Döntetlennel zárta a téli felkészülést a Sényő

Múlt hét szombaton lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését az NB3 Észak-Keleti csoportjában szereplő Sényő FC együttese, amely a Pest Vármegyei IV. osztályban szereplő Albidok FC-Kartal csapata ellen lépett pályára hazai környezetben. A jó színvonalú találkozó 1-1-es döntetlent hozott.

fotó: Szabolcs Foci Infó

Az első félidőben rengeteg helyzetet alakított ki a fekete mezben pályára lépő sényői csapat, amely Farkas Márk és Kapacina Valér révén kétszer is eltalálta a felsőlécet az első öt percben.

A folytatásban is domináltak a szabolcsiak, de vagy rosszak voltak az utolsó passzok vagy a védők tisztáztak vagy védett a kapus.

A játékrész közepénél Orosz Máté és Kapacina Kevin játszott össze remekül az ellenfél 16-osa előtt, majd ziccerben magabiztosan passzolt a kapuba. 1-0

Ezután feléledt az Albidok csapata is, amely Kész Tibor lövésével rendesen megdolgoztatta Szondi Leventét is.

A félidő végén nagy meglepésre egyenlített Rozmán Sándor együttese, egy jobb oldalról érkező szögletet követően Puskás fejelt a sényői kapuba. 1-1

A második félidőben nem változott a felállás, a Sényő támadott, míg az Albidok védekezett. Többször is előfordult az, hogy Béres István kapusnak bravúrral kellett védenie a sényői kísérleteket, míg a pestiek minden egyes labdáért csúsztak, másztak.

A találkozó vége felé Horváth révén nyerhetett volna a vendég csapat is, de ziccerben oldalhálót lőtt.

A találkozó eredménye már nem változott, 1-1-re végeztek egymással a csapatok. A találkozót követően Nagy Sándor és Rozman Sándor nyilatkozott oldalunknak.


Nagy Sándor, a Sényő FC Selyem-Ber vezetőedzője

fotó: Tiszakécskei LC

-Hogyan értékelnéd a mérkőzést?

,,Nagyon nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzést követően. Amit előre elterveztünk, az megvalósult, hiszen nálunk volt többet a labda, valamint rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de ezeket sajnos nem tudtuk valamiért értékesíteni, nem tudtuk az ellenfelet úgy megbontani, ahogyan szerettük volna. Végül ezek megbosszulták magukat, hiszen ellenfelünk az első pontrúgásából gólt szerzett. Igazából nekünk egy magabiztos győzelmet kellett volna aratnunk, ami önbizalmat adhatott volna nekünk a bajnokság kezdetére. Nagyon csalódott vagyok az elért eredmény miatt.”

-A mezőnyben dominált a csapat, de egy apró hiba mindig becsúszott. Ez minek tudható be?

,,Mondhatnám, hogy a talaj nem volt legjobb, de ez nem lehet kifogás a részünkről, mivel így is megvoltak a helyzeteink a mérkőzés folyamán. Talán a koncentráció hiánya okozta azt, hogy nem tudtunk olyan jól befejezni a támadásainkat. Talán három pontos beadásunk volt a 90 perc alatt, ami nagyon kevés. Az elején is volt két kapufánk meg öt-hat 100%-os ziccerünk, amelyet egy ilyen csapatnak be kell rúgnia.”

-A felkészülést hogyan értékelnéd?

,,Összeségében jó téli felkészülést tudhatunk magunk mögött. A játékosok edzésen mutatott morálja az nagyon jó volt végig, és volt egy olyan időszakunk, amikor betegségek, sérülések hátráltattak minket. Voltak edzőmérkőzéseink, amelyek eléggé vegyes eredményeket hoztak, hiszen mindegyik találkozón voltak olyan dolgok, amelyek pozitív értelemben visszaköszöntek, de ezek nem párosultak megfelelő eredménnyel. Nyilván, még egyes dolgokban fejlődnünk kell, mivel nincsen tökéletes csapat a világon, így mi azon fogunk dolgozni, hogy a lehető legjobbak legyünk. Szerencsére a keret szinte teljes egésze rendben van, és készen állunk a bajnokság kezdetére.”

-A tavaszi nyitófordulóban a Hatvan otthonában léptek pályára. Milyen találkozóra számítasz?

,,Egyértelműen a három pont megszerzésért utazunk majd Hatvanba. Természetesen felkészülünk az ellenfelünkből a találkozó előtt, valamint igyekszünk kijavítani az egyes hibáinkat az edzéseken, de ott már sokkal élesebbeknek kell lennünk, valamint a támadásainkat pontosabban kellesz végig vinni, mivel egy olyan csapat, mint a Hatvan, az megfogja ezeket büntetni ugyanúgy.”


Rozman Sándor, az Albidok FC-Kartal vezetőedzője

fotó: Tarpa SC

-Milyen érzés volt visszatérni Szabolcs megyébe?

,,Nagyon örülök annak, hogy itt lehetek, hiszen ezt a megyét tekintem a második otthonomnak. A Sényő ellen korábban többször is pályára léphettem, főként akkor, amikor a Tarpával feljutottunk a megyei I. osztályba, tehát vannak emlékeim. Nagyszerű körülmények vannak itt, ráadásul egy olyan csapatról beszélünk, akik azért meghatározóak az NB3-ban évek óta, valamint olyan játékosok alkotják a keretet, akik korábban NB1-ben, illetve NB2-ben is megfordultak. Örülök annak, hogy tudtak minket fogadni, valamint külön öröm, hogy nem szenvedett senki sérülést, mivel a pálya talaja nem volt a legjobb.”

-1-1-es döntetlen lett a találkozó vége. Hogyan láttad a kispadról a találkozót?

,,Az első félidőben volt három nagyobb lehetőségünk, amiből nem sikerült gólt szereznünk. Úgy érzem, hogy a második félidőben jobbak voltunk, mint a Sényő, annak ellenére is, hogy ők többet birtokolták a labdát, valamint többször a kapunk elé szögeltek minket, de voltak olyan kontráink, amiből megnyerhettük volna ezt a mérkőzést. Boldog vagyok, hiszen egy NB3-as csapat ellen nagyon fegyelmezetten védekeztünk, nem kaptunk gólt pontrúgásból, a fejpárbajokat megnyertük rendre, valamint annak is örülök, hogy éppen egy begyakorolt szöglet variációból szereztünk gólt.”

-Látszódott a csapaton, hogy nincsenek megilletődve a magasabban jegyzett csapat ellen. Téged mennyire lepett meg a csapatod ilyen szempontból?

,,Fiatalon nagyon jó volt a mentalitásom, és ez a mai napig jellemző rám, de ezt köszönöm a fiatalkori edzőimnek. Azt tanították nekem, ha van egy filozófiád, akkor azt ne változtasd meg. Én a támadófutballt preferálom, mivel jómagam is támadó voltam, nem szeretek sose védekezni, de most a Sényő ellen kénytelen voltam egy védekezőbb felállást választani. A célunk az volt, hogy egy középső zónás védekezésből indulva az ellenfél mögé tudjunk kerülni, ami többször sikerült, hiszen labdákat szereztünk 30-35 méterre a kapunktól, valamint volt 3-4 nagy lehetőségünk is. A srácok maximálisan betartották azt, amit előzetesen kértem tőlük, és ha egy kicsit nagyobb szerencsénk van, akkor győzhettünk volna, de összeségében egy igazi NB3-as színvonalú mérkőzést láthattak a nézők. Örülök annak, hogy Ukrajnában olyan edzőktől tanulhattam a képzéseken, akik korábban magasan voltak jegyezve.”

-Ha jól tudom, akkor ez egy frissen alakult csapat, akik a magyar labdarúgás legalsóbb osztályából igyekeznek a legmagasabb szintre eljutni. Mit kell tudni az Albidok FC-Kartalról?

,,Igen, a mi csapatunk az tavaly nyáron alakult meg, és jelenleg a Pest Vármegyei bajnokság IV. osztályában szereplünk. A keretről azt érdemes tudni, hogy kárpátaljai labdarúgókra épül, akik korábban megfordultak már magasabb osztályban is itt Magyarországban. Nálunk mindenki munka mellet futballozik, így héten 2-3 alkalommal tudunk edzeni. Tavaly 2. helyen végzett a csapat a bajnokságban, pedig a feljutás volt a cél. Nyáron megkeresett a tulajdonos úr, hogy szeretné, hogy elvállaljam a csapat irányítását. Voltak ajánlataim külföldről is, de én úgy döntöttem, hogy elvállalom az Albidok FC irányítását. Eddig jó úton járunk, hogy elérjük a kitűzött célokat.”

-A csapat 100%-os teljesítménnyel vezeti a bajnokságot féltávnál. Egyértelműen a feljutás a cél?

,,Természetesen szeretnénk feljutni a szezon végén, de még nem értünk el semmit, hiszen csak a bajnokság felénél járunk. Minden nap keményen fogunk dolgozni a srácokkal azért, hogy ezt a szép eredménysort tovább folytassuk a tavasz folyamán, és bajnoki címmel együtt feljussunk a megyei III. osztályba.”

-Mi lehet a csapat végleges célja jövőben?

,,Hát-hát, ha végig nézzük a palettát, akkor a Bajnokok-Ligája megnyerése lehet majd a végcél. Viccet félretéve, azt szeretnénk, hogy minél magasabb osztályban tudjunk futballozni. Úgy gondolom, hogy az elkövetkezendő időszakban képesek leszünk több osztályt is ugrani ezzel a csapattal, mivel mindenki tisztában van azzal, hogy ez a keret nem ebbe az osztályba való, és ezt a Sényő ellen is bebizonyítottuk. A Pest megyei I. osztályban szeretnénk szerepelni, de ott már nagyon jó csapatok vannak, és akkorra már kelleni fognak erősítések is. Ha a csillagok állása is olyan lesz, akkor valamikor majd szeretnénk feljutni az NB3-ba, de ez még a jövő kérdése. Köszönünk mindent Eötvös József elnök úrnak, aki nagyon sokat tesz ezért a csapatért!”


A Sényő együttese vasárnap elkezdi a tavaszi szezont, ahol a 12. helyen álló Hatvan csapatához látogatnak majd Nagy Sándor tanítványai.