Az előző szezonhoz képest a következő bajnoki évben előrébb végezne a Putnok a tabellán. Interjú Szala Ákos edzővel

– Nyolcadik helyen végeztetek az elmúlt idényben, de a győzelmek száma jelentősen meghaladta a vereségekét. Hogyan értékeled a csapat teljesítményét?

– Nagyon alázatos munkával érte el a csapat ezt a helyezést. A klub célkitűzése az volt, hogy biztosan maradjunk bent. Ehhez képest a 8. pozíció jelentősen jobb ennél. Meglátásom szerint várakozáson felül teljesítettek és fejlődtek a játékosok egyénileg is és csapatszinten is. Ugyanakkor teljesen nem lehetünk elégedettek, mert tudtunk volna ennél is szebben zárni, elfogadhatónak értékelem ezt az évet és helyezést.

– Előzetesen milyen terveitek vannak a következő bajnoki évre?

– Az előző szezonhoz képest szeretnénk előrébb végezni a tabellán. Nincs kimondva konkrét helyezés, hanem minden héten megpróbálunk a legjobban felkészülni az aktuális ellenfelünkből és jó eredményeket elérni ezáltal. Én bízom abban, hogy az előző évben beletett sok munka után most rá tudunk tenni még egy lapáttal és sikerülni fog a még jobb szereplés. Örülnék, ha a szezon végén a rengeteg fiatal játékosunkból többen tudnának magasabb szintre kerülni, ezért is dolgozunk a hétköznapokban. Összességében a megfelelő heti munkából következik a jó eredmény, abból pedig az előrelépés lehetősége. Ezt úgy érzem megértették az öltözőben, mert jó mentalitású játékosokat látok minden edzésünkön.

– Csiba Zoltán, Vajda Cristofer, Holló Péter , Csiki Norbert és Veress Zsombor érkezéséről lehetett hallani, milyen további változások lesznek a játékosállományban?

– A keretünk 90-95%-ban véglegesnek tekinthető. 1-2 változás lesz még. Meglátjuk a most érkező próbázók közül rendelkezik e valaki olyan stílusjegyekkel ami számunkra elengedhetetlen.

– Hogy halad a felkészülés, milyen formában és milyen ellenfelek ellen készültök?

– Kötöttünk le NB1-es, NB2-es, NB3-as és megyei csapat ellen is felkészülési mérkőzéseket. Minden egyes meccsnek megvan a célja, mikor és mit tudunk gyakorolni. Természetes, hogy az első es másodosztályú csapatok elleni heti taktikai cél nem azonos azzal, mint egy alacsonyabb vagy azonos osztályú csapat ellen. A július 31-től kezdődő erőltetett sorozatra készen fogunk állni.

Szécsi József


Érkezők: Csiba Zoltán (Főnix), Csiki Norbert (Hajdúszoboszló), Holló Péter (Hidasnémeti), Vajda Cristofer (Körösladány), Veress Zsombor (OSK Sepsi)

Távozók: Cserepka András (Csehország), Laczkó Krisztián (Szekszárd), Riznicsenko Viktor (Ausztria), Dlehány Bence (Tállya)