Szombathelyi növendékekkel célozná meg az NBI-et a Vasas

Újabb átigazolási terveket szövöget az NBI-be visszavágyó Vasas FC.

Az angyalföldiek a szezon egyik legjobb igazolását hajtották végre a nyáron, miután megszerzeték Tóth Milánt, aki 8 góllal segítette dobogóközelbe a szezon elején beragadó piros-kékeket. Tóth Milán a Sturm csapatától érkezett, korábban a Haladásban szerzett NBII-es rutint.

kép: Vasas FC

A télen Doktorics Áron személyében a Haladás egyik legtehetségesebb középpályását is szerződtették Nagy Miklósék, ráadásul ingyen.

kép: Vasas FC

Az Illés Akadémia neveltjei közül azonban újabb játékosokat tervez szerződtetni a Vasas, méghozzá Novothny Soma pótlására. Az egyik kiszemelt Szalay Szabolcs, aki a 2019-20-as szezonban került fel a szombathelyiek felnőtt csapatához, jelenleg a Haladás ősi riválisát, a Zalaegerszeget erősíti.

Pór Károly, az NSO újságírója pedig azzal az információval szolgált, hogy cserélhet az Újpesttel a Vasas. Novothny Somáért cserébe Kiss Tamás érkezhet, aki szintén a Haladásban debütált az NBI-ben, de felcsúti átigazolásával kicsit megtört a karrierje. A másodosztályban sosem lépett még pályára.

Egy kis magyarázatot is találhatunk arra, hogy miért lehet a radaron ennyi név Szombathelyről, hiszen akárcsak Doktorics esetében, néhány játékossal dolgozott már együtt Desits Szilárd vezetőedző, amikor 2019-ben ideiglenesen átvette a zöld-fehéreket az NBII-ben.

Rajtuk kívül egyébként Radó András szintén szombathelyi nevelés a Vasas keretéből.