Élre ugrott a Szentlőrinc – Iváncsa KSE – Szentlőrinc SE 1-3 (1-0)

Múlt hét vasárnap rendezték meg az NB3 Dél-Nyugati csoportjának legjobban várt mérkőzését, amelyen a listavezető Iváncsa fogadta a 2. helyezett Szentlőrincet a bajnokság 28. fordulójában. A két csapat között mindössze két pont volt a különbség, tehát ez a mérkőzés beillett egy igazi bajnoki döntőnek is. Az Iváncsai Károlyi István Sporttelep szépen megtelt szurkolókkal, ráadásul az időjárás is kellemes volt aznap, tehát minden adva volt egy igazi rangadóhoz.

fotó: Szentlőrinc SE

A találozó első lehetősége a fehérben szereplő Szentlőrinc előtt adódott, a 3. percben Pataki Bence szabadrúgását követően még nem sikerült a kapu felé fordulni, majd egy legurítást követően az előrehúzódó Tamás László 15 méterről fölé lőtt.

A folytatásban a Fejér Vármegyei csapat birtokolta többet a labdát, de a következő helyzetre a 23. percig kellett várni, ekkor a szentlőrici játékos, Pataki Bence passzolt a jobbszélen érkező Medgyesi Márknak, aki megharcolt a labdájáért, majd éles szögből lőtt kapura, de Varga Ádám zárta a rövid sarkot és védeni tudott.

A 28. percben megszerezte a vezetést a Iváncsa együttese: a 18 éves Király Dominik egy visszagurítást követően 17 méterről a bal alsóba passzolt. A fiatal középpályásnak ez volt az első gólja az Iváncsa felnőtt csapatában. (1-0)

fotó: Szentlőrinc SE

Próbált gyorsan válaszolni Pichler Gábor legénysége, a 33. percben Pataki ment el a jobb oldalon, majd centerezett a középen érkező Csörgő Raulnak, ám egy iváncsai védő blokkolni tudta a kísérletet, így Varga magabiztosan fogta meg a labdát. Egy perccel később Kiss-Szemán Péter beadását még a védők, ám a kipattanót Medgyesi tette kapura, viszont abba is beleért egy hazai játékos, így a kapusnak megint nem volt nehéz dolga.

A 37. percben kis híján megduplázta az előnyét az Iváncsa, a 16-os sarkáról Király Dominik próbálkozott, ám Héninger Bendegúz kiütötte a mezőnybe a labdát.

Ezek után már nem történt semmi az első játékrészben, így a egygólos iváncsai vezetéssel vonultak a csapatok az öltözőbe. A tabellán ebben a pillanatban öt ponttal elhúzott az Iváncsa együttese, de még volt hátra 45 perc.

fotó: Szentlőrinc SE

A második félidő elején majdnem egy óriási potya gólt láthatott a közönség, Törőcsik Péter beadása egy szentlőrinci védőről pattant a felsőlécre, majd Kercsó Bence lövését blokkolták. 5 perccel később egy röviden hazaadott labdát Héninger lőtt a mezőnybe, majd Giuliano D'urso próbálkozott közel 50 méterről, de a Héninger magabiztosan fogta a labdát.

Egy perccel később egyenlített a Szentlőrinc: Kesztyűs Máté ívelt Kiss-Szemánnak, aki Madarász Bencével nagyot csatázott, de végül a baranyaiak játékosa nyerte a párharcot, majd Novák Zsombor, Pataki Bence és Csörgő Raul volt a labda útja, végül utóbbi játékos állítgatás nélkül bombázott a jobb felsőbe. (1-1)

fotó: Szentlőrinc SE

Az 55. percben nagy lehetőséget puskázott el az Iváncsa, Aradi Csaba vágta előre a labdát, majd arra Bányai Péter startolt rá, ám a 23 éves támadó jobb alsóba tartó lövése centikkel a kapu mellé ment.

A 61. percben már a Szentlőrincnél volt az előny: Pataki Bence felívelt szabadrúgását követően Tamás László csúsztatta meg a labdát, amelyre a jobb kapufánál érkezett Novák Zsombor és közelről a kapuba pofozta a játékszert. (1-2)

fotó: Szentlőrinc SE

A találkozó utolsó harmadának elején Nyilas Bence passzolt a védők között Bányai Péternek, aki 7-8 méterről a kapu fölé lőtt.

A 77. percben már két góllal ment a Szentlőrinc együttese: Novák nagyszerű keresztlabdát adott Csörgő Raulnak, aki befelé cselezett, majd jobbal szépen kilőtte jobb alsót. Varga Ádám egyszerűen mozdulni sem tudott a lövésre. A 21 éves támadónak ez volt a 8. gólja a bajnokságban. (1-3)

fotó: Szentlőrinc SE

Kettő perccel később Csörgő megszerezhette volna a harmadik gólját is a mérkőzésen, miután lecsapott egy röviden hazatett labdára, de a lövése nagyon kevéssel elment a jobb kapufa mellett.

A mérkőzés végéig már nem történt említésre méltó momentum, így az NB3 Dél-Nyugati csoportjának csúcsrangadóját a Szentlőrinc nyerte meg Iváncsán 1-3 arányban. Érdekesség, hogy a baranyaiak másodjára is legyőzték a legnagyobb bajnoki riválisukat.

forrás: https://www.youtube.com/watch?v=I5HhzC4ysQc


NB3 Dél-Nyugati csoport 28. forduló

Iváncsa KSE - Szentlőrinc SE 1-3 (1-0)

Iváncsa, Károlyi István Sporttelep

Vezette: Móri Tamás (Máyer Gábor, Kulman Tamás)

Iváncsa: Varga Á. - Madarász, Aradi, Kasza, Nyilas - D'Urso (Székely, 67.), Kovács, Kercsó, - Király (Burger, 70.), Bányai, Törőcsik (Suszter, 70.)

Megbízott vezetőedző: Rauf Dávid

Szentlőrinc: Héninger – Miklós P., Keresztes, Tamás L., Kiss-Szemán – Medgyesi, Sághy (Hleba, 40.), Kesztyűs (Múcska, 69.) – Novák, Csörgő (Helesh, 87.), Pataki

Vezetőedző: Pichler Gábor

Gólszerzők: Király (28. perc) illetve Csörgő (52. perc és 77. perc), Novák (61. perc)

fotó: Szentlőrinc SE


A győzelemnek köszönhetően helyet cserélt egymással a két csapat a táblázaton, tehát jelenleg a 69 pontos Szentlőrinc vezeti az NB3 Dél-Nyugati csoportját, míg a 68. pontos Iváncsa van a 2. helyen. A bajnokságból már csak két forduló van vissza, a Szentlőrinc hazai pályán játszik a kiesés elől menekülő Dunaújváros gárdájával, valamint még utazik egyet Mohácsra, míg az Iváncsa a PTE-PEAC otthonába látogat majd, valamint az utolsó fordulóban fogadja a Gárdonyt.