Elkezdte a felkészülést a Sényő FC

A hétfői napon elkezdte a felkészülést a 2024/2025-ös szezonra az NB3 Észak-Keleti csoportjában szereplő Sényő FC csapata. A szabolcsiak a legutóbbi szezonban csak a 11. helyen végeztek a bajnokságban, amely nagyon sokakat meglepett, és maguk a játékosok is jobb eredményre számítottak a mögöttünk hagyott szezonban.

fotó: Sényő FC

A csapat háza táján történt némi változás, mind a játékoskeretben, mind a szakmai stábban.

Távozott az egyesülettől Szondi Levente, Torkos Máté, Garda Dominik, Nagy Noel, Lizák Bence és Márton András. Eddig egy új játékos érkezett a csapathoz Erdei Martin személyében, aki Karcagról tette át a székhelyét Sényőre. A klub vezetői folyamatosan tárgyalásban állnak a kiszemelt futballistákkal, és ha minden jól megy, akkor az elkövetkezendő napokban több új labdarúgó szerződtetését is bejelentik.

Az is biztossá vált, hogy a csapat új edzővel vág neki a következő bajnokságnak, ugyanis Nagy Sándor a szezon végeztével távozott a klubtól. Az 51 éves szakember tavaly novemberben érkezett Sényőre, aki 15 mérkőzésen irányította a csapatot, a mérlege pedig 6 győzelem, 4 döntetlen és 5 vereség volt.

A helyzetet házon belül kívánta megoldani a klub, és a csapat jelenlegi futballistája, Kapacina Valer játékos-edzőként fog tevékenykedni, míg a munkáját Fiumei Viktor pályaedző, Imrő László kapusedző és Kántor Csaba masszőr fogja segíteni.

fotó: SZON

Az első edzéseket követően Kapacina Valer és Ur László nyilatkozott a honlapunknak.


Kapacina Valer, a Sényő FC játékos-edzője

fotó: Kisvárda FC

-Hogyan jött az, hogy bekapcsolódj a szakmai stáb munkájába?

,,A vezetőség felkért arra, hogy a jövőben ilyen szerepben segítsem a szakmai stáb munkáját, amelyet örömmel elfogadtam. Nincsenek leosztva, hogy kinek mi a szerepköre, mivel mindent átbeszélünk és közösen hozzuk meg a döntéseket. Természetesen még nem mondtam le arról sem, hogy futballozak, így a jövőben is pályára fogok lépni a csapat színeiben, ha úgy érzem, hogy segítsére szorulnak a társak. A rutinommal és a tapasztalatommal igyekszem a lehető legjobban elvégezni a feladatokat, hogy minél sikeresebbek legyünk a következő szezonban."

-A legutóbbi szezonban csak a 11. helyen végeztetek a bajnokságban, amely többeket is meglepett negatív szempontból. Miként tekintesz vissza arra az idényre?

,,Nem így terveztük mi sem, mivel előzetesen úgy készültünk, hogy akár egy élcsapat is lehetünk a bajnokságban, de végül az utolsó pillanatokig izgulnunk kellett amiatt, hogy bennmaradunk-e a harmadosztályban. Szerencsére a minimális célt teljesítettük, de mondhatom, hogy senki sem volt boldog az öltözőben. Egy nagyon nehéz szezonon vagyunk túl, de már nem szeretnénk a múlttal foglalkozni. A stáb, valamint a játékosok is levonták a megfelelő tanulságokat, és a jövőben azon dolgozunk, hogy a legutóbbi szezonban elkövetett hibák ne ismétlődjenek meg."

Hogyan alakul majd a felkészülés?

,,A célunk továbbra is az, hogy egy jó és családias közösséget tudjunk kialakítani, ami már évek óta jellemzi a csapatot. Természetesen a megfelelő munkát is el kell végeznünk ahhoz, hogy eredményesek tudjunk lenni a szezon során. A srácok hozzáállása eddig kifogástalan, nagyon jó hangulat uralkodik a csapat körül, hiszen mindenki várja már a mérkőzéseket. Ami a felkészülést illeti, minden nap fogunk edzeni, de az első hétnek a véget megkapják a játékosok pihenőnek, majd a jövő héttől belevágunk a közepébe. Az edzésenk mellett szerda-szombat ritmusban fogunk edzőmérkőzéseket játszani, szám szerint hatot. Összesen van öt hetünk felkészülni, ám az utolsó héten már bajnoki ritmusban fogunk készülni."

-Mit lehet tudni az edzőmérkőzésekről? Kik ellen fogtok pályára lépni?

,,Amint az imént is említettem, hogy összesen hat edzőmérkőzést fogunk játszani. Az ellenfeleink között szerepelnek NB3-as és megyei I. osztályú csapatok is. Jövő hét szerdán játszunk a Nyíregyháza Spartacus FC II.-vel, akik a riválisaink lesznek. Jövő hét szombaton fogadjuk a frissen feljutott Füzesabonyt, akikről eddig nagyon keveset tudunk, de az is egy jó felmérő lesz. Azt követően találkozunk a borsod megyei I. osztályban szereplő Gesztellyel, majd a szintén feljutó Mátészalkával. Az utolsó előtti héten hivatalosak vagyunk Sonkádra, egy hírverő mérkőzésre. Attól függetlenül, hogy egy megyei II. osztályú csapatról beszélünk, mi komolyan vesszük azt a találkozót is. A bajnoki főpróbát majd a Tarpa ellen tartanánk hazai környezetben."

-Eddig hat labdarúgó távozott, valamint egy érkezett. Várhatóak még változások a keretben?

,,Eddig csak az Erdei Martin érkezett hozzánk Karcagról. Az első edzéseken nagyon pozitív benyomást keltett a szakmai stábban, nagyon jó a hozzáállása, és személyében egy kiváló képességű játékost tudtunk szerződtetni, aki nagy erőssége lehet majd a csapatunknak. A klub vezetői jelenleg is tárgyalásban állnak a kiszemelt játékosokkal, és nem titkolt, hogy vannak olyanok is, akik jelenleg magasabb osztályban szerepelnek. Bízom benne, hogy mihamarabb véglegesítjük a keretünket, és minél hamarabb tudnak csatlakozni hozzánk. A távozókat nagyon sajnálom, mivel tavaly csapattársak és jó barátok voltunk, de az élet úgy hozta, hogy ők távoznak ilyen-olyan okok miatt. A távozóinknak további sok sikert kívánok a pályafutásokhoz!"

-A csoportbeosztások még nem történtek meg, de körvonalazódni látszanak az ellenfelek. Róluk mit tudsz elmondani?

,,Ahogyan azt látni lehet, hogy velünk együtt négy szabolcsi csapat lesz a csoportunkban. Én kifejezetten örülök a Mátészalka feljutásának, mivel egy nagyon jó csapat, akik tele vannak kiváló futballistákkal. Mellettük itt lesz velünk a Nyíregyháza II. és a Kisvárda II., akik szintén komoly minőséget fognak képviselni. Szerintem ezek a mérkőzések nagyon jót fognak tenni a megyei labdarúgásnak. Mellettük még lesznek más csapatok is, újoncok, valamint régi ismerősök. A hírekből értesülünk folyamatosan, hogy ki hogyan erősíti meg a keretét, de várhatóan egy kiegyenlített és izgalmas bajnokság elé nézünk."

-Milyen eredménnyel lennél elégedett a szezon végén?

,,Nagyon bízom benne, hogy a tavalyi rossz szereplésünket sikerül felülmúlni. A célunk az, hogy egy számjegyű helyezést érjünk el a bajnokságban, de szerintem képesek lehetünk arra is, hogy ott legyünk közvetlenün az élmezőny mögött. A keret és feltételek erre adottak, a többi meg csak rajtunk múlik. Meglátjuk, hogy mire leszünk képesek, de szeretnénk jól szerepelni, valamint kiszolgálni a szurkolóinkat hétről hétre."

Ur László, a Sényő FC védője

fotó: Kolorcity Kazincbarcika SC

-Második szezonodat kezdődött meg Sényőn. Miként tekintesz vissza az elsőre?

,,Nem titkolom, hogy nagy reményekkel és célokkal érkeztem Sényőre, és egész jól indult a szezon, de valami nagyon félre csúszott, így örültünk annak, hogy bennmaradtunk a harmadosztályban. Úgy érzem, hogy nem hoztuk magunkból a maximumot, de ezen már kár bánkódnunk, mivel itt az új szezon, új esély, új remények. Szerettem volna maradni, mivel egy nagyon jó és családias közeg van itt, és szeretnék a rutinommal továbbra is hasznára lenni a csapatnak."

-Hogyan alakul majd a felkészülés?

,,Feltöltődve és motiváltan vágtam neki az edzéseknek. Minden nap edzünk, amelyek mellé jönnek majd szerda-szombat ritmusban az edzőmérkőzések is. Az ellenfeleink között lesznek NB3-as, megyei I. osztályú, valamint megyei II. osztályú csapatok is. Szerencsére nagyon jó hangulat uralkodik a csapaton belül, mindenki az első perctől kezdve beleállt a munkába. Úgy gondolom, hogy öt hét alatt kellően felkészülhetünk az előttünk álló szezonra."

-A csoportbeosztások még nem történtek meg, de körvonalazódni látszanak az ellenfelek. Róluk mit tudsz elmondani?

,,Őszintén, én még annyira nem nézegettem az ellenfeleket, de azt tudom, hogy velünk együtt négy megyei csapat is lesz a bajnokságunkban, amelynek személy szerint nagyon örülök. Várhatóan egy kiegyenlített és végig izgalmas Észak-Keleti csoport lesz idén is."

-Szerinted miben tudsz majd a hasznára lenni a csapatnak?

,,A rutinommal és a védőjátékkal mindeképpen tudok majd segíteni a csapatnak. 36 éves vagyok, de a motivációm az mit sem kopott az évek alatt. Szeretek futballozni, és szeretnék addig a pályán maradni, ameddig csak lehetséges. A fiataloknak továbbra is jól példával szeretnék szolgálni, és szeretném őket segíteni, hogy minél jobb karriert tudjanak majd befutni."

-Milyen eredménnyel lennél elégedett a szezon végén?

,,Szeretném, ha a tavalyi szereplésünket felülmúlnánk a bajnokságban. Úgy gondolom, hogy a keretünk képes lehet egy nagyon szép eredményt elérni. A vezetőség szeretné, hogy egy számjegyű helyezést érjünk el, de mi futballisták tudjuk, hogy ennél sokkal többre is képesek vagyunk. A tavalyi szezont követően óvatosabban fogalmazok én is, de ha az első hétbe benne leszünk, akkor már az is egy nagyon szép eredmény lenne a részünkről."


SÉNYŐ FC

Érkezők: Erdei Martin (Karcagi SE)

Távozók: Szondi Levente (kölcsönből vissza, Nyíregyháza Spartacus FC), Torkos Máté, Garda Dominik, Nagy Noel, Lizák Bence, Márton András