Rekord értékű játékos tart Győrbe, akit még az Arsenal is figyelt

Az ETO FC Győr nagy valószínűséggel ledobja az átigazolási bombát! Francia bajnok, és kupagyőztes brazil érkezhet, akit 2016-ban az Arsenal is megkörnyékezett.

Győrbe szerződhet a legutóbb brazil első osztályban szereplő Gabriel Boschilia.

A 27 éves játékos piaci értéke a mérvadó Transfermarkt internetes futballadatbázis szerint 1,7 millió euro, ezzel az ETO valaha volt legértékesebb játékosa lenne, ha az aktuális piaci értéket és aktuális kerettagságot vesszük figyelembe. Emellett Boschilia az NB2 valaha volt legértékesebb játékosává válna, ha valóban létre jönne az átigazolás.

Monacoban töltötte a talán legkiemelkedőbb korszakát. / kép: teamtalk.com

Boschilia megjárta a francia első osztályt, azaz a topligának minősülő Ligue 1-ben is pályára lépett több ízben. Elsősorban az AS Monaco, későbbiekben az FC Nantes csapatában. A brazil játékos 55 mérkőzésen játszott a francia legfelsőbb ligában, melyben 10 gólt szerzett, illetve játszott a belga első vonalban, a Standard Liege színeiben, emellett hazájának legfelsőbb osztályában olyan veretes csapatokban lépett pályára, mint a Sao Paulo, az SC Internacional vagy a Coritiba csapata. A Monacoval még három Bajnokok Ligája mérkőzésen is szerepelt a középpályás.

A brazil SC Internacional színeiben / kép: portaldocolorado.com.br

A remek játékos sérülés miatt jó ideje nem volt játékban, ettől független gyors, technikás, nagy lövő, a középpálya és a támadóharmad szinte bármely területén bevethető univerzális futballista nagyban segítheti a győrieket a feljutáshoz.

Úgy tudni a középpályásnak nem az ETO volt az egyetlen kérője, ámde a transzfer befutni látszik.

Indexképen Boschilia ikonikus gólörömével / kép: scoutedftbl X oldala