A Balatonalmádi SE közleménye a visszalépéssel kapcsolatban

„Tisztelt Szurkolóink!

Felnőtt csapatunk a Balatonalmádi Sportegyesület történetében először, első alkalommal megnyerte a Veszprém vármegyei I. osztályú bajnokságot, majd az Ózd-Sajóvölgye együttesével szemben sikerrel vette az osztályozót, így sporttörténelmet írva kivívta az NB3-as indulási jogot. Egyesületünk vezetése határidőre beadta a nemzeti bajnokság harmadik vonalába a nevezést. Közben mindent elkövetve igyekeztünk megteremteni a magasabb osztály infrastrukturális előírásainak biztosítását, anyagi feltételeinek előteremtését. A végsőkig, a „falig” elmentünk, de sajnálatos módon szembesülnünk kellett azzal a ténnyel, hogy az NB3-as bajnokság anyagi hátterét egyesületünk nem, vagy csak nagyon kockázatos módon tudja előteremteni.

Számunkra a legfontosabb az Egyesületünkben sportoló közel 300 gyermek, valamint 50 felnőtt számára a stabil, biztonságos háttér biztosítása, ami az utóbbi éveink sikereinek alapja. Úgy ítéltük meg, hogy az NB3-ban való indulással kockáztatnánk ezt a stabil hátteret, ebből kifolyólag az NB3-as nevezésünket a Magyar Labdarúgó Szövetségnél a mai nappal visszavontuk.

Végtelenül csalódottak vagyunk.... Az Egyesület vezetősége, szakmai stábja, játékosai nagyon szerettük, akartuk volna a magasabb osztályban való megmérettetést. A következő évadban a vármegyei I. osztályú bajnokságban ismét meghatározó csapatként kívánunk szerepelni!

Kérjük Szurkolóink megértését!

Hajrá Almádi! Hajrá BSE!"