A 91. percben lőtt góllal nyertek a hazaiak – Gyirmót FC Győr II – Bicskei TC 2-1 (0-0)

Ezúttal is sűrű ködben történt a a vasárnap kora reggeli indulás, majd a helyszínen – a Bicske Tigers szurkolói csoport támogatásával – már gyönyörű verőfényes napsütésben az Illés – Gaszner, Lapos, Bozsoki, Lakatos, Varga – Bori, Marsa, Vékony – Kovács P., Sóron összeállítású csapat kezdte a mérkőzést. Az első eseményként egy előre vágott labdára Mayer startolt, de Illés a 16-oson kívülre futva mentett, majd Kovács P. szerzett labdát a hazai térfél közepén, kapura tört, de egy kicsivel többet tolt a labdán és így a kapus mentett előle. Negyed óra elteltével Marsa ívelt Sóronhoz, aki kilépett a védők közül, kapura emelése a léc fölé szállt, de kezezés miatt már fütty után.

A 23. percben nagy kavarodás a bicskei kapu előtt, ám Vékony mentette a helyzetet. Három perccel később egy nagy védelmi hibát követően Ominger emelt a bal oldali 16-os sarkától fölé. A 27. percben Marsa indította Vargát, aki a bal oldalról beívelt, Gaszner a túl oldalról érkezett és 20 méterről a felső kapufára lőtt. A 31. percben Sóront akadályozták szabálytalanul a kaputól 20 méterre, de a sértett lövése nem okozott gondot a hazai kapuvédőnek. A 35. percben Ominger – miután Lapos elcsúszott – nagy szólóját követően a 16-os sarkától fölé lőtt. A 41. percben Gaszner szerzett labdát a félpályánál, az alapvonalig vágtatott, de beadása a védőkről szögletre pattant, ami nem hozott eredményt. Remekül működött az első játékrészben a letámadáson alapuló védekezés, amivel a Gyirmót nem nagyon tudott mit kezdeni, sok labdaeladással bizonytalankodott a pálya középső harmadában.

Lendületesen kezdtük a II. félidőt, Vékony kétszer próbálta bevenni az ellenfél kapuját rövid időn belül,, majd Sóron ígéretes lövése pattant le a blokkról. Az 53. percben Kovács Péter nagyszerű keresztlabdával indította Gasznert, akit a 16-oson belül Kecskés felöklelt, a játékvezető pedig habozás nélkül 11-est ítélt, amit Sóron higgadtan a kapu jobb oldalába küldött (0-1). A 64. percben váratlanul egyenlített a hazai csapat, pókfoci alakult ki a 11-es pont környékén, nem sikerült védőinknek felszabadítani és végül Mayer lábáról a gólvonalon túlra került a labda (1-1). A 70. percben Sóron, Gaszner, majd újra Sóron volt a labda útja, utóbbi lövését a kapus megfogta, utána Nagy Kristóf lövését mentette Illés, az ellentámadás is tőle indult, Sóront futtatta, ő Kovács elé tálalt, aki kissé kisodródva 10 méterről lőtt, a kapusról pedig szögletre pattant a labda.

A 73. percben Lapos és Marsa befejezték, Kincses valamint Dencinger váltotta őket. A 81. percben szabadrúgást végzett el a jobb oldali sarokból a hazai csapat, Illés kiöklözte a labdát, az ebből induló támadás végén Gaszner átívelt a jobb oldalról Sóronnak, aki kissé balról a kapu mellé emelt. A 83. percben Kovács Dominik 22 méteres szabadrúgása a sorfalban álló Bozsokit találta fejbe és szédítette meg.. A 85. percben Kovács Péter helyére Németh állt be. A 88. percben Sóron jobbról cselezett befelé, majd 15 méterről a léc fölé bombázott. Nyílt sisakos hajrá végén a 91. percben jött a „fekete leves” a vendégcsapat számára! Bori ívelt szabadrúgást az ellenfél büntetőterületére, Bozsoki fején változtatott irányt a labda, majd az előre bikázott labdával Rátonyi Vargától szorongatva meglódult és a kiinduló Illés mellett a kapuba gurított (2-1). A 93. percben egy ártatlan helyzetet követően Lakatos megjegyzést tett a partjelzőnek, amiért azonnali piros lap lett a „jutalma”.

Egy órán keresztül szépen és jól játszott csapatunk, ezidő alatt kényelmesen meg is nyerhette volna a meccset, ha csak helyzeteinek egy részét értékesíti. A szerencsétlen módon bekapott egyenlítő gól után is volt lehetőség az újabb gólok szerzésére, de a kihagyott lehetőségek a végén megbosszulták magukat. Bosszantó, egyben tanulságos vereség és elmulasztott felzárkózási lehetőség volt ez a Bicskei TC számára. Az ősz utolsó bajnoki mérkőzésére – előre hozott tavaszi fordulóként –  december 4-én vasárnap 13.00 órától kerül sor az örök rivális Mór otthonában. Ugyanaznap előtte 10.00 órától a Bicske II. csapata az Ercsi Kinizsi együttesét fogadja a zárófordulóban, a Kerecsendi Kiss Márton utcai műfüves pályán. (tudósított: Venczel József, fotó: Komjáthy Péter)

Forrás: https://2060.blog.hu/