Tóth Milán döntött, kétgólos hátrányból fordított a Vasas Kispesten

Szerdán a Budapest Honvéd a Vasast fogadta felkészülési mérkőzésen a Magyar Futball Akadémián.

Jó iramban indult a találkozó, mindkét gárda aktívan kezdett a kapuk előtt. Az első nagy ziccerre 6 percet kellett várni, Holender lövését Gyetván védte bravúrral, míg a másik oldalon Medgyes keresztlabdáját Kerezsi lőtte a hálóba (1-0).

Ezt követően szabadrúgásból szerezhetett volna gólt a két csapat, Lőrinczy a kapufát, Szánthó az oldalhálót találta el. A 28. percben Lőrinczy tekert jobbról egy szabadrúgást Szabó Alexhez, akinek az első lövése lepattant, a második viszont már a hálóban kötött ki (2-0). A félidőben Holman előtt adódott nagy lehetőség, de Jova bravúrral védett.

kép: Vasas FC

A félidőben sorcserére került sor, a Honvédnál debütált Sigér Ákos és Csilus Tamás, míg a Vasasnál Pintér Filip, a hazaiknál pedig a 19 éves balhátvéd, Szitai Szabolcs, a Soroksár középpályása, Hajdú Roland és az ESMTK-ban 21 gólig jutó Wirth Dániel próbajátékon vett részt.

A második félidő kevés nagy helyzetet hozott, majd büntetőhöz jutott a Vasas, amit Tóth Milán értékesített, pár perccel később már egyenlített és a 73. percben gólpasszt adott Hidi M Sándornak, így 10 perc leforgása alatt fordított a Vasas. Az angyalföldieknek még egy nagy ziccerük volt a hajrában, de Pintér lövését védte Dúzs, így a Vasas 3-2-re nyert a Honvéd otthonában.

kép: Vasas FC

A Honvéd szombaton az ETO, a Vasas pedig az Újpest vendége lesz.

Budapest Honvéd 2-3 Vasas FC (Kerezsi 7', Szabó A. 28', ill.: Tóth 63', 65', Hidi M 73')

Honvéd. 1. félidő: Gyetván – Pauljevic, Pekár, Szabó A., Benczenleitner – Keresztes, Nyitrai, Lőrinczy – Kerezsi, Holman, Medgyes. 2. félidő: Dúzs – Kulbachuk, Kocsis G., Szabó T., Szitai – Sigér, Csilus, Hajdú R. – Krajcsovics, Simon B. (Wirth, 68.), Kundrák
Vezetőedző: Csertői Aurél

Vasas. 1. félidő: Jova – Pávkovics, Otigba, Doktorics – Szánthó, Rab, Berecz, Urblik, Mamusits – Zimonyi, Holender. 2. félidő: Kiss Á. – Lehoczky, Vida, Ódor – Girsik, Kapornai, Hidi M, Szilágyi Sz., Bukta – Tóth M., Pintér F.
Vezetőedző: Gera Zoltán