Élő eredménykövetés: Szentlőrinc SE – Putnok FC

Nagy szeretettel és tisztelettel köszöntjük kedves olvasóinkat! Ahogyan megígértük önöknek, ezen a héten is jelentkezünk egy élő eredménykövetéssel, de ezúttal a Szentlőrinc – Putnok NB2-es feljutásért vívott osztályozós párharcát követhetik velünk. Reméljük, hogy egy szoros és izgalmas találkozót fogunk látni a csapatok között.

fotó: Putnok FC

A két csapat múlt hét vasárnap lejátszotta a párharc első mérkőzését, ahol Lőrincz Attila remek szabadrúgás góljára Pataki Bence válaszolt a második félidőben, így 1-1-es döntetlen született a putnoki Várady Béla Sportközpontban.

fotó: Putnok FC

Ha a találkozó végén döntetlen az állás, akkor hosszabítással vagy akár 11-es párbajjal kell eldönteni a feljutás sorsát.

A mai mérkőzés játékvezetője Pintér Csaba, míg segítői Becséri Gergely és Rózsa Dávid lesznek.


NB2-es feljutásért kiírt osztályozó párharc, visszavágó

Szentlőrinc SE Sporttelep

Összesítés: 3-1


Összeállítások

Szentlőrinc SE: Héninger – Miklósi P., Keresztes, Tamás L., Kiss-Szemán – Medgyesi, Kesztyűs M., Hleba – Novák Zs, Csörgő, Pataki

cserék: Szmola, Kiss, Németh, Sághy, Sebestyén, Havas, Helesh, Múcska, Kiss, Erdész, Szabó

Vezetőedző: Pichler Gábor

Putnok FC: Mészáros – Galacs, Szabó K., Tordai, Nemes – Lőrincz, Vattay, Mrva – Korbély, Boros, Pócsik

cserék: Pápai, Gulyás, Sztankó, Váradi, Dobrovolszki, Juhos, Komári, Kovács

Vezetőedző: Szala Ákos


I. félidő

Érkeznek a csapatok a pályára! Piros-feketében láthatjuk majd a Szentlőrincet, míg fehérben a Putnok csapatát.

1. perc: A Putnok kezdte el a találkozót!

3. perc: Egy nem jól sikerült felszabadítás után Csörgő Raul 25 méterről, kapásból nem találta el a vendégek kapuját.

13. perc: PIROS LAP! Emberelőnybe kerül a Szentlőrinc! Egy kiugratást követően a kirohanó Mészáros Dávid rúgott bele a levegőben Csörgő Raul lábába, ami a játékvezetőnél azonnali pirosat ért.

16. perc: Kényszerű csere a Putnoknál, Pápai Krisztián érkezi Mrva Patrik helyére. Egy sarokrúgást követően Csörgő Raul szép lövését felé tolta a frissen beállt Pápai.

25. perc: Ivószünetet rendelt el a játékvezető!

34. perc: Újabb kényszerű csere a borsodiaknál, Lőrincz Attila súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, amely miatt hordágyon hagyja el a játékteret, a helyére Dobrovolszki érkezett a pályára. Jobbulást kívánunk a putnokiak csapatkapitányának!

44. perc: Az eddigi legnagyobb putnoki helyzet, egy jobbról érkező szabadrúgást követően Tordai Balázs fejelte a labdát Héninger Bendegúz kezébe.

45+2. perc: Büntetőhöz jut a Putnok! Korbély Kristóf ment el a szélen, majd Hleba Tamás szabálytalanul állította meg a támadót, amely miatt büntetőt ítélt a játékvezető.

45+3. perc: Boros Gábor állt a labda mögé, aki a bal alsót vette célba, de Héninger leért és hárította a próbálkozást. Marad a 0-0!

VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ! Kiállítás, 11-es, kevés lehetőség jellemezte a Szentlőrinc – Putnok mérkőzés első félidejét. Az látható, hogy mindketten szeretnének feljutni, de ehhez több kell a második félidőben. A vendégeknek több mint egy félidőt kell emberhátrányban kibírnia, amelyet akár kihasználhat a baranyai gárda. Kíváncsian várjuk a második félidőt! SZENTLŐRINC – PUTNOK 0-0


II. félidő

A szünetben Kesztyűs Máté helyére Kiss Krisztián állt be a hazaiaknál.

46. perc: A Szentlőrinc kezdte el a második félidőt!

48. perc: Kiss Krisztián teker 23 méterről a kapu fölé.

51. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Megszerzi a vezetést a Szentlőrinc! Egy bal oldali szögletet követően a hazaiak csapatkapitánya, Tamás László maradt tisztán középen, és a kapuba fejelt.

56. perc: Egy kifejelt beadásra csapott le Kiss Krisztián, és kapásból lőtt középmagasan, de kísérlete elkerülte a kaput.

59. perc: Kiss-Szemán gurítja le a labdát Pataki Bencének, aki laposan, jobbal vette célba a kaput, de védeni tudott Pápai.

65. perc: Cserél a Szentlőrinc, Csörgő Raul helyén Helesh Yaroslav folytatja a pályán.

69. perc: Helesh gyönyörűen vette át a labdát, majd jobbal tekert a bal felsőbe, de a labda kapufa belsejéről kifelé pattant. Kis híján a szezon egyik legszebb gólját láthattuk!

73. perc: Hleba Tamás késett el egy ütemet, sárga lap a jutalma.

77. perc: Medgyesit és Hlebát Múcska és Sághy váltotta.

86. perc: Galacs Erik kapott műesésért sárga lapot.

87. perc: 11-est kapott a Szentlőrinc! Helesht buktatták a 16-oson belül, amiért a játékvezető azonnal a 11-es pontra mutatott.

88. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Eldőlt a párharc! Helesh Yaroslav nagyon magabiztosan passzolt a bal alsóba. (2-0)

89. perc: Cserél a Putnok, Pócsik Botond helyén Kovács Dávid a pályán.

90+1. perc: Cserélnek a hazaiak, Novák Zsombort Szabó Zalán váltotta.

90+3. perc: Nemes Milánt kissé elvitte a hév, amiért sárga lapot kapott.

VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS KEDVES OLVASÓINK! A Szentlőrinc együttese legyőzte a Putnok gárdáját, így 3-1-es összesítéssel feljutottak a nemzeti bajnokság másodosztályába. Tavaly ugyan kiestek, akkor még NB2-es csapatként a BVSC elleni osztályozón, de úgy néz ki, hogy a sors valamivel kárpótolta őket. Összeségében jól használták ki az emberelőnyüket, főként a második félidőben, amikor is kétszer mattolták a borsodi csapatot. A Putnok jövőre is az NB3-ban szerepelhet majd. SZENTLŐRINC – PUTNOK 2-0


A másik mérkőzésen a Tatabánya legyőzte 2-1-re a Békéscsabát, így a Bányász 10 évet követően feljutott az NB2-be, viszont a csabainak sem kell szomorkodniuk, mivel a feltöltési szabály értelmében ők is feljutóknak számítanak.

Gratulálunk a Szentlőrinc SE, az Opus Tigáz Tatabánya és a Békéscsaba 1912 Előre csapatainak a feljutáshoz!


Köszönjük szépen, hogy a mai délután folyamán is velünk tartottatok! További szép napot kívánunk minden kedves olvasónknak!