Simán győzött hazai pályán az ETO a Tiszakécske ellen

A Merkantil Bank Liga 6. fordulójában 2 azonos pontszámmal rendelkező csapat mérkőzött meg egymással, az ETO és a Tiszakécskei LC. A gól nélküli első félidő után, a második játékrészben megnyerte a mérkőzést a Győr. Két új szerzemény, Papp Milán illetve Kovács István is betaláltak.

Kép: ETO FC

Mérkőzés jegyzőkönyve

ETO FC – Tiszakécskei LC 2-0 (0-0)

Győr, ETO Stadion 1038 néző. V.: Zimmermann (Huszár, Márkus).

ETO FC: Fadgyas – Kiss Ba. (Kovács K. 79′), Papp, Csinger, Csonka, Benczenleitner, Toma, Kiss M. (Kovács I. 79′), Bencze (Kiss Be. 56′), Vitális (Babati 46′), Óvári (Tuboly 67′). Vezetőedző: Tímár Krisztián.

Tiszakécskei LC: Halasi – Balázs B., Máté Zs., Kiprich (Vachtler 75′), Farkas A., Erdei, Szekér (Vólent 53′), Zamostny, Pongrácz (Gyurján 53′), Lovas (Kiss N. 46′), Horváth Z. (Winkler 46′) Vezetőedző: Visinka Ede.

Gsz.: Papp (48’), Kovács I. (80’).

Összefoglaló

Table of Contents

1. félidő

Bő 20 perc telt el komolyabb helyzet nélkül. A 23. percben Bencze Márk ívelt a kiválóan érkező Benczenleitner elé, aki közelről mellé lőtt. A tiszakécskei védő ennél a helyzetnél odacsúszott, de a bíró nem ítélt szabálytalanságot.

Nem sokkal később Csonka Bonifác indította Óvárit, aki oldalhálóba lőtte a játékszert.

2. félidő

Az második félidő első perceiben Babati a tizenhatos vonaláról próbálkozott, de csavarását Halasi szépen védte, habár lehetséges, hogy mellé ment volna egyébként is. Ezt követően szögletet végzett el az ETO, melyből meg is szerezték a vezetést. Kiss Máté szöglete után, Papp Milán fejelt a hálóba. 1-0!

A 61. percben a vendégek végezhettek el szabadrúgást éles szögből. Erdei kapura lőtte, jó volt az elképzelés, de Fadgyas bravúrral védett.

A 80. percben Tuboly lövését követően, Kovács István csapott le a kipattanóra, és üres kapura nem hibázott. Eldőlt a mérkőzés, 2-0!

Összességében lehet azt mondani, hogy megérdemelte a mérkőzést az ETO, de nem adta ezt könnyen a Tiszakécske. A Győr majd az Ajka ellen folytatja vasárnap, míg a Tiszakécske a Haladást fogadja a hétvégén.

Értékelések

Tímár Krisztián: – Nagyon örülök, hogy hazai pályán ismét sikerült győznünk kapott gól nélkül. Azt gondolom, hogy az első félidőben már eldönthettük volna a meccset, megvoltak a lehetőségek, domináltunk. Sikerült gyorsan a kezünkbe venni az irányítást, amire az ellenfél reagált a szünetben, mi is cseréltünk, majd megszereztük a vezetést. Majd utána húsz percre kiengedtük a játék irányítását a kezünkből, ezt el kell ismerni, ekkor kiegyenlítettebbé vált a játék, de végig szervezettek voltunk, és akkor is, ha kontrákból egy kicsit pontosabbak vagyunk, akkor korábban eldőlhetett volna. Szerencsére Kovács meglőtte első gólját, így magabiztos győzelem lett a vége.

Visinka Ede: – Megérdemelten nyert az ETO, ez nem kérdés. Azt sajnálom, hogy az első félidőben nem volt semmiféle ötlet és energia a csapatunkban, és akkor ezt még azzal tetéztük, hogy a második félidő első percében megengedtük, hogy az ETO egy pontrúgás után vezetést szerezzen. Utána fel ébredt a csapat, rengeteg támadást vezettünk, veszélyeztettük az ellenfél kapuját, ekkor már Fadgyasnak is volt dolga. Természetesen itt már sokkal több kockázatot is vállaltunk, az utolsó tizenöt percben pedig rendszert is váltottunk, megpróbáltuk még támadóbbá tenni a csapatot. Sajnos a második gól lezárta a mérkőzést, tényleg csak gratulálni tudok az ETO-nak, azzal az akarattal és szenvedéllyel vert meg minket, ami belőlünk hiányzott a mai napon.