A Puskás Akadémia tartalékjai Bicskén veszítették el veretlenségüket – Bicskei TC-PAFC II. 1-0 (1-0)

bicske-ftc-173_1.jpgHétfői bejegyzésünkben írtunk a bicskei csapatot és stábot sújtó ijesztő egészségügyi pechsorozatról. Nos, a jó hír, hogy minden sérült vagy beteg szereplő jobban van, Józsa Miklós kapusedző olyannyira, hogy a kórházból az első útja gyakorlatilag a mai Bicske-PAFC szomszédvár-derbire vezetett, ahol tanácsaival máris segítette a hazai hálóőröket. Igyekezete nem akárhogy sikerült a listavezető, remek idényt futó és a mai napig – 11 forduló után is – még veretlenül ideérkező Puskás Akadémia FC II. csapata ellen. De nézzük a részleteket! 

Ragyogó napsütésben, kifogástalanul előkészített játéktéren az Illés – Bozsoki, Vékony, Lakatos – Gaszner, Dencinger, Kovács P., Lencsés – Savanya, Sóron, Molnár összeállításban kezdte csapatunk a mérkőzést. Az első komolyabb eseményre a 9. percig kellett várni, ekkor Kovács P. szerzett labdát az ellenfél térfelén, kissé jobbról, 15 méterről lőtt, a kapu mellé. A 15. percben Sóron adott be a jobb oldalról, Lencsés a túloldalról visszafejelt a kapu elé, de Molnár lekésett a lehetőségről. A 37. percben Dencinger erőszakosan szerelt a támadó térfélen, Sóronhoz továbbított, aki egy csel után 12 méterről lőtt, a labda megpattant az egyik védőn és így a tehetetlen kapus mellett a kapu jobb oldalába került a labda (1-0).

Nagy lendülettel kezdték a csapatok a II. játékrészt, a 47. percben Sóron mellel hozta játékba Kovács P-t, a lővési kísérletet Pécsi fogta, majd Lencsés baloldali beadását Kovács P. perdítette kapura, de a vendégkapusnak ez sem okozott gondot. Két perccel később a jobb oldali szabadrúgás kipattant a védőkről, Lencsés 20 méteres lövése azonban fölé-mellé szállt. Újabb két perc elteltével Demeter ugrott ki a bal oldalon, az ötös sarkától leadott lövése az oldalhálóban kötött ki. Az 53. percben Kovács P. szabadrúgása után Vékony fejelt 8 méterről kapura, Pécsi védett. Még ebben a percben Major sárga lapot érően szabálytalankodott és megkapta a pirosat is. A 61. percben Kicsun beadását a profi kosárlabdázó termetű, 204 centiméterre nőtt Pishchur fejelte a léc fölé. A 66. percben a megsérülő Gaszner helyét Pekowski foglalta el.

A 67. percben Lencsés röviden fejelte kapusának a labdát, Dusinszki közbe ugrott, emelése azonban a lécen csattant. A 72. percben Magasföldi kissé balról bombázott kapura, Illés szögletre ütötte a labdát. A 75. percben Nyúl Levente váltotta Molnárt. A 79. percben Kovács P. jobb oldali sarokrúgása a kapufa sarkáról pattant ki. A 90. percben az egyedül felejtett Kicsun 15 méterről leadott lövése Illésen lelassult, így Lencsés még beérte és kirúgta a golvonal elől. A 92. percben Savanya Ferenc helyére Kovács Ádám állt be. Óriási csatában győzte le ellenfelét a BTC. A kiállítás után is nagy erőket mozgósított a listavezető, de ezúttal fegyelmezetten és jól játszott csapatunk, így megérdemelten szerezte meg a három pontot. Sikerült némiképp ellensúlyozni az 5 sárgája miatt a meccset kihagyó csapatkapitány, Bori Gábor hiányát is.

Bebizonyosodott, hogy hősies küzdelemmel, példamutató hozzáállással Dávid bármikor legyőzheti Góliátot. Amennyiben ezt a teljesítményt állandósítani tudja a BTC, hamarosan a mezőny első felében lesz a helye. Folytatás október 16-án vasárnap, már 13.00 órai kezdettel a Kelen SC otthonában, ám a vendéglátó pályaproblémái miatt még nem kizárt a pályaválasztói jog felcserélése, azaz a bicskei helyszín. Ezt a hét folyamán külön is közöljük. (tudósított: Venczel József, technikai okok miatt címlapfotónk egy korábbi mérkőzésen készült, ifj. Döme László munkája)

Forrás: https://2060.blog.hu/