Soroksárról igazolt védőt a Tiszakécske

A Merkantil Bank Liga NB2 15. helyén álló Tiszakécskei LC együttese a hivatalos oldalán tudatta, hogy leigazolták a szintén másodosztályú Soroksár SC 27 éves belső védőjét, Valencsik Dávidot. A két klub mindenben megállapodott egymással a játékos átigazolásával kapcsolatban.

fotó: Tiszakécskei LC

,,Most éreztem azt, hogy új impulzusra van szükségem. Szeretnék megújulni, az új környezetben kihozni magamból a maximumot. Belső védőként érzem magam legjobban a pályán, de ha szükséges, tudok balhátvédet is játszani. A klubról nem tudtam sokat. Nyilván ellenfélként már többször futballoztam a Tiszakécske ellen. A pályáról ismerem a keret labdarúgóit és néhány játékossal régebben csapattársak voltunk. Mindenki kedvesen fogadott, amikor megérkeztem. Tegnap már megvolt az első közös edzésem is a csapattársakkal. Nagyon pozitívan várom a tavaszt, mivel ez a keret sokkal többre hivatott, mint, amit jelenleg a táblázat mutat. Remélem, hogy minél jobb helyen végzünk majd.”nyilatkozta a klub honlapjának Valencsik Dávid.

Valencsik Dávidot nyugodtan nevezhetjük hűséges futballistának, hiszen a Szarvason született futballista Békéscsabán kezdte pályafutását, majd a Ferencvárostól került 2015-ben a Soriba, ahol azonnal alapember és közönségkedvenc lett.

Az elmúlt nyolc és fél évben alapembere volt a feljutásért harcoló- és a Magyar Kupa elődöntőt játszó csapatnak is. Ez idő alatt 232 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, melyeken 5 gólt szerzett.

fotó: Nemzeti Sport