Bravúros győzelmet aratott a Sényő együttese Debrecenben – Debreceni VSC II. – Sényő FC 1-2 (0-2)

A DVSC II. és a Sényő számára is fontos volt a múlt hét vasárnapi bajnoki mérkőzés a labdarúgó NB3 Észak-Keleti csoportjának 29. fordulójában. A debreceniek még harcban vannak a bronzéremért, míg a sényőiek a kiesés ellen menekülnek. Az őszi szezon folyamán a kis Loki 6-1-re kiütötte a Sényőt, így Nagy Sándor legénységének volt miért visszavágni.

fotó: Sényő FC

Az első helyzet a feketében pályára lépő Sényő előtt adódott a 8. percben, Lizák Bence ment el a balszélen, majd passzolt középre Schmidt Péternek, ám Engedi Márk bravúrral szögletre tolta a labdát.

Négy perccel később már vezetésnek örülhettek a szabolcsiak: megint csak Lizák Bence volt a főszereplő, aki egy darabig befelé vitte a labdát, majd passzolt Orosz Máténak, aki sarokkal visszatette az érkező Szopkó Vincének, a fiatal középpályás 11-12 méterről, jobbal hatalmas gólt rúgott a bal felsőbe. (0-1)

Gyorsan válaszolhatott volna a kis Loki, Romanchuk felívelését követően Cibla Flórián ment ziccerben, ám Talián László bal kézzel oldalra ütötte a labdát, majd kettő perccel később megint csak Cibla került helyzetbe, ám egy beívelést követően mellé fejelt. A 20. percben újra Cibla próbálkozott, de 22 méteres szabadrúgása a kapu fölé ment.

Egy perccel később már kettővel ment a Sényő: Farkas Márk szabadrúgását követően Kapacina Kevin bújt ki a védők közül és fejelt a bal felsőbe. A 27 éves támadónak ez volt a 12. gólja a bajnokságban, amellyel feljött a góllövőlista második helyére. (0-2)

A 27. percben megint csak közel járt a gólhoz a debreceni csapat, ám Kohut Máté közelről a remekül védő Talián László eszén nem tudott kifogni. Kettő minutummal később Schmidt verte meg emberét, majd adott középre Lizák, aki centikkel a kapu fölé bólintott.

A 34. percben jártunk már, amikor Doktor Zsolt kapott egy nagy labdát, amellyel begyalogolhatott volna a kapuig, ám végül a lövést választotta, de Talián bal lábbal hárította a próbálkozást, majd az ismétlés egy sényői védőről szögletre pattant.

A félidő végéig már nem történt semmi izgalmas, így kétgólos sényői vezetéssel vonultak a csapatok az öltözőbe.

fotó: Sényő FC

A második félidőt jobban kezdte megint csak a Sényő és kis híján már a játékrész elején eldöntötték a három pont sorsát. Lizák ugratta ki Kapacina Kevint, aki ziccerben vezette a kapusra a labdát, majd egy szép mozdulattal átemelte a kapust, viszont a próbálkozás az centikkel a kapu mellé ment. Fogta is a fejét Nagy Sándor, a sényőiek vezetőedzője.

Ami kimaradt az egyik oldalon, az bement a másikon: a 60. percben Doktor beadását követően Nagy Roland első fejesét még bravúrral védte Talián, ám a kipattanót már a hálóba fejelte a debreceni játékos. (1-2)

A 74. percben egyenlített a DVSC II., egy szabadrúgást követően Fábián Bence fejelt a bal felsőbe, ám az öröm az korainak bizonyult, mivel a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

A hátralévő időben mindent megtett a kis Loki, hogy legalább egy pontot otthon tudjon tartani, míg a Sényő foggal-körömmel őrizte az egygólos előnyét, ha kellett, akkor szabálytalanságok árán is, de olyan is előfordult, hogy a remek napot kifogó Talián Lászlónak kellett védenie egyet.

Végül a szabolcsiak kihúzták a találkozó végéig, így zsinórban a második győzelmüket aratták Nagy Sándor tanítványai, amely nagyon fontos lehet nekik majd a végelszámolásnál.


NB3 Észak-Keleti csoport 29. forduló

Debreceni VSC II. - Sényő FC Selyem-Ber 1-2 (0-2)

Debrecen, Debreceni Egyetemi Atlétikai Club Dóczy utcai Sportkampusa

Vezette: Dévényi Balázs (Volentics Erik János, Vargha Tamás)

DVSC II: Engedi - Nagy R., Gellén, Romanchuk, Fábián - Sipos (Kozma 57.), Horváth - Egri (Bökönyi, 78.), Kohut (Shedrach, 57.), Doktor (Szakács, 69.) - Cibla

Vezetőedző: Máté Péter

Sényő: Talián - Vámos G., Márton, Ur, Farkas - Szopkó (Garda, 78.), Klepács, Orosz - Lizák (Torkos, 69.), Kapacina K., Schmidt

Vezetőedző: Nagy Sándor

Gólszerzők: Nagy R. (60. perc) illetve Szopkó (12. perc), Kapacina K. (21. perc)


Ezzel a győzelemmel a Sényő feljött a tabella 12. helyére, így ha győz vagy pontot szerez az utolsó fordulóban, akkor jövőre is harmadosztályú csapat lesz, míg a DVSC II. visszacsúszott az 4. helyre, de lemaradásuk mindössze 1 pont a 3. helyezett Kisvárda II.-vel szemben, így még számukra is minden nyitott.