Élre ugrott a Kisvárda II. – Sényő FC – Kisvárda Master Good FC II. 1-3 (1-2)

Vasárnap délután Szabolcs vármegyei rangadót rendeztek Sényőn az NB3 Észak-Keleti csoportjának 21. fordulójában, hiszen a hazai környezetben pályára lépő sényőiek a tabella 2. helyén tanyázó Kisvárda II. csapatát fogadták. Bár a két csapat helyezése eltérő, ennek ellenére jó mérkőzésre volt kilátás, ráadásul kellemes, napos idő volt, amelynek köszönhetően szépszámú nézőközönség volt kíváncsi a találkozóra.

fotó: Kisvárda Master Good FC

A két csapat már az első percekben egymásnak feszült, hiszen mind a ketten győzelmi szándékkal léptek pályára. A hazaiak inkább a széleken próbáltak veszélyeztetni, míg a vendégek hosszú és előreívelt labdákkal operáltak.

Az első komoly lehetőség a Sényő előtt adódott, egy remek háromszögezést láthattunk Vámos, Kapacina és Lizák volt a labda útja, de a szélső ziccerben fölé lőtt. Nem sokkal később már nem volt ekkora szerencséje a várdaiaknak, hiszen Farkas Márk baloldali beadására Kapacina Kevin érkezett, aki Králik Pétert megelőzve jobbal a hosszú alsóba pörgette a labdát. 1-0

fotó: Sényő FC

Nem sokáig örülhettek Nagy Sándor legényei, hiszen egy perccel később érkezett a válasz a Kisvárdától. Nazar Ponomarenko kapott remek labdát a sényői tizenhatos sarkánál, majd 10 méterről tanárian kilőtte a jobb alsó sarkot, a labda a kapufáról pattant a hálóba. 1-1

A gyors gólváltás után nem sok veszély fenyegette a két csapat kapuját, inkább mezőnyben folyt a játék. Az látszódott, hogy a felek jól felkészültek egymásból.

A félidő utolsó öt percében kissé felpörögtek az események. Előbb Farkas Márk csapódó lövése ment nem sokkal fölé, majd nem sokkal később, amikor már mindenki azt hitte, hogy döntetlennel ér véget az első félidő, akkor Szikszai jobb oldali szabadrúgására Bíró Roland érkezett, aki 10 méterről a kapuba fejelt, ezzel a Kisvárda fordított. 1-2

Nagy Róbert játékvezető már nem engedte a sényőieknek, hogy elvégezzék a középkezdést, így egygólos vendég előnnyel vonultak a csapatok pihenőre.

fotó: Kisvárda Master Good FC

A második félidő is hasonlóan jó iramban folytatódott, ahogyan az első befejeződött. Az 53. percben kis híján újabb gólt szereztek a vendégek, Kristófi Sándor közeli kísérletét bravúrral védte Talián László.

A 68. percben büntetőhöz jutott a Sényő, miután Rubus Tamás a 16-oson belül szabálytalankodott Orosz Mátéval szemben. A labda mögé a csereként beállt Kapacina Valer állt oda, de mellé lőtt, így maradt az egygólos várdai előny.

Nem sokkal később egy érdekes jelenet történt várdai kapu előtt, Borys Ponomarenko kapus kiejtette a kezéből a labdát, majd egy sényői játékos a kapuba passzolt, de a játékvezető kapustámadás miatt szabadrúgást ítélt a vendégeknek. Ezután Kapacina Valer szögletére Torkos érkezett, de a várdaiak kapusa, Borys Ponomarenko elütötte a labdát.

fotó: Sényő FC

A 81. percben lezárta a nyitott kérdéseket a Kisvárda, Nazar Ponomarenko tálalt Szikszai elé, aki 14 méterről jobbal laposan kilőtte a hosszú sarkot. 1-3

A hajrában próbált egyenlíteni a Sényő, de a Kisvárda remekül zárt, és nem engedett komolyabb lehetőséget, így végül Gerliczki Máté tanítványai 3-1-re nyerték meg a vármegyei rangadót. Összességében egy jó és pikáns mérkőzést láthattunk.

fotó: Kisvárda Master Good FC

A Kisvárda II. győzelmének köszönhetően átvette a vezetést az NB3 Észak-Keleti csoportjában, miután a Putnok csapata kikapott hazai pályán 1-0-ra a kiesés elől menekülő Hatvantól.


NB3 Észak-Keleti Csoport, 21. forduló

Sényő FC Selyem-Ber – Kisvárda Master Good FC II. 1-3 (1-2)

Sényő, Sényő FC Sporttelep

Vezette: Nagy Róbert (Tőkés Róbert, Vilmányi Simon)

SÉNYŐ: Talián – Vámos G., Szokol (Nagy N., 76.), Klepács, Farkas M. – Orosz M., Szopkó (Garda, 59.), Vámos M. (Kapacina V., 64.) – Kapacina K., Schmidt P., Lizák (Torkos, a szünetben). 

Vezetőedző: Nagy Sándor


Kisvárda II.:
 B. Ponomarenko – Kozachuk, Rubus, Králik P. – Bíró R., Ostrovka, N. Ponomarenko (Benko, 91.), Syrota – Ésik Á. (Pongó-Dankai, 58.), Kristófi, Szikszai (Blyzniuk, 88.). 

Vezetőedző: Gerliczki Máté

Gólszerzők: Kapacina K. (11. perc) illetve Nazar Ponomarenko (12. perc), Bíró (45. perc) Szikszai (81. perc)


A találkozót követően Nagy Sándor, Gerliczki Máté és Rubus Tamás nyilatkozott a honlapunknak.

Nagy Sándor, a Sényő FC vezetőedzője

-Annak ellenére, hogy vesztesen hagyta el a csapatod a pályát, attól függetlenül egy jó mérkőzést láthattunk. Hogyan láttad a kispadról?

,,Nagyon nehéz mit mondani a lefújást követően, mivel nagyon csalódott vagyok. Úgy gondolom, hogy ebben sokkal több volt a részünkről, ráadásul megvoltak a helyzeteink, hogy ma győztesen hagyjuk el a pályát, de a Kisvárdával ellentétben, mi nem lőttük be ezeket, így csak gratulálni tudok nekik. Összeségében egy nagyon jó mérkőzés volt, de a focit gólra játsszák, amelyből mi egyet rúgtunk, a Kisvárda hármat. A fordulópontokból rendre rosszul jöttünk ki, hiszen rosszkor kaptuk a gólokat, büntetőt hibáztunk, egy szabályos gólt vettek el tőlünk és sérülések is történtek.”

-Említetted a fordulópontokat, amelyből rosszul jöttetek ki rendre. Vezetést szereztetek, majd gyorsan egyenlített az ellenfél, valamint a félidő legvégén egy fejesből vezetést is szereztek. Mennyire fogta meg a csapatot az első félidő végén bekapott fejesgól?

,,Jól kezdtünk, hiszen egy szép támadást követően vezetést tudtunk szerezni, majd az ellenfél gyorsan egyenlített, amely benne van a futballban. Szerettünk volna legalább döntetlennel az öltözőbe vonulni, de egy oldalról beérkező labdánál lemaradtunk az emberről, aki könnyen gólt fejelhettet. Nincs is annál rosszabb, amikor a játékvezető nem engedi meg, hogy elvégezzünk egy középkezdést a bekapott gól után, így mégjobban fájt a gól. A szünetben próbáltuk megnyugtatni a srácokat, és a második félidőben úgy jöttünk, hogy szeretnénk fordítani. Megint csak mondom, hogy megvoltak a helyzeteink, de ezúttal sem tudtuk őket kihasználni.”

-Legközelebb a DEAC vendége lesz a Sényő. Hogyan készültök ellenük?

,,Nekünk innentől kezdve minden mérkőzés kulcsfontosságú, mivel a tabellán hozzánk közelállóak is gyűjtögetik a pontokat. Természetesen győzni megyünk a DEAC-hoz, de ez nem lesz olyan egyszerű, hiszen egy nagyon jó és szervezett csapat, és hazai környezetben nem fogják olcsón adni a bőrüket. Mindent megteszünk, hogy három ponttal távozzunk Debrecenből.”

fotó: Tiszakécskei LC


Gerliczki Máté, a Kisvárda II. vezetőedzője

-Gratulálok a győzelemhez! A Sényővel mindig jó mérkőzést játszik a Kisvárda II., és ez ma sem volt másképp. Hogyan láttad a pálya széléről?

,,Köszönjük szépen a gratulációt! Nagyon nehéz mérkőzés volt, mivel egy nagyon rutinos és motivált Sényő ellen léptünk pályára. Ezt a rutint nagy alázattal, akarattal és küzdeni tudással tudtuk ellensúlyozni a pályán. A srácok nagyon szépen betartották végig a taktikai utasításokat, de az látszódott, hogy két eltérő stílusban futballoztak a csapatok. Úgy gondolom, hogy ez egy döntetlen körüli mérkőzés volt, de egy kis szerencsének köszönhetően sikerült nyerni, amely az egyik legnagyobb sikerünk az idei szezonban.”

-Hátrányba kerültetek, de sikerült szinte azonnal egyenlítenetek, majd az első félidő végén sikerült vezetéshez jutnotok. Ez mekkora lendületet és magabiztosságot adott a második félidőre?

,,Nagyon örülük annak, hogy a sényőiek góljára egy percen belül tudtunk válaszolni, így a mérkőzés hamar visszakerült a rendes medrébe. Az is egy pluszt adott nekünk, hogy a Bíró Roland fejesgólja után előnnyel tudtunk bevonulni az öltözőbe. A második félidőben nagyon ránk jött a Sényő és próbáltak egyenlíteni, ehhez közel jártak a 11-esnél, de az kimaradtak nekik, mi viszont lőttünk mégegy gólt és ezzel eldöntöttük a találkozót.”

-A Putnok vereségének köszönhetően jelenleg a Kisvárda II. vezeti az NB3 Észak-Keleti csoportját. Gondoltad volna az első fordulóban, hogy a csapat ilyen fog szerepelni idén?

,,A szezon elején azt a célt tűztük ki a csapat elé, hogy sikerüljön bennmaradni a harmadosztályban, hogy továbbra is ebben a bajnokságban tudjanak erősödni és fejlődni a fiataljaink. Én annak tudom be a sikert, hogy nagyon jó és ügyes labdarúgóink vannak. Igaz, hogy nagyon-nagyon fiatalok, de sikerült őket egy olyan taktikai repertoárral felvértezni, amely azt eredményezi, hogy irányítani tudjuk a mérkőzéseket, valamint sikerült kialakítanunk egy olyan csapatszellemet a kollégáimmal, amely hétről-hétre érezteti a hatását, így győztesen tudunk kijönni a mérkőzésekből.”

-Legközelebb a Tiszafüred látogat Kisvárdára. Hogyan készültök ellenük?

,,A Sényőhöz hasonlóan a Tiszafüred is a tabella hátsó felében tanyázik, ráadásul jelen állás szerint kieső helyen vannak, de így is egy nagyon jó csapatról beszélünk, akik a télen jelentősen megerősödtek. Természetesen szeretnénk megnyerni minden egyes mérkőzésünket, pláne hazai környezetben, de nem lesz egyszerű dolgunk.”

-Milyen eredménnyel lennél elégedett a szezon végén?

,,Mint már említettem, hogy a szezon elején nem tudtunk másban gondolkodni, csak is a bennmaradásban. Az, hogy most a játékunk azzal párosult, hogy első helyen vagyunk a tabellán, az egy öröm számomra. Így kilenc mérkőzéssel a vége előtt kimondhatom, hogy van esélyünk a dobogóra. Meglátjuk, hogy mi lesz még a bajnokságban, de ha lesz lehetőségünk, akkor azt szeretnénk megragadni.”

-A héten kiderült, hogy felvettek téged a Pro-Licenszes edzői képzésre, amelyhez gratulálni szeretnék! Tervben volt neked korábban a Pro-Licensz?

,,Először is, köszönöm szépen a gratulációt! Másodszor, igen, korábban tervben volt nálam az, hogy elvégezzem a Pro-Licenszet, de a korábbi NB3-as csapatoknál, ahol dolgoztam az évek során, ott nem volt lehetőségem arra, hogy olyan eséllyel induljak a felvételin, hogy felvegyenek a képzésre. Nekem Kisvárda adta meg a lehetőséget mindenre, és én szeretnék is élni ezzel a lehetőséggel, nem pedig visszaélni.”

-A jövőben akár láthatjuk Gerliczki Mátét az NB1-ben is?

,,Aki egyszer megtapasztalta azt a légkört, az szeretne visszamenni oda a későbbiekben. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben láthatnak engem az NB1-ben.”

fotó: Kisvárda Master Good FC


Rubus Tamás, a Kisvárda II. védője

-Gratulálok a győzelemhez! Hogyan élted meg belülről ezt a megyei rangadót?

,,Köszönjük szépen a gratulációt! Egy nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, és az is lett végül belőle. Azt tudtuk nagyon jól, hogy a Sényő jelen állás szerint a tabella második felében van, de ettől függetlenül egy jó és rutinos játékosokból áll a keretük, akik bárkire veszélyt tudnak jelenteni. Nagyon jól felkészült egymásból a két csapat, és nem engedtünk sokat egymásnak, voltak kemény párharcok is, de hát ilyen egy rangadó. Nagyon örülök, hogy három ponttal tudtunk távozni Sényőről.”

-Az első félidő legvégén sikerült fordítani a csapatnak. Mekkora lökést adott nektek a folytatásra az a gól?

,,A Sényő megszerezte a vezetést, de ettől nem dőlt össze a világ, és sikerült nagyon gyorsan válaszolnunk arra a gólra, amelynek köszönhetően lélektani fölénybe kerültünk, de ezt nem tudtuk érvényesíteni a pályán. A félidő végén nagyon jól jött nekünk az a fejesgól, így önbizalommal telve mentünk be az öltözőbe. A második félidőben nyomott a Sényő, de jól álltuk a sarat, valamint tudtuk játszani a játékunkat, amelyre hab volt a tortán a harmadik gólunk, és lényegében ezzel eldöntöttük a három pont sorsát.”

-A Putnok vereségének köszönhetőn jelen állás szerint vezetitek a tabellát. Te minek tulajdonítod ezt a sikerességet?

,,Úgy érzem, hogy a csapat körül minden összeállt. Nagyon jó a közösségünk, jó a csapategységünk, valamint a szakmai munka a stábunk részéről az kiemelkedő. Vannak fiatal és jó képességű játékosaink, akik meccseket tudnak eldönteni, vagy éppen vezéregyéniséggé tudnak előrelépni egy-egy mérkőzésen. Ezek mind-mind kulcsfontosságúak ahhoz, hogy ilyen jól tudjunk szerepelni.”

-Már 34 éves vagy, amivel te vagy a csapat legidősebb játékosa. Próbálsz a fiataloknak jó példával szolgálni?

,,Igen, én már nem mai gyerek vagyok, de én szívesen segítek ezeknek a fiataloknak a fejlődésben. Én is voltam abban a korban, és akkoriban nagyon sokat segítettek nekem a rutinos, idős futballisták ahhoz, hogy egy ilyen pályafutásom legyen. A fiatalok vevők azokra, amiket én mondok nekik, amelynek személy szerint nagyon örülök. Szeretném a viselkedésemmel és mentalitásommal segíteni őket, hogy mégjobb futballisták legyenek a jövőben.”

-Legközelebb a Tiszafüredet látjátok vendégül. Hogyan várod azt a meccset?

,,A Tiszafüred is a tabella hátsó felében foglal helyet, viszont egy nagyon megerősödött csapatról beszélünk, akik a bennmaradásért küzdenek. Hazai pályán nem lehet más a célunk, mint a három pont megszerezése. A mostanival együtt már hat mérkőzés óta 100%-os a mérlegünk van, ezt szeretnénk folytatni hazai pályán, és kitolni addig, ameddig csak lehet.”

fotó: Kisvárda Master Good FC


A Kisvárda II. tehát a tabella éléről várja a Tiszafüred elleni bajnokit, míg a Sényő a 12. helyről folytatja a bajnokságot, ahol legközelebb a DEAC vendégeként lépnek pályára.