Szoros meccsen végül ETO siker a Nyíregyháza ellen

A várva várt bajnoki nyitányon csapott össze az ETO és a Nyíregyháza. Bő 1 órán keresztül nagyjából csak az ETO veszélyeztetett, utána viszont belehúzott a fehér mezes vendég csapat is és a végén szorossá téve a meccset 1-0-ra kaptak ki a Győrtől.

Összefoglaló

Table of Contents

1. félidő

0. perc: Gyászszünettel kezdődött a mérkőzés, 1 perces néma csend Törőcsik András előtt tisztelegve. A hazaiak kezdték a mérkőzést

11. perc: Szép beadás Kovács Krisztián részéről, Óvári fejelt nagyjából 7-8 méterről de a nyíregyházi kapus magabiztosan véd.

21. perc: GÓL! A szögletet Vitális Milán kicsiben végzi el, majd elindul befelé, ahova Priskin passzolja neki nagyszerűen a labdát. Vitális ember nélkül maradt, üres területen vezethette a játékszert, majd a labda bal alsó sarkába lőtte a labdát, Fejér kapusnak esélye nem volt rá leérni. 1-0!

22. perc: A Szpari majdnem egyből kiegyenlített, Kovács Ádám fejesét a jó reflexekkel rendelkező Kovácsik bravúrral védte.

37. perc: 25 méterről lőtt Vitális Milán, de Fejér védett.

38. perc: Ismét közel voltak az egyenlítéshez a vendégek, Kovács Ádám lőtt kapufára, majd utána tisztáztak a Győriek.

45. perc: A bíró már nem tűrte tovább a szabálytalanságokat, Vass Patrikot büntette sárgalappal.

Kép: ETO FC

2. félidő

47. perc: Priskin ment el szépen a szélen egy labdaszerzés után, de erős lövése mellé tekeredett.

54. perc: Sárga lapott kapott a nyíregyházi Baki.

60. perc: Vitális lekészítése után Priskin lőtt kapura, de Fejér magabiztosan védett.

76. perc: Csinger kapott sárgalapot.

83. perc: A szöglet után a Győriek új szerzeménye, Csinger Márk fejelt nemsokkal fölé.

86. perc: A csereként beálló Adamcsek esett el a 16-oson belül, vitás volt, de a bíró nem adott tizenegyest.

87. perc: Kovács Krisztián, majd Toma György is besárgul.

90+4. perc: Nyíregyházi szabadrúgás előrehúzódik a kapus is, de végül tisztázni tudtak a Győriek.

A mérkőzés jegyzőkönyve

ETO FC – Nyíregyháza Spartacus FC 1-0 (1-0)

Győr, ETO Stadion 1408 néző. V.: Kovács I. (Rózsa, Ring).

ETO FC: Kovácsik – Kovács K., Csinger, Csonka B., Vincze, Tuboly, Toma, Óvári, Kiss Ba., Vitális, Priskin. Vezetőedző: Tímár Krisztián.

Nyíregyháza Spartacus FC: Fejér – Deutsch, Gengeliczki, Baki, Szokol, Farkas Be., Márkus, Vass, Szerető, Novák, Kovács Á. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Gsz.: Vitális (20’).

Értékelések

Tímár Krisztián: – Egy nagy iramú, feszült hangulatú mérkőzés volt, ahol mind a két csapat próbálta megnyerni a meccset. Azt gondolom, sikeresen felkészültünk a Nyíregyházából, azt kaptuk, amire felkészültünk. Örülök neki, hogy a gólunkat egy tudatos szögletvariáció után sikerült megszerezni, biztos vagyok benne, hogy a jövőben az ellentámadásainkat megjobb minőségben játsszuk le, amikből tudunk gólokat szerezni, de a hozzáállással, azzal a mentalitással elégedett vagyok. Egy-két dolgot ki kell javítanunk, és akkor még több gólt fogunk tudni szerezni.

Feczkó Tamás: – Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez, nem mindig az a csapat nyer, amelyiknek több és nagyobb helyzetei vannak. A második félidőben akár a magunk javára is fordíthattuk volna a meccset, de az ETO is lezárhatta volna a találkozót. NB II-es szinten egy nagyon dinamikus, jó iramú meccset játszottunk, biztosan jól szórakoztak a szurkolók.

Forrás: ETO FC