Új videóelemző segíti az ETO munkáját

Új taggal bővült a szakmai stáb Győrött, Áder András az M4sport korábbi elemzője (itt a BL mérkőzésekkel foglalkozott) mostantól már Győrben készíti az elemzéseket, segítve ezzel az ETO munkáját.

Kép: ETO FC

Áder András: A labdarúgó karrierem nem tartott túl sokáig, NB III-as szinten játszottam, amikor egyetemre jártam. Úgy gondolom, a kellő tehetségem sem volt meg a profi futballhoz, emellett két komoly sérülés is hátráltatta a pályafutásom. Az egyetem után döntöttem el, hogy abbahagyom a játékot, de a labdarúgáson belül maradok. Először elvégeztem a MLSZ által támogatott sportmenedzser képzést, majd külföldön, a Bayern Münchennél tölthettem három nagyon hasznos hónapot gyakorlaton. Miután haza tértem, elkezdtem a Vasasnál dolgozni, az ott töltött négy év alatt először az akadémiai korosztályokkal, majd az utolsó másfél évben párhuzamosan a felnőtt csapattal is foglalkoztam. Ezután a Magyar Labdarúgó Szövetséghez kerültem, az U18-as és az U19-es válogatottnál dolgoztam Tímár Krisztiánnal és Oross Mártonnal. Innen is az ismeretség a vezetőedzővel, emellett Mihalecz Istvánt is ismertem régebbről, ő már hívott korábban. Szerettem a válogatott mellett dolgozni, de úgy látom, hogy itt jobban ki tudok bontakozni. Kialakult a heti ritmusunk, a komplett szakmai stábbal megfelelően együtt tudunk dolgozni.

Mihalecz István (az ETO sportigazgatója): A Vasas Kubala Akadémián már dolgozunk együtt, onnan ismerem Andrist – mondta Mihalecz István. A szakmai stáb összeállításakor törekedtünk arra, hogy az NB II-es csapat mellett szinte már NB I-es szintű stáb dolgozzon, ennek manapság már nagyon fontos szereplője a videóelemző. Úgy gondolom, a munkája már a hétvégi mérkőzésen is megmutatkozott. Emellett scoutként is segíti a klubot, az első csapat és a második csapat szintjén előszűri a lehetséges játékosjelölteket, különböző szakmai anyagokat állít össze róluk és elemzéseket készít.

Forrás: ETO FC hivatalos oldala