Bicskei TC – Komárom VSE 1-1 (1-1)

Sóron Tibor kiállításának eltörlése érdekében beadvánnyal fordult a BTC az MLSZ Fegyelmi Bizottságához!

dscf6433_1.JPGA rendkívül összetartó bicskei futballközösség szerdán, a mérkőzés előtt, alatt és után ünnepelte a 70 esztendős törzsszurkoló Salamon Gyulát, akit az egyesület fel is kért a mérkőzés kezdőrúgásának elvégzésére. A sztentori hanggal megáldott Sala évtizedek óta elmaradhatatlan „kelléke” a BTC mérkőzéseinek, jó pillanatokban eleresztett (de mindig szalonképes) észrevételei gyakran csalnak mosolyt szurkolótársai arcára. A bajnoki előtt a Bicske Tigers szurkolói csoport (ők szenzációs paprikás krumplit is rittyentettek vacsorára és persze nem maradt el a futballpálya-torta sem), Bálint Istvánné polgármester és Tessely Zoltán elnök külön is üdvözölte a bicskei foci sokat látott doyenjét. Az emelkedett hangulathoz már csak az itthon tartott 3 pont hiányzott… 

A vasárnapi székesfehérvári bravúrmeccshez képest a két sérült (Gaszner és Hirman) helyett bekerült a csapatba Vékony és Molnár, így az Illés – Vékony, Lakatos, Bozsoki, Száhl – Dencinger, Bori, Kovács – Savanya, Sóron, Molnár összeállításban indult neki az összecsapásnak a BTC a kezdés előtti rövid ünnepség után. Jól kezdődött a meccs, a 7. percben Molnár keverte meg a vendégek védelmét a bal oldalon, de beadását a kapu közvetlen közelében Sóron elvétette. A 15. percben remek támadás futott a vendégek térfelén, Sóron Dencingert hozta játékba, ő a jobb oldalon Savanyát futtatta, aki néhány lépés után 16 méterről a bal kapufára bombázott, a visszapattanó labda Sóron elé került, aki kissé balról, 10 méterről a kapu bal oldalába csavarta a labdát (1-0).

A 27. percben Nagy T. sokadik óriási bedobása után Nagy L. 20 méterről csúnyán fölé lőtt. A 31. percben Nagy L. labdát szerzett a bal oldalon, majd az alapvonalról visszagurított, Gelencsér Gy. pedig becsúszva öt lépésről a kapu közepébe kotorta a labdát (1-1). A 35. percben Molnár futott el a bal oldalon, beadása azonban elsuhant a kapu előtt. Három perccel később a sokadik nagy bedobást követően Gelencsér Gy. 20 méterről lőtt kapura, Illés biztos kézzel védett. A 42. percben Savanya ellen szabálytalankodtak a vendégvédők a kaputól 18 méterre, Bori lőtte a szabadrúgást, a kapus szögletre mentett, majd a beívelést Kovács 10 méterről fejelte fölé.

A 49. percben Horváth durván felvágta Savanyát a 16-os oldalvonalánál, ám Bori szabadrúgása sikertelen lett. Az 52. percben Kovácsot akadályozták szabálytalanul a 16-os előtt, a 18 méteres szabadrúgást Sóron lőtte kapura, Bánfalvy nagy vetődéssel ütótte ki a labdát a bal alsó sarokból. A 67. percben Savanya jó cselek utáni 20 méteres lövése gyengére sikerült, így a kapus könnyű zsákmánya lett a labda. A 76. percben Lakatos és Savanya helyett Varga és Lencsés lépte pályára. A 81. percben Bori helyét Kincses vette át. A 86. percben pedig Pekowski állt Molnár helyére. Két perccel később Dencinger szabálytalankodott az alapvonaltól mintegy 30 méterre, Nagy Z. nagy erejű lövése a sorfalról pattant szögletre. A hosszabbítás második percében Sóron indult egy előre vágott labdára, ütközött a kapussal, amiért sárga lapot kapott, Schiller az ütközésért elégtételt kivánt venni és felöklelte.

A tumultózus jeleneteket követően a játékvezető a rend helyre állása után mindkét játékost kiállította, Sóront érthetetlenül, hiszen a videófelvételek alapján semmilyen fegyelmi vétséget nem követett el. Két pontot kissé könnyelműen „bent hagyott” a BTC, alapvetően azért, mert megközelíteni sem tudta a vasárnap nyújtott kiváló játékát. Hiányzott a frissesség, sok volt a pontatlanság, de mint ebben a bajnokságban általában, most sincs idő rágódni, hiszen vasárnap 17.30-tól az örök rivális szomszédvár, a Tatabányai SC otthonában lép pályára a csapat. Majdnem egyidőben (sajnos az ellenfél semmilyen módosításhoz nem járult hozzá) a tartalék csapat 17.00 órakor hazai pályán kezdi meg szereplését a megyei I. osztályban az Ikarus-Maroshegy ellen. A krónikához tartozik még, hogy a mérkőzést követő reggelen – a videófelvételek alapos tanulmányozása után – a BTC beadvánnyal fordult az MLSZ-hez Sóron Tibor kiállítása ügyében, kérve az eltiltás mellőzését. (tudósított: Venczel József, fotó: Komjáthy Péter)