Tovább menetel az NB1 felé a Nyíregyháza – Nyíregyháza Spartacus FC – Pécsi MFC 2-1 (2-0)

Hétfő este Nyíregyháza – Pécs mérkőzéssel zárult a Merkantil Bank Liga NB2 27. fordulója. A listavezető nyírségiek múlt hét csütörtökön az NB1-es Kecskemétet búcsúztatták a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében, ráadásul nem is akármilyen játékot bemutatva. Tímár Krisztián együttese szeretett volna lendületben maradni, míg a baranyaiak az esetleges pontszerzés reményében utaztak Balmazújvárosba.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A találkozót jobban kezdte a Nyíregyháza, és az 58. másodpercben sikerült vezetést szerezniük: Beke Péter lépett ki középen, majd remek ütemben kiugratta Géresi Krisztiánt, aki Helesfay Donát mellett a bal alsóba passzolt. A 29 éves támadó egy kisebb sérülésből tért vissza, és ez volt a 10. gólja a bajnokságban.(1-0)

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

Kettő perccel később Beke Péter került helyzetbe, ám ő ezúttal mellé fejelt. A Szpari szebbnél szebb támadásokat vezetett a találkozó elején, és a 14. percben kishíján tovább nőtt az előnyük, amikor is egy lecsorgó labdát Géresi vágott a felsőlécre kb. 10-11 méterről.

A 20. percben jött az első komolyabb pécsi lehetőség, Hudák Martin lőtt távolról kapura, ám Dala Martin eszén nem tudott túljárni. 2 perccel később Beke szólózott egyet, majd vállalkozott lövésre, ám ezúttal védett Helesfay.

A 25. percben megduplázta előnyét a Nyíregyháza: Géresi Krisztián remek beadására az előrehúzódó Gengeliczki Gergő érkezett, és a kapuba fejelt. A 30 éves belső védőnek ez volt a 4. gólja a bajnokságban. (2-0)

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A második gól után visszavett a tempóból a Szpari, és egy kicsit átengedtek a kezdeményezést a PMFC-nek, de így sem tudtak túl nagy veszélyt jelenteni Dala kapujára, míg a nyírségi kontrákban folyamatosan ott volt a veszély.

A 42. percben Kovácsréti adott be jobbról, amelyre nagyon jól érkezett Beke, ám a jobb lábáról mellé csorgott a labda. A félidő végéig már nem történt semmi izgalmas, így 2-0-ás nyíregyházi vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A második félidőre egy kicsivel bátrabb Pécs futott ki, és a 49. percben közel álltak a szépítéshez, egy jobb oldali támadás után Tóth-Gábor Kristóf érkezett középen, de 6 méterről fölé lőtt. 

Ezután megint csak magához ragadta a kezdeményezést a Nyíregyháza, amely helyzetekben is megmutatkozott, előbb Nagy Barnabás lövését védte nagy bravúrral Helesfay, majd a 71. percben Gresó Mátyás egy szép szóló végén lőtt 25 méterről, ám megint csak nagyot védett a pécsiek kapusa. Kettő perccel később megint csak Helesfay Donát volt a főszereplő, ezúttal Farkas Bendegúz beadása után Novák Csanád fejelhetett közelről, de ezúttal egy gyönyörű mozdulattal kiszedte a labdát a bal felsőből a baranyaiak hálóőre.

A 75. percben egy sajnálatos sérülés történt, a csereként beállt Majnovics Martin egy ütközést követően lent maradt, és a bal kezét fájlalta. A helyszínen is úgy tűnt, mintha eltört volna keze, ráadásul nem is tudta folytatni a játékot. Innen is jobbulást kívánunk a pécsiek játékosának!

A 82. percben váratlanul szépített a Pécs: kb. 21-22 méterről végezhetett el egy szabadrúgást Mátyus János együttese, amelyet Hudák Martin nagyon szépen csavart a kapuba. (2-1)

A 91. percben Vass Patrik zárhatta volna le a mérkőzést, ám ziccerben Helesfayba lőtt. A végén már nem történt semmi érdekes, a Nyíregyháza magabiztos játékkal, de csak egy góllal bizonyult jobbnak a Pécs ellen.


Merkantil Bank Liga NB2, 27. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC – Pécsi MFC 2-1 (2-0)

Balmazújváros, Balmazújvárosi Városi Stadion, 500 néző

Vezette: Derdák Marcell (Nagy Viktor, Vrboszki Pál)

Nyíregyháza: Dala – Alaxai, Baki, Gengeliczki, Farkas B.(Vass 83.), Kesztyűs, Nagy D.(Sigér 83.), Nagy B., Kovácsréti (Temesvári 91.), Beke (Gresó 65.), Géresi (Novák 65.)

Vezetőedző: Tímár Krisztián

PMFC: Helesfay – Takács, Rácz L., Pejovic, Hadaró ( Majnovics 65.(Lacza 78.)) , Harsányi (Bukovic 65.), Krausz (Miknyóczki a szünetben), Bachesz, Hudák M, Szabó, Tóth-Gábor ( Gera 65.)

Vezetőedző: Mátyus János 

Gólszerzők: Géresi (1. perc), Gengeliczki (25. perc) illetve Hudák M. (82.)


A Nyíregyháza továbbra is 7 pontos előnnyel vezeti a másodosztály tabelláját, míg a pécsiek továbbra is csak a veszélyzónában foglalnak helyet.