Budaörs-Bicskei TC 2-1 (1-0)

dscf6831.JPGA Fradi elleni múlt hétvégi álommérkőzést követően a budaörsi Törökugrató tövében került sor csapatunk következő bajnoki mérkőzésére. A Szűcs – Gaszner, Bozsoki, Vékony, Lencsés – Bori, Dencinger, Hirman -Savanya, Sóron, Kovács P. felállításában kezdtünk a tavaly még másodosztályú, a nyáron jelentősen átalakult hazai csapat ékszerdobozában (pár éve épített stadionja tetszetős, egyedi építészeti megoldásokat tartalmazó építmény). Negyedórát kellett várni az első komolyabb eseményre, Bozsoki előre ívelésével Sóron lódulhatott meg, de kisodródott a labdával, így odalett a lehetőség, majd Dencinger és Vékony közösen szereztek labdát az ellenfél térfelén, Vékony lőhetett 20 méterről, de csak a kapu fölé sikerült. 

A 24. percben Soltész indította a bal oldalon Vidát, aki a bal 16-os sarkától az oldalhálót zörgette meg. A 32. percben Sóront bántották a kaputól mintegy 30 méterre, de a sértett lövése kipattant a kapusról, Bori ismételt, az ő kísérlete pedig sarokrúgást eredményezett, ami után Sóron késlekedett a lövéssel, így újabb gólszerzési lehetőség maradt el. A 40. percben Bori beadása kipattant a védőkről, Hirman 18 méterről tüzelt a kapu mellé. Váratlanul, a semmiből szerezte meg a vezetést a Budaörs! A 43. percben gyors egymásutánban három szögletet rúgott a hazai csapat, végül Szamosi a kipattanót 30 méterről bombázta kapura, Szűcs maga mögé ütötte a labdát, a leggyorsabban eszmélő Popov a gólba tartó játékszert két lépésről a hálóba pofozta (1-0).

A szünetben Kovács P. helyét Molnár foglalta el. A 64. percben Gaszner jobb oldali beadását Sóron fejéről húzta le Tóth Gábor.  A 62. percben Varga, Lassú, és Pekowski álltak be Savanya, Dencinger valamint Lencsés nelyére. A 68. percben Popov lépett ki a késlekedő védőink közül, a teljesen egyedül érkező Erdeyhez továbbított, aki elől Szűcs kifutva mentett, de kiperdült kezéből a labda, a ziccert a közben visszaérő Vékony bravúros mozdulattal az alapvonalon túlra mentette. Ezután Molnár beadását Gaszner 10 méterről mellé fejelte, majd a 77. percben Bori bal oldali szögletét Bozsoki fejjel megcsúsztatta, Sóron pedig öt lépésről a léc alá stukkolta (1-1).

Három perccel később Sóron kissé balról, 20 méterről a kapus kezébe lőtt, majd Bori szabadrúgása után Bozsoki 8 méterről fejelt kapura, a hazai kapus érintésével a léc tetejéről pattant ki a labda, a játékvezető meglepetésre kirúgást ítélt, felülbírálva partjelzőjét is. Mint kiderült, ez meccsdöntő hiba volt! A kirúgásból lendült előre a hazai támadás a bal oldalon, Vida elfutott, a középre lőtt labdáját pedig Tóth Bence hat méterről a kapu közepébe lőtte (2-1). Ezután Hirman helyére Lakatos is beszállt a támadósorba. A 92. percben kezezés miatt szabadrúgás a kaputól 18 méterre, Bori lőtte el, a kapusról kipattanó labdát pedig Gaszner 20 méterről a kapu mellé lőtte. Szinte végig enyhe mezőnyfölényben játszott csapatunk, ennek ellenére az első félidőben nem sikerült a gólszerzés, sőt egy szerencsés hazai góllal vonulhatott szünetre a két csapat.

A hajrában sikerült az egyenlítés, de a különös körülmények között született góllal a Budaörs megnyerte a mérkőzést, amelyen megérdemeltük volna legalább a döntetlent. Joggal háborgott – egy emberként – az egyébként igen nagy létszámú Bicske Tigers szurkolói csoport is, látva a számos mezőnybeli játékvezetői tévedést és a Bicskének kiosztott 8 sárga lapot. Ennyire nem volt durva, vagy talán mégis? Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy a Bicske védekezési pontosságban és futásteljesítményben meg sem tudta közelíteni a múlt hétvégi intenzitását. Szomorkodni ezúttal sem sok idő marad, hiszen az utolsó hétközi, egyúttal utolsó bicskei villanyfényes mérkőzésre szeptember 28-án szerdán 18.00 órára a Csornai SE érkezik a Kerecsendi Kiss Márton utcai stadionba. (tudósított: Venczel József, fotó: Komjáthy Péter) 

Forrás: https://2060.blog.hu/