Világbajnok és BL-győztes brazil kapus tett látogatást a Honvédnál

Olaszországból érkeztek vendégek a Magyar Futball Akadémiára, hogy megtekintsék a Merkantil Bank Liga NB2-ben szereplő Budapest Honvéd csapatának csütörtöki edzését. A vendégek között ott volt az AC Milan és brazil válogatott korábbi kiváló kapusa, Nelson de Jesus Silva, ismertebb nevén Dida. Az 50 éves BL-győztes és Világbajnok korábbi klasszis hálóőr jelenleg az olasz szövetség által szervezett, az UEFA által akkreditált, legmagasabb szintű kapusedzőképzés hallgatója, amely kurzusnak van egy kispesti hallgatója is, méghozzá Vlada Avramov kapusedző.

fotó: Budapest Honvéd FC

Amit erről a képzésről tudni kell, hogy ez az idei szezonban indult, és összesen 16 kapusedző nyert felvételt, közöttük van Dida, Vlada Avramov, valamint a Lazio és Sampdoria kapusedzője is.

A játékosként kétszeres szerb válogatott szakember 14 év alatt hét olasz klub mezét viselhette, s korábban már többször is Olaszországba utazott a tanfolyam aktuális előadásaira, most pedig az a fázis következett, amikor a csoporttársak, tanárok természetes közegében, a saját klubjánál nézik meg a diákokat, ez esetben az olasz küldöttség tagjai Vlada Avramov munkáját figyelték árgus szemekkel.

Dida mellett Vincenzo di Palma Esposito (az olasz válogatott, a Roma, a Fiorentina, a Parma, a Verona és a Galatasaray korábbi kapusedzője), Nicola Pavarini (Sampdoria), Sergio Porcu (Virtus Entella – itt játszott korábban Adorján Krisztián) és Domenico Botticella (Casertana) érkezett Budapestre.

fotó: Budapest Honvéd FC

Az edzés felvezetéseként Vlada Avramov tartott előadást a vendégeknek, akik aztán megtekintették az NB2-es csapat csütörtöki gyakorlását is, majd a kispesti kapusedző egy Honvéd-mezzel ajándékozta meg Didát.

fotó: Budapest Honvéd FC

A kispesti játékosokra biztos jó hatással volt az, hogy egy ilyen legendás kapus látogatta meg őket, főként úgy, hogy a hétvégén egy fontos mérkőzés vár rájuk a bajnokságban. Az NB2-ben csak a 12. helyen álló Honvéd együttese a következő fordulóban a kiesést jelentő 15. helyezett PMFC-t fogadja majd a Bozsik Arénában.