Szombathelyen aratott fontos győzelmet az ETO: VIDEÓ

A rossz formában lévő ETO FC Győr a három meccses győzelmi szériában lévő Haladáshoz látogatott Szombathelyre. Az ETO korábban még nem nyert a Haladás új stadionjában: a 2019-20-as szezonban elmaradt a mérkőzésük Szombathelyen, majd két 1-1-es döntetlen született, ahol a hajrában mentettek pontot a győriek, az előző bajnokságban pedig 2-1-re a Haladás nyert. Az ETO ráadásul ősszel sem bírt a szombathelyiekkel, noha korán vezetést szereztek és emberelőnybe kerültek, a korábbi győri edző, Pintér Attila fia, Pintér Filip mentett pontot a Haladásnak.

kép: ETO FC Győr

A meccs hasonlóan indult, mint a szeptemberi bajnokijuk: győri tizenegyes, szombathelyi kiállítás és Bumba-gól. Rácz Barnabás kézzel hárított egy fejest, a román középpályás pedig megszerezte a vezetést csapatának. A győriek előtt volt még esély az előny növelésére, ám Diarra nagyon rosszul találta el középen a labdát. Ezután pontrúgásokból veszélyeztetett az ETO, Tóth Rajmundról csorgott előbb a kapufára a labda, majd egy szabadrúgás után Szépével együtt ugrottak magasra, de nem tudtak fejelni.

A második félidőben megint a vendégek rohamoztak, előbb Kröhn lövését védte Pálfi, majd Diarra lőtte ki a lelátóra a labdát. A 71. percben dőlt el végleg a meccs, Boldor remekül ívelte Bumba elé a labdát, ő Kröhnt játszotta meg, aki megszerezte a győriek második gólját. A végén Boldor is kiosztott egy gólpasszt, Szépe teljesen üresen fejelhetett, ezzel már három góllal ment az ETO. A végére még maradt egy szépségtapasz a hazaiaknál, a csereként beálló Beronja vette be Ruisz kapuját, ezzel kialakult az 1-3-as végeredmény.

Az ETO ezzel maradt a 2. helyen a tabellán.

Szombathelyi Haladás 1-3 ETO FC Győr (Beronja 90+2′, ill.: Bumba 11′, Kröhn 71′, Szépe 90′)

HALADÁS: Pálfi – Nyíri V. (Horváth A., 74.), Jagodics M., Csonka B., Bolla G. (Beronja, a szünetben) – Zvekanov, Szakály A. (Horváth R., a szünetben) – Mohos (Szijjártó, 61.), Rácz B., Erdei C. – Kelemen M. (Pintér F., 61.). Vezetőedző: Alekszandar Jovics
ETO: Ruisz – Kiss M., Szépe, Boldor, Vianna – Tóth R. – Diarra (Huszár, 72.), Bumba (Vingler, 82.), Csontos D. (Boschilia, a szünetben), Skvarka (Riquelme, 85.) – Kröhn (Hamed, 82.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej

Nézőszám: 1290