Szép góllal egyenlített a Pécs, amely 9 emberrel mentett pontot a BVSC ellen: összefoglaló

Kiesési rangadót rendeztek a PMFC Stadionban a Merkantil Bank Liga 24. fordulójában, ahol a PMFC a BVSC együttesét fogadta.

A két csapat már tudta, hogy a Budafok 3 ponttal gazdagodott és így a Pécs visszacsúszott a már kieső helyekre (februárban még a 7. helyen álltak a piros-feketék).

Az első helyzet a zuglóiak előtt adódott, ám Ihrig-Farkas lövése elkerülte a kaput. Ezt követően Tóth-Gábor Kristóf óriási ziccerben hibázott, miután lövését védte Csenterics Adrián.

A második félidő jóval eseménydúsabbra sikeredett, hiszen Szekszárdi szabálytalankodott a tizenhatoson belül Kelemennel szemben. Szekszárdi második sárgáját kapta meg, így emberhátrányba került a Pécs, de gólhátrányba is, miután Hidi Patrik értékesítette a tizenegyest (0-1). Tóth Keve révén tovább növelhette volna előnyét a BVSC, ám Varasdi védett. A 72. percben Majnovics beadását Hudák mellel kezelte le, majd akrobatikus mozdulattal a kapufa segítségével egyenlített ki (1-1). A PMFC dolgát azonban újabb piros lap nehezítette, miután Krauszt is kiállították, így kettős emberelőnybe került a BVSC. Mátyus János szintén a kiállítás sorsára jutott, így őt is elvesztették a hazaiak. A meccslabda Király átlövése volt, amelyet Varasdi hárított.

PMFC 1-1 BVSC (Hudák 72′, ill.: Hidi 50′)

PMFC: Varasdi – Terbe, Szekszárdi M., Pejovics, Hadaró (Majnovics, 60.) – Hudák M., Krausz – Lacza (Bachesz, a szünetben), Harsányi (Rácz L., 79.), Miknyóczki (Szabó M., 60.) – Tóth-Gábor (Rácz B., 86.). Vezetőedző: Mátyus János
BVSC: Csenterics – Poór, Vinícius, Deutsch B., Király – Hidi P., Tóth K. – Ihrig-Farkas (Tóth M., 79.), Mitrovics (Szilágyi M., 79.), Kelemen P. (Mucsányi, 66.) – Bacsa. Vezetőedző: Szekeres Tamás

Nézőszám: 400