Remek ütemben halad a Nyíregyháza Spartacus stadionjának építése, amely 19 milliárd forintból valósul meg

A Nyíregyháza Spartacus stadionjának alapkövét 2022 februárjában tették le. A korábbi létesítmény elbontását követően 8150 férőhelyes, mintegy 12 200 négyzetméteres arénát alakítanak ki, 10 ezer négyzetméteres központi pályával. A 19 milliárd forintból megvalósuló beruházás során multifunkciós sportközpontot hoznak létre, amelyben a stadion mellé kivilágított futókör, illetve egy kétszintes, 900 m2-es sportközpont is helyet kap konditeremmel, kiszolgáló helyiségekkel és öltözőkkel.

A nyíregyháziak remekül szerepelnek a bajnokságban, jelenleg a második, még feljutó helyen állnak, annak ellenére, hogy kényszerűségből Balmazújvárosban kell játszaniuk pályaválasztóként.

Fotók: https://magyarepitok.hu/

A stadion új játéktere pályafűtést és automata öntözőrendszert kap, aminél külön figyelmet fordítanak a fenntartható vízgazdálkodásra, hiszen a csapadékvíz gyűjtésével és felhasználásával öntöznek majd.

A stadionban jelenleg a szakági munkák haladnak, de elindultak a térkövezési munkák és a tetőfedés is jó ütemben halad, így hamarosan elkezdhetik a pályaépítést.

Forrás: https://magyarepitok.hu/