Szebb napokat is megélt rangadó az NB2-ben, vasárnap Békéscsabán játszik az ETO

Az idegenben nagyszerű mérleggel rendelkező ETO most vasárnap a viharsarokba, Békéscsabára látogat. A találkozón egyáltalán nem lesz könnyű dolga egyik félnek sem. A lilák mindent meg fognak tenni, hogy bennmaradjanak, de egyre nagyobb nyomás nehezedik rájuk, amit nem biztos, hogy bírni fognak.

A hazaiak 30 ponttal, mindössze 6 győzelemmel jelenleg 19. helyen állnak a tabellán, amely biztos kiesést jelentene. Azonban egy győzelemmel akár osztályozós helyre is kerülhetnének a lila-fehérek.

A vendégek hullámzó teljesítményt mutatva jelenleg a 9. pozícióban vannak, bár az idegenbeli eredményeik alapján előrébb lennének.

A két csapat az NB2-ben 10-szer találkozott, ebből 5 békéscsabai győzelem mellett 3 győri siker, és 2 döntetlen született.

A mérkőzést ide kattintva tudjátok élőben nézni.

Kép: Békéscsaba 1912 Előre

Videó: ETO FC

Pásztor József (a Békéscsaba vezetőedzője): „Ha a szerencse mellénk szegődött volna elmúlt vasárnap, akkor megnyerhettük volna a Nyíregyháza elleni mérkőzést. A legnagyobb probléma egyébként az volt, hogy az első gól után nem tudtunk egy másodikat is szerezni, pedig volt legalább három olyan lehetőségünk, amelyben benne volt a potenciál. A Nyíregyháza viszont sokkal többet támadott és az utolsó húsz percben már nem nagyon jöttünk ki a térfelünkről és nem azt mondom, hogy idő kérdése volt mikor kapunk gólt, mert megúsztunk legalább négy-öt lehetőséget is, de sajnos a gól előtt többen is hibáztak és emiatt nem sikerült győzni. A Győr ellen sem lesz egyszerű, hiszen nagyon sok olyan fiatal játszik náluk, akik gyakorlatilag az U19-es korosztály óta együtt focizik, tehát igencsak össze vannak szokva. Ettől függetlenül bízom benne, hogy fel tudunk nőni a feladathoz és ha egy rossz mérkőzésen is, de valahogy itthon tudjuk tartani a három pontot! Ez, ahogy már mondtam, egyáltalán nem lesz egyszerű, mert a Győr számára ennek a mérkőzésnek már nincs rizikója, se előre, se hátra nem nagyon tudnak elmozdulni, így nyugodtan játszhatnak, számunkra viszont nagy a tét. Remélem, hogy a nyomás jó hatással lesz játékosainkra és kihozza belőlük a maximumot, ezáltal mindent el fognak majd követni a győzelemért, mert jelen pillanatban szinte már csak annak van értelme! Mindent számba véve azt tudom mondani, hogy amennyiben osztályozót tudnánk játszani, akkor már azzal is elégedett lennék.” (behir.hu)