megyei rangadó pótlására.

A 2021/2022-es szezonban már előfordult egy hasonló eset, akkor is egy Kisvárda II. – Sényő megyei rangadót rendeztek. Az NB3 Keleti csoportjának 1. fordulójában találkozott egymással a két csapat Kisvárdán, de az 5. percben félbeszakították a mérkőzést, mivel óriási vihar érkezett a pálya környékére, illetve a hirtelen lezúduló sok eső feláztatta a pályát. Akkor sikerült játékra alkalmassá tenni a játékteret, így folytathatták a mérkőzést a csapatok. Végül azt a megyei rangadót a Kisvárda együttese nyerte meg 3-0 arányban.

Kisvárda Master Good II.–Sényő-Carnifex FC 3–0 (1–0) – sényő-carnifex fc

fotó: http://kisvardafc.hu