Farkas Bálint mesterhármasával – Érdi VSE – Móri SE 3–0 (2–0)

Hazai pályán Farkas Bálint három góljával győzte le a Móri SE-t az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 17. fordulójában. Az érdi támadó az első félidőben két fejessel, a másodikban egy szép átlövéssel jelentkezett, s már 11 gólnál jár az idényben.

NB III, Nyugati csoport, 17. forduló
Érdi VSE – Móri SE 3–0 (2–0)

Érd, 150 néző. V.: Fehérvári (Szkrajcsics, Sáfárik)

Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi, Pallagi, Fülöp, Németh G. V. (Pintér N., a szünetben) – Kürti Gajda, 61. p.), Szabó R., Morvai, Göblyös (Révész, 65. p.), Farkas B. (Csoma-László, 77. p.) – Molnár D. (Pál Sz., 61. p.)
Edző: Ebedli Zoltán
Móri SE: Kovács D. – Kuczi, Sötét, Kovács K., Tar (Tölgyesi, 84. p.) – Peinlich (Farkas Cs., 74. p.), Végvári – Bozai (Finta, 74. p.), Zsédely, Varga B. (Hajdu M., 74. p.) – Balogh L. (Fodor M., 84. p.)
Edző: Csucsánszky Zoltán
Gól: Farkas B. (7., 14., 55. perc)

A múlt heti, Gyirmót FC Győr II elleni mérkőzéshez hasonlóan a Móri SE ellen is nagy elánnal kezdett a házigazda Érdi VSE, amely először a 3. percben Morvai Milán révén veszélyeztetett. A középpályás kimaradt lövése után nem sokkal, a 7. percben már megszerezte a vezetést is a házigazda, amikor egy bal oldali szöglet után Farkas Bálint bólintott a móri kapuba.

Aztán szűk negyedóra után meg is duplázta előnyét a hazai csapat, amikor ismét egy bal oldali szögletet követően a hosszún érkező Farkas Bálint csúsztatott a hosszúba. 2–0

A kétgólos különbség után kissé visszavettek a csapatok. Bár továbbra is a házigazda Érdi VSE játszott fölényben, hiába épített több szép támadást is, a befejezésekbe hiba csúszott, míg a vendégek csak a 33. percben tudtak veszélyeztetni, de hiába volt nagy tüzijáték az érdi kapu előtt, a védők remek munkájának köszönhetően Kertész Ferencnek nem kellett védenie.

A játékrész hajrájában egy újabb sarokrúgás után okoztak veszélyt az érdiek, de Gubacsi Zoltán a hosszún érkezve centikkel maradt le a harmadik érdi gólról.

A fordulás után sem változott a játék képe és szűk tíz perc elteltével újabb szögletet sikerült gólra váltania az érdieknek, amikor egy bal oldali variáció végén Farkas Bálint középről, 18 méterről bombázott a vendég kapu jobb oldalába, megszerezve egymaga és csapata harmadik találatát. 3–0

A folytatásban is az érdiek álltak közelebb a negyedik gólhoz, mint a móriak a szépítéshez, de már nem változott az eredmény, az Érdi VSE pedig Farkas Bálint mesterhármasával győzött 3–0-ra.

“Gratulálok a csapatomnak! Végre be tudtunk húzni egy olyan mérkőzést, ami egy kicsivel könnyebbnek ígérkezett, de maximális fegyelemmel és koncentráltsággal álltunk hozzá, hogy ne nehezítsük meg a saját dolgunkat és szerencsére ez sikerült is. Az első félidőben kimondottan tetszetős játékot játszottunk. A második játékrészre kicsit visszavettünk, de ez is elég volt a győzelemhez. Lehetett volna ez nagyobb arányú is, de ne legyünk telhetetlenek, kapott gól nélkül lehoztuk a mérkőzést, ami mindenképp pozitív, de a három rúgott gól is meggyőző” – fogalmazott Ebedli Zoltán.

“Jobb volt a hazai csapat az első félidőben, bár hozzáteszem, hogy mezőnyfölényük ellenére csak szögletből kaptunk gólokat, ami természetesen ugyanúgy hozzátartozik a mérkőzéshez, de ha egy gyengébb csapat eredményt szeretne elérni, akkor ilyen gólokat sem szabad kapni. Óriási hiba volt mindhárom, de mezőnyben nem tudták feltörni a védekezésünket és nekünk is volt néhány olyan helyzetünk, amiket illett volna góllal befejezni” – értékelt Csucsánszky Zoltán, a Móri SE vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb november 19-én, szombaton, 13 órakor lép pályára, amikor az NB III Nyugati csoportjának 18. körében a Bicskei TC vendége lesz.

Forrás: https://erdivse.hu/