Bicskei TC – Practical VLS Veszprém 0-3 (0-1)

dscf7111.JPGA „Királynék Városának” csapata ellen a Szűcs – Gaszner, Bozsoki, Lakatos, Lencsés – Bori, Vékony, Marsa – Savanya, Sóron, Kovács P. összeállításban kezdte együttesünk a mérkőzést. Utoljára 2019 őszén sikerült „elkapni” (1-0) őket, azóta mindössze egy döntetlen és három vereség a mérleg bicskei szempontból. Az első negyedórában a két 16-os között gyürkőztek a csapatok, ekkor először a vendégektől Somogyi, majd Iszlai lőtt kapura a 16-os közeléből de a védelem jól blokkolt. A 18. percben egy előre vágott labdával Horváth lódult meg a bal oldalon, végül 14 méterről az oldalhálóba lőtt. A 21. percben Somogyi vezetgette a labdát, mivel senki nem támadta meg, 18 méterről, kissé jobbról a kapu jobb oldalába lőtt (0-1). 

Két perccel később Marsa továbbított Vékonyhoz, aki 22 méterről fölé bombázott. A 30. percben Vékony passzolt Sóronnak, a 20 méteres lövés a kapusról kipattant, de a vendégek mentettek. Azonnal indult a gyors ellentámadás, aminek végén Horváth a 16-os jobb sarkáról lőtt, de Szűcs biztos kézzel védett. A 43. percben Bozsoki Kovács P-hez továbbított, akitől Marsa kapta a labdát, de az ő lövése a védőkről az alapvonalon túlra pattant. Bori beívelése után visszakerült hozzá a játékszert, ám ismétlése akadálytalanul suhant el a kapu előtt. A 44. percben Lakatos lekészítését Kovács P. 17 méterről, kissé balról mellé durrantotta.

A II. félidő 3. percében Major indította Gálfit, aki a 16-os vonalról, kissé jobbról a kapu mellé lőtt. Az 51. percben villámgyors ellentámadást követően a vendégek „gólzsákja”, Major 10 méterről nem hibázott (0-2). Csere következett a hazai csapatban, Savanya helyett Szokolay lépett pályára, majd néhány perccel később Borít Dencinger váltotta. Az 56. percben Major ívelt be, majd Végh emelt a lécre, de lesről. Nem sokkal később Vékony indította Sóront, aki néhány lépés után 16 méterről mellé lőtt. A 63. percben Marsa Kovács P-hez továbbított, aki 10 méterről fölé lőtt, majd Gaszner jobb oldali beadását Marsa csúsztatta Kovács P-nek, akinek a lövése ezúttal is fölé szállt. A 75. percben Sóron ívelt szabadrúgást a jobb oldalról, Lakatos 7 méteres fejesét Héninger nagy bravúrral tolta a léc fölé. A 75. percben Lencsés helyett Molnár lépett pályára.

A 80. percben rosszul sikerült hazai sarokrúgás után ellentámadásba lendültek a vendégek és a felezővonalról induló Bakos a 16-os vonalra érve, jobbról a hosszú sarokba lőtt (0-3). A 83. percben Sóron cselezgetett a bal oldalon, majd lőtt 10 méterről fölé, öt perccel később pedig megismételte az előbbi kísérletét. A lefűjás előtti percben Sóront akadályozták az alapvonaltól mintegy 20 méterre szabálytalanul, a sértett lövése a lécről a gólvonal előtt pattant le. A vendégek négy lövéséből három gólt eredményezett, Szűcsnek nem is nagyon kellett védenie a kapott gólokon kívül. Az elkapkodott, kihasználatlanul hagyott lehetőségek biztos vendéggyőzelmet hoztak, így igazolták a papírformát. Folytatás jövő vasárnap, november 13-án 13.00 órától idegenben a Technoroll Teskánd KSE ellen. (tudósított: Venczel József, kép: Komjáthy Péter)