Érdi VSE – FC Nagykanizsa – „kétoldali beharangozó”

Október 9-én, vasárnap 15 órától a tabella ötödik helyén 22 ponttal álló FC Nagykanizsát látja vendégül az Ercsi úti Sporttelepen a 21 ponttal hatodik helyezett Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 12. fordulójában.

A bajnokság 11. körében váratlan vereséget szenvedett a sereghajtó Zsámbéki SK vendégeként az Érdi VSE, amely a múlt heti botlást az FC Nagykanizsa ellen javíthatja ki. A Pest megyeiek jelenleg hét győzelemmel és négy vereséggel állnak a tabella hatodik helyén, de az élmezőny rettentően szoros, hiszen a harmadik helyen álló Tatabánya is csak három pontra van Pallagi Botondéktól.

Az FC Nagykanizsa is jól szerepel a 2022–2023-as évadban, hiszen idegenben csupán a III. kerületben és Veszprémben szenvedett vereséget, hazai környezetben pedig 2–2-es döntetlent játszott a jelenlegi éllovas Puskás Akadémia FC II-vel. Gombos Zsolt együttesének egyetlen botlása a Zala megyei rangadón volt, hiszen a jelentős nyári változások után a második fordulóban hazai környezetben 3–2-re kapott ki a ZTE FC második csapatától. Igaz, az előző fordulóban a szintén megyei rivális Teskándot 4–1-re múlták felül Pleszkán Tiborék.

Az Érdi VSE-nek a tavalyi évről van törlesztenivalója a Kanizsával szemben, hiszen az előző évadban a Kanizsa hazai pályán 3–0-ra, idegenben 3–1-re győzte le a Pest megyeieket. A 2020–2021-es kiírásban Nagykanizsán 2–0-s érdi siker született, míg Érden osztoztak a pontokon a felek (1–1), ahogy a 2019–2020-as csonka évadban (2–2) és a 2018–2019-esben is (1–1), de utóbbi kiírásban az érdiek idegenben legyőzték az akkor újonc Nagykanizsát (0–1).

Az Érdi VSE-re azonba a következő hetekben komoly feladatok várnak, hiszen a Nagykanizsa után a Veszprém érkezik az Ercsi útra.

“Két kiemelt erősségű csapat ellen folytatjuk a bajnokságot. Megpróbálunk minél jobban kijönni a két meccsből és minél több pontot gyűjteni” – fogalmazott Ebedli Zoltán.

Az október 9-én, vasárnap 15 órakor kezdődő Érdi VSE–FC Nagykanizsa mérkőzést Práth Dávid vezeti, segítői Dobos Dávid és Urgyán Antal lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 12. forduló
10.09., 15.00:
 Érdi VSE–FC Nagykanizsa

Forrás: https://erdivse.hu/

Videó: Szertár