110 perces drámai mérkőzést játszott a Bicske és a Csorna

mento.jpgSajnos ez az ősz sem múlik el a rohammentő kivonulása nélkül a bicskei BTC Sporttelepen! Alig egy évvel Kovács Ádám ijesztő rosszulléte után (ami a 2021. október 21-i BTC-Tatabánya derbin történt és végül semmilyen keringési rendellenességgel nem függött össze), ezúttal a 80. percben egy rossz lesreállítási kísérlet után Kelemen az oldalhálóba bombázott, majd az induló Savanyát durván felrúgta az oldalvonalnál Visy. Azonnal tumultózus jelenet, lökdösődés alakult ki a felezővonal környékén, a vétkes sárga lapot kapott, de nehezen csillapodtak a kedélyek. A tiltakozó bicskei asszisztens edző, Király Dávid a kispad felé visszasétálva hirtelen ájultan összeesett az oldalvonalnál, rohammentőt kellett hívni, majd az ellátása után a székesfehérvári Szent György Kórházba szállították. Alapos kivizsgálása után kora hajnalban távozhatott az intézményből, miután kiderült, hogy az ő ájulását sem szervi rendellenesség okozta. Néhány nap pihenést követően folytatja munkáját. De nézzük, mi történt a több mint 110 percesre nyúlt mérkőzésen! 

A két alsóbb régióba tartozó csapat összecsapása egyben a BTC utolsó hazai villanyfényes mérkőzése volt az energiaválság miatt korábban bevezetett intézkedések miatt. Csapatunk a Szűcs – Gaszner, Bozsoki, Vékony, Pekowski – Bori, Hirman, Kincses – Varga, Sóron, Molnár összeállításban kezdett az újonc Csorna ellen és próbálta feledtetni a hétvégi budaörsi fiaskót. A 6. percben bal oldali szögletet rúgtak a vendégek, Szűcs messzire kifutva kiütötte a labdát, Füleki 17 méterről visszafejelte az üres kapura, de védőink mentettek. Két perccel később Gaszner jobb oldali beadása után Molnár elől az alapvonalon túlra mentett a vendégvédő, a szöglet után, amit Bori adott be, Sóron lőtt 17 méterről a műfüves pályára.

A 10. percben Gaszner a jobb oldalról beadott, Sóron jól érkezett, de 8 méterről a ismét a léc fölé lőtt. A 16. percben Bori jobb oldali szabadrúgása után Pekowski 20 méterről fölé durrantott. A 25. percben újabb jobb oldali Gaszner-beadás, amit Kincses 8 méterről fejelt a kapu fölé. A 33. percben Bozsoki hosszú indítása után Sóron gólt szerzett, de lesről. A 42. percben jobb oldali sarokrúgást követően Molnár akrobatikus mozdulattal próbált kapura lőni, sikertelenül. A lefújás előtt Kincses Sóronhoz továbbított, majd a visszakapott labdát 18 méterről rálőtte, Ficsór azonban szögletre mentett.

A szünetben hármat cserélt az elégedetlen Csordás Csaba szakmai igazgató, Kincses, Hirman és Molnár helyett Lassú, Dencinger valamint Kovács P. folytatták. Az 53. percben Varga próbálkozott lővéssel a 16-os sarka közeléből, a vendégkapusnak nem okozott gondot. Az 55. percben váratlanul, szinte a semmiből megszerezte a vezetést a Csorna, Márton futott el a jobb oldalon, élesen középre lőtte a labdát, Kerékgyártó pedig estében, kapásból a hosszú sarokba lőtt (0-1). A 63. percben újabb hazai cserék, Varga, Pekowski lejött, Lakatos és Savanya foglalták el helyüket. A 70. percben Gaszner ezúttal az alapvonalig futott, visszapasszát Lakatos elől rúgták szögletre a labdát az utolsó pillanatban. A következő percben Bori bal oldali sarokrúgása után ide-oda pattogott a labda a büntető területen belül, végül Kovács Péter egy igazítás után a kapu jobb oldalába lőtt (1-1).

A bevezetőben említett események után mintegy 20 perc után folytatódott a játék, Bozsoki egy kapu előtti kavarodás után mellé fejelt, majd a 105. percben Súlyok ugrott ki a védők közül és a kiinduló Szűcs fölött a hálóba emelt (1-2). Gyorsan jött az újabb egyenlítés, két perccel később Lakatost borították fel a 16-oson belül, a megítélt büntetőt pedig Sóron vágta a hálóba (2-2). A hátralevő időben Gaszner 25 méterről, majd Kovács P. háromszor próbálkozott bevenni a vendégcsapat kapuját, akik hősiesen védekeztek. Végül még Dencinger próbálkozásából lett szöglet, ami után Bozsoki fejelt mellé a több, mint 110 perces ütközet legvégén.

Egy félidőt, ráadásként két gólt ajándékozott csapatunk a végig nagy akarással küzdő újonc vendégek elleni mérkőzésen, így – kihagyott helyzetei ellenére – nem szolgált rá a győzelemre. Pokoli nehéz sorsolással folytatja szereplését a Bicske, hiszen hétvégén, október 2-án vasárnap 15.00 órától a III. ker. TVE otthonába látogat, majd rá egy hétre érkezik a szomszédvár PAFC II. csapata. (tudósított és fotó: Venczel József)

Forrás: https://2060.blog.hu/